slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έκλεισαν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ – Ψήφισαν 301.355 πολίτες

 




Το fimotro από το πρωί είχε την πιο προσεκτική προσέγγιση για την συμμετοχή στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ και όπως όλα δείχνουν θα επιβεβαιωθεί. Τις τελευταίες ώρες φρέναρε η συμμετοχή στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και τελικά ψήφισαν 301.355 φίλοι και μέλη του κόμματος. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε αύξηση 10% σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές του 2021 την ίδια ώρα της ψηφοφορίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο τελικός αριθμός των όσων θα ψηφίσουν θα κινηθεί κοντά στο όριο των 300.000 ψηφοφόρων.

Η χαμηλότερη από τις προσδοκίες προσέλευση ευνοεί συγκεκριμένους υποψηφίους προέδρους και σίγουρα δεν ευνοεί όσους περίμεναν να υποστηριχθούν από ψηφοφόρους οι οποίοι θα επιστρατεύονταν από άλλα κόμματα. Φαίνεται ότι στη δεύτερη θέση θα υπάρξουν εκπλήξεις. Σε λίγο οι εκτιμήσεις για τα ποσοστά των υποψηφίων προέδρων από το fimotro.

Οι κάλπες παραμένουν ανοικτές τελικά μέχρι τις 20:00 με απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ, λόγω αθρόας συμμετοχής των πολιτών. Εκπρόσωπος του Χάρη Δούκα νωρίτερα άνοιξε πρώτος τη συζήτηση για να παραμείνουν οι κάλπες ανοικτές περισσότερη ώρα.

Μία ώρα μετά το κλείσιμο των καλπών πανελλαδικά, θα δοθούν από την ΕΔΕΚΑΠ τα πρώτα αποτελέσματα που αντιστοιχούν στο 20% του συνόλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: