slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τα συμπεράσματα του Μιχάλη Χάλαρη απο την σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

 


Βρέθηκα σήμερα στο ΣΕΦ (Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη ) στην ανοικτή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής για να παρακολουθήσω τις ομιλίες των υποψηφίων Προέδρων του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, και αντίθετα με τις προσδοκίες πολλών, κυρίως εκτός των τειχών, δεν βίωσα καμία οξύτητα ή ένταση. Στο πλαίσιο αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας, αντί για αρένα αντιπαράθεσης, παρακολουθήσαμε έναν πολιτισμένο διάλογο, με βαθιές πολιτικές τοποθετήσεις από όλους τους υποψηφίους. Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, και αυτή είναι η αληθινή του ταυτότητα: Δημοκρατία, διάλογος, και σεβασμός στη διαφορετικότητα των απόψεων.

Χειροκρότησα σημεία των ομιλιών όλων των υποψηφίων, και αυτό με έκανε να νιώσω ακόμα πιο συνειδητοποιημένος για τις πολιτικές θέσεις που εκφράστηκαν. Δεν πρόκειται μόνο για την επιλογή του ποιος θα ηγηθεί, αλλά για το τι αντιπροσωπεύουν αυτές οι θέσεις και το όραμα για το μέλλον της χώρας μας. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι ένα θεσμικό, σοβαρό και υπεύθυνο κόμμα, γεμάτο με ταλαντούχα στελέχη, και έτοιμο να επιστρέψει δυναμικά στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας με συγκεκριμένες προτάσεις για το μέλλον.

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι το κόμμα που μπορεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να οδηγήσει τη χώρα πέρα από το τέλμα των χαμηλών προσδοκιών. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι το κόμμα που χρειάζεται η Ελλάδα για να υλοποιήσει μια προοδευτική, εναλλακτική στρατηγική για την πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με κοινωνική ευημερία.

Απευθυνόμαστε σε όλους όσους πιστεύουν σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, με την αξιοποίηση των δημόσιων υποδομών και κοινών αγαθών πέρα από την κυριαρχία των αγορών. Σε αυτούς που θέλουν μια δίκαιη και συμπεριληπτική ανάπτυξη που θα δημιουργεί ευκαιρίες για όλους και θα διασφαλίζει την κατανομή της ευημερίας σε όλη την κοινωνία, αντιμετωπίζοντας τις αυξανόμενες ανισότητες.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι το κόμμα που θα προστατεύσει το κράτος πρόνοιας, θα σταματήσει την εμπορευματοποίηση των δικαιωμάτων, και θα υπερασπιστεί τις κοινωνικές δυνάμεις απέναντι στις πιέσεις της αγοράς. Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων, με πολιτικές που εξασφαλίζουν αξιοπρεπείς συντάξεις, ποιοτική εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη και φροντίδα για κάθε πολίτη.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι η φωνή που θα ενισχύσει τη δημοκρατία, τα δικαιώματα και τις ανεξάρτητες αρχές, προτάσσοντας τη δημοκρατία έναντι της κυριαρχίας της οικονομίας. Είναι το κόμμα που θα απαντήσει στην κρίση αντιπροσώπευσης, προωθώντας νέους μηχανισμούς συμμετοχής και αντιπροσώπευσης, και δίνοντας ξανά φωνή σε όσους έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα.

Αν πιστεύετε σε μια Ελλάδα που στηρίζεται στη δικαιοσύνη, την ισότητα και την αλληλεγγύη, τότε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι το κόμμα που σας εκφράζει. Με το βλέμμα στο μέλλον, με σταθερές αρχές και όραμα για μια ισχυρή και βιώσιμη Ελλάδα, σας καλούμε να γίνετε μέρος αυτής της μεγάλης αλλαγής συμμετέχοντας στις εκλογές της 6ης και 13ης Οκτωβρίου.

#chalarisActiveCitizen #pasok_kinimaallagis #SocialDemosGr #ΠΑΣΟΚ #κίνημα_αλλαγής

Δεν υπάρχουν σχόλια: