slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Όταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τιμούσε την Παράταξη με πρόεδρο τον Σαμαρά που τον ανέτρεψε Οι αποκαλύψεις του Πολιτικού Καφέ Το στιγμιότυπο από τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια, τότε που αρχηγός της ΝΔ ήταν ο Αντώνης Σαμαράς


Με αφορμή την απόφαση των πρώην προέδρων της ΝΔ να μην παραστούν στην αποψινή εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ημέρα ίδρυσης του κόμματος, ανέτρεξα στο αρχείο μου. Εκεί λοιπόν βρήκα μια φωτογραφία που είναι απ' αυτές που αξίζουν κάτι περισσότερα από χίλιες λέξεις. Ένα στιγμιότυπο από τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια, τότε που αρχηγός της ΝΔ ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.
Στη φωτογραφία απεικονίζεται ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που παρά το γεγονός ότι ο τότε αρχηγός είχε ανατρέψει την κυβέρνηση του, την κυβέρνηση της ΝΔ του 48% (και όχι του 18%), προσήλθε χωρις δεύτερη σκέψη για να τιμήσει και την Παράταξη και κατ' επέκταση τον τότε πρόεδρο της.
Πράξη ευθύνηςΜια πράξη ευθύνης απέναντι στην ιστορική διαδρομή της ΝΔ, μιας διαδρομής που προφανώς και βρίσκεται πέραν και πάνω από πρόσωπα. Η διαφορά του πρεσβύτερου Μητσοτάκη, είναι ότι έβαλε πέρα και πάνω από την οποία προσωπική πικρία (και δεν ήταν και μικρή), τις αρχές, τις αξίες και κυρίως την διαχρονική προσφορά της Παράταξης στον τόπο.
 Προφανώς και όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Σαμαρά, έναν πολιτικό που σταθερά και διαχρονικά έβαζε πέρα και πάνω απ όλους και όλα, τα γινάτια και τα «θέλω» του. Δυστυχώς όμως η ιστορία είναι εκείνη που στο τέλος αποδίδει τα «εύσημα» στους ηγέτες αξιολογώντας τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους.
 Με τα μέχρι τώρα δεδομένα εκείνο που υπάρχει στο ιστορικό τραπέζι είναι ότι επί των ημερών των Μητσοτάκηδων η ΝΔ έγινε μεγάλη και κυρίαρχη και των ημερών Σαμαρά, ανετράπη και λίγα χρόνια αργότερα κατέγραψε το αρνητικότατο ποσοστό απο τηνίδρυση της.

! Πόσο ψυχικά αποθέματα και πόση ευθύνη απέναντι στην ιστορική διαδρομή της Παράταξης, μπορεί να κουβαλά ένας ηγέτης, που αποφασίζει να παραστεί σε μια επετειακή εκδήλωση, όπου αρχηγός του κόμματος, είναι ο άνθρωπος που τον ανέτρεψε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: