slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα στην Βουλή για την εξακολούθηση λειτουργίας του τμήματος Πάρου της Σ.Α.Ε.Κ. Σύρου

Αναφορά στην Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, με θέμα: «Έγκριση λειτουργίας τμήματος Πάρου της Σ.Α.Ε.Κ. Σύρου». Ο κ. Φόρτωμας στην αναφορά του, που απευθύνεται προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, σημειώνει ότι η λειτουργία του Τομέα της Σ.Α.Ε.Κ. Σύρου στην Πάρο «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)» ήταν καθ’ όλα επιτυχής και το αίτημα για συνέχιση της λειτουργίας του υποστηρίζεται και από την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Πάρου.

Περαιτέρω, ο βουλευτής στην αναφορά του, επισημαίνει ότι ο κ. Δήμαρχος Πάρου στο έγγραφό του αναδεικνύει την σημασία εξακολούθησης του εν λόγω τμήματος, συνδέοντάς την λειτουργία του με το γεγονός ότι η Πάρος αποτελεί προορισμό που διακρίνεται για την υψηλή τουριστική κίνηση και την ανάγκη για αποτελεσματική παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, προϋπόθεση για τις οποίες είναι η κατάλληλη κατάρτιση επαγγελματιών και εργαζόμενων στον τομέα της εστίασης.

Τέλος, ο κ. Φόρτωμας απηύθυνε στον αρμόδιο Υπουργό το ερώτημα: σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί το Υπουργείο στην κατεύθυνση της συνέχισης λειτουργίας  του Τομέα της Σ.Α.Ε.Κ. Σύρου στην Πάρο «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (chef)».

ΣΑΕΚ ΣύρουΤεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: