slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κατερίνα Μονογυιού: Μία ακόμη κοινοβουλευτική χρονιά ξεκινά με επίκεντρο πάντα τις Κυκλάδες και τους νησιώτες μας




Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής ανεγνώσθη το Προεδρικό Διάταγμα από τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, με το οποίο κηρύχθηκε η λήξη των εργασιών της Α΄ Συνόδου της Κ΄ Βουλευτικής Περιόδου Προεδρευομένης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη τελετή Αγιασμού για την έναρξη της νέας Συνόδου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου κ. Δωροθέου.
Τέλος, διεξήχθη η ψηφοφορία για την ανάδειξη των Γραμματέων και των Κοσμητόρων της Βουλής για την νέα περίοδο.
Από την Νέα Δημοκρατία, για το αξίωμα των κοσμητόρων εξελέγησαν οι Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης και Βασίλειος Γιόγακας, και για το αξίωμα των γραμματέων οι Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, Γιώργος Βρεττάκος και Σπυρίδων Κουλκουδίνας.
Από το ΣΥΡΙΖΑ, για το αξίωμα του κοσμήτορα εξελέγη η Μαρίνα Κοντοτόλη και για το αξίωμα του γραμματέα ο Πέτρος Παππάς.
Από το ΠΑΣΟΚ, για το αξίωμα του γραμματέα εξελέγη ο Εμμανουήλ Χριστοδουλάκης.
Η Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Μονογυιού, με αφορμή την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής συνόδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου φέρνει μαζί της αυξημένες ευθύνες και νέες προκλήσεις, αλλά ταυτόχρονα ανοίγει ένα παράθυρο για σημαντικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη και ευημερία των νησιών μας. Στη Βουλή, με ισχυρή αίσθηση του καθήκοντος και γνώμονα το συμφέρον των συμπολιτών μας, θα εργαστώ με συνέπεια και αποφασιστικότητα για την προώθηση των θεμάτων που αφορούν τα νησιά μας.
Η νέα κοινοβουλευτική περίοδος δεν μπορεί να επιτύχει τους στόχους της χωρίς συνεργασία και διάλογο. Η φωνή των Κυκλάδων πρέπει να είναι ισχυρή στο κοινοβούλιο, με την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών και των φορέων τους. Είμαι πεπεισμένη πως μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά, να ξεπεράσουμε τα όποια εμπόδια και θα χτίσουμε ένα μέλλον που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα όνειρα των κατοίκων των Κυκλάδων.
Είναι μια ευκαιρία για όλους μας να θέσουμε τις βάσεις για μια πιο δίκαιη, βιώσιμη και δυναμική ανάπτυξη των νησιών μας. Με σεβασμό στις ανάγκες των πολιτών και με όραμα για το μέλλον, θα εργαστώ για να φέρω τις Κυκλάδες στο επίκεντρο των εθνικών και ευρωπαϊκών αποφάσεων. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα.
Εύχομαι στους εκλεγέντες Γραμματείς και Κοσμήτορες καλή επιτυχία στα καθήκοντά τους και να έχουμε όλοι μία παραγωγική κοινοβουλευτική περίοδο για την Ελλάδα»



Κατερίνα Μονογυιού

Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Email : katerinamonogiou@gmail.com
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2103709461
Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα
http://www.katerinamonogiou.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: