slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σε απόγνωση τα νησιά των Κυκλάδων από την παρατεταμένη ανομβρία -Κάνουν λιτανείες για να βρέξει! [εικόνες]

Λιτανεία λόγω της ανομβρίας στο Κόρθι Άνδρου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το ένα μετά το άλλο τα νησιά των Κυκλάδων μετα από την παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας, αντιμετωπίζουν προβλήματα τόσο στις αγροτικές καλλιέργειες, όσο και στην αποταμίευση νερού, τόσο για το χειμώνα που έρχεται, αλλά κυρίως για το επόμενο καλοκαίρι, όπου οι ανάγκες υδροδότησης πολλαπλασιάζονται.


Οι κάτοικοι εναποθέτουν τις…ελπίδες τους στα θεία και μάλιστα πραγματοποιούν λιτανείες για να βρέξει και να.. ξεδιψάσει η γη.






Δείτε εικόνες και βίντεο από την Άνδρο


Μία τέτοια λιτανεία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Κόρθι της Άνδρου, όπου ο ιερέας Ευστράτιος Συρίγος και οι κάτοικοι του χωριού λιτάνευσαν τις εικόνες των Αγίων Πάντων, του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Ειρήνης σε μία προσπάθεια να βρέξει και να σταματήσει η παρατεταμένη περίοδος ανομβρίας. Μάλιστα την λιτανεία τους κατέγραψαν σε ένα εντυπωσιακό βίντεο μέλη της κινηματογραφικής λέσχης Άνδρου, τα οποία δημοσίευσαν τα πλάνα στο διαδίκτυο.






Μειωμένη η παραγωγή της πατάτας Νάξου

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ανάλογες λιτανείες αναμένεται να γίνουν το επόμενο Σαββατοκύριακο σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων, όπως στη Νάξο, με τους αγρότες εκπέμπουν SOS.


Όπως λένε η παραγωγή τους είναι εξαιρετικά μειωμένη και η ξακουστή πατάτα του νησιού εάν συνεχιστούν αυτές οι καιρικές συνθήκες θα φτάνει στην πρωτεύουσα σε ελάχιστες ποσότητες καθώς μόλις και μετά βίας θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού.<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/ellada/litaneies-sta-nisia-ton-kykladon-gia-tin-anombria">Σε απόγνωση τα νησιά των Κυκλάδων από την παρατεταμένη ανομβρία -Κάνουν λιτανείες για να βρέξει! [εικόνες] - iefimerida.gr</a></p>

Δεν υπάρχουν σχόλια: