slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Λεονταρίτης: Ομόφωνα περασε η πρόταση του για αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών της ΠΝΑΙ


Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, η πρόταση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Λεονταρίτη για την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

 

Η εισήγηση και οι προτάσεις του κ. Αντιπεριφερειάρχη κινήθηκαν σε τρεις (3) βασικούς άξονες :

1.   Μεταφορικό Ισοδύναμο

Να καταβάλλεται έγκαιρα (το αργότερο εντός τριμήνου) και παράλληλα να διεκδικηθεί η αλλαγή του τρόπου καταβολής του προτείνοντας η έκπτωση επί της τιμής του εισιτηρίου να γίνεται την στιγμή της έκδοσής του.

2.   Ενδονησιωτική επικοινωνία με επιδοτούμενα πλοία

Ο κ. Λεονταρίτης πρότεινε να γίνεται πολυετής (τουλάχιστον 12ετής) παραχώρηση των επιδοτούμενων γραμμών με πλοία, τα οποία θα πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, π.χ. ηλικία πλοίου, πράσινη ενέργεια, ταχύτητα πλεύσης, χωρητικότητα επιβατών, δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων, κ.ά.

Επίσης, για τις Κυκλάδες, ο αριθμός των πλοίων πρέπει να είναι τρία (3) και το ένα από αυτά να εξασφαλίζει τη διασύνδεση των Κυκλάδων και με τα Δωδεκάνησα όλο τον χρόνο.

3.   Να υπάρχει γραμμή κορμός, η οποία θα συνδέει Πειραιά – Σύρο – Πάρο – Νάξο – Σαντορίνη καθημερινά.

Επίσης, η σύνδεση με τα Δωδεκάνησα που σήμερα γίνεται με τρία (3) δρομολόγια την εβδομάδα, να γίνεται καθημερινά.

 

Στην τελική πρόταση που θα κατατεθεί στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα συμπεριληφθούν και οι προτάσεις που κατέθεσαν οι Δήμαρχοι που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, καθώς και οι γραπτές προτάσεις που εστάλησαν με επιστολές από τους υπόλοιπους Δημάρχους Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: