slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μανολης Σέργης : «Επιβιώσεις της παράδοσης στην τελετή αποτέφρωσης των νεκρών».

 

Παρακαλώ πολύ, επειδή πρόκειται να επεξεργασθώ στο άμεσο μέλλον αυτές τις πρώτες σκέψεις, αν κάποιοι εξ υμών έχουν να διατυπώσουν παρατηρήσεις, τους παρακαλώ να το κάνουν, αφού διαβάσουν προσεκτικά την εισαγωγική παρατήρηση.

Στην Ίο ο αν. Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης για τα εγκαίνια του Μουσείου Γιάννη Γαΐτη – Γαβριέλλας Σίμωσι



 

Ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Ίο (14 και 15 Σεπτεμβρίου 2024), για να παραστεί στα εγκαίνια του Μουσείου Γιάννη Γαΐτη – Γαβριέλλας Σίμωσι, τα οποία θα τελέσει η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο κ. Βρούτσης θα παραστεί επίσης και στην ημερίδα «Γιάννης Γαΐτης – Πλουραλισμός και πολυέργεια», με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ζωγράφου.

Διημερίδα με θέμα: "Βότανα και συνταγές για την υγεία μας - Βάμματα, βοτανόλαδα, σιρόπια"

ΣΥΡΙΖΑ: Ακάκιε, μην ξεχάσεις να αφήσεις το κλειδί κάτω από το γεράνι...

 Γιούλα Κουγιά
Το εντυπωσιακόν του πράγματος με όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες μέρες δεν είναι οι συνεδριάσεις, οι αποφάσεις, οι διασπάσεις, οι καβγάδες, οι λυκοφιλίες, οι ίντριγκες, οι ψηφοφορίες, φανερές ή κρυφές, τα μαχαιρώματα, κατάστηθα ή πισώπλατα, οι αλλεπάλληλες εκλογές, τα αφηνιασμένα πληκτρολόγια που πυροβολούν νυχθημερόν, δεν είναι τι θα απογίνουν, τι θα απομείνει, ποιος έχει τα κλειδιά, ποιος έχει την ευθύνη κατά νόμο, ποιος βγάζει το βράδυ τα σκουπίδια, ποιος ποτίζει τα φυτά.

Η προτομή του Μανώλη Γλέζου, στολίζει πλέον την ομώνυμη πλατεία





Δήμος Γαλατσίου

Ο Δήμος Γαλατσίου με ιδιαίτερη τιμή και συγκίνηση πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της προτομής του σπουδαίου αγωνιστή της ελευθερίας και της δημοκρατίας, Μανώλη Γλέζου, σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, στην ομώνυμη πλατεία της πόλης μας (Παπαφλέσσα, Κυμοθόης, Σαπφούς, Πανδώρας).

ΠΑΣΟΚ: Ανακηρύχθηκαν επισήμως οι έξι υποψηφιότητες για την προεδρία

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας την Τετάρτη 11/09/2024 τον προβλεπόμενο έλεγχο των υπογραφών που κατατέθηκαν στην Επιτροπή για την ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων του Κινήματος, διαπίστωσε ότι και οι 6 υποψήφιοι πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει το Καταστατικό και συγκεκριμένα τη συγκέντρωση υπογραφών είτε του 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, είτε της συγκέντρωσης 5000 υπογραφών μελών, σημειώνοντας δε ότι όλοι οι υποψήφιοι κατέθεσαν μοναδικές υπογραφές πολλαπλάσιες του προβλεπόμενου ορίου για την ανακήρυξή τους.
Κατόπιν αυτών αποφάσισε ομόφωνα ότι :
Ανακηρύσσει ως υποψήφιους για το αξίωμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής κατά την εκλογική διαδικασία της 6ης Οκτωβρίου 2024 τους:

Συνάντηση του Μητσοτάκη -Βρούτση με τους Παραολυμπιονίκες: Να σας πούμε από κοντά ένα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ”

Κατά τη συνάντηση, οι Παραολυμπιονίκες έθεσαν το ζήτημα των διορισμών των διακεκριμένων αθλητών, που ισχύει κανονικά ως δικαίωμα αλλά παρουσιάζει πολυετή καθυστέρηση
Σε θερμό κλίμα έγινε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Παραολυμπιονίκες και τα μέλη της ελληνικής αποστολής που συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και κατέκτησε 13 μετάλλια, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τους αθλητές και συνομίλησε μαί με τους ίδιους, τους συνοδούς και τους προπονητές της εθνικής αποστολής, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί του τις εμπειρίες τους από τους Αγώνες.

Νέα Συνήγορος του Καταναλωτή η Άννα Στρατινάκη

 
 Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τα μέλη της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η πρόταση του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου για τον διορισμό της Άννας Στρατινάκη στη θέση της Συνηγόρου του Καταναλωτή. Στην επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα προταθεί από τον υπουργό Ανάπτυξης για να αναλάβει άμεσα αυτά τα καθήκοντα.   

Βρούτσης: Χρηματοδότηση 608.000€ από το Υπουργείο Αθλητισμού για την ανακατασκευή του ταρτάν στο Στάδιο Ελευθερίας του ΕΑΚ Ηρακλείου

Δημοπρατείται έως το τέλος Οκτωβρίου το Έργο «Αντικατάσταση του
ελαστικού συνθετικού τάπητα του στίβου του Σταδίου Ελευθερίας του
Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου στον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης»,
προϋπολογισμού ύψους έως 608.000€
Η έγκριση της χρηματοδότησης, από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης
(ΤΠΑ) του ΥΠΑΙΘ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, για δράσεις βελτίωσης αθλητικών
εγκαταστάσεων, ανακοινώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό
Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, Μέναδρο Παντελλίδη, παρουσία των Βουλευτών ΝΔ Ηρακλείου, Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη και Μάξιμου Σενετάκη.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦοΔΣΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΩ

 Λαλίστατος ξανά ο Δήμος Κω κατά του ΦοΔΣΑ, αλλά για το πού πήγαν τα χρήματα
των πολιτών για τον ΧΥΤΑ, ούτε λέξη! – Επιτέλους σοβαρευτείτε!
Στα όρια της φαιδρότητας ο Δήμος Κω, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει το αίσχος του
ΧΥΤΑ
Μόνο φαιδρή μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Κω. Αναμενόμενο,
αφού η οικτρή κατάσταση στην οποία οδήγησε τον ΧΥΤΑ του νησιού, είναι πλέον γνωστή σε όλους,
συνεπώς, δεν υπάρχουν πια άλλα περιθώρια για ψέματα, ξέμειναν από δικαιολογίες. Το μόνο που
τους απέμεινε είναι οι κατηγορίες κατά του ΦοΔΣΑ, αλλά κι αυτές, μετά τις αποκαλύψεις, δεν
μπορούν πια να σταθούν.
Αν ο Δήμος Κω ήθελε να διατηρήσει έστω και το παραμικρό ίχνος σοβαρότητας, θα έπρεπε να
σιωπήσει.

Κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι «Στο σχολείο» με τον Παντελή Θαλασσινό και τη Νεανική Χορωδία τη ΟτΚ

Φίλες και φίλοι,

Ο Παντελής Θαλασσινός ερμηνεύει το τραγούδι «Στο σχολείο», σε στίχους του Γιώργου Διαμαντόπουλου και μουσική του Θανάση Κατεργάρη.

Στα φωνητικά τραγούδησαν τα μέλη της Νεανικής Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων (αλφαβητικά): Ξένια Αργυρού, Ζωή Γεωργουσοπούλου, Έλλη Γούναρη, Ελισάβετ Δαμίγου, Ανδριάνα Δρακάκη, Βασιλική Δρακάκη, Έλενα Θεοδωρακοπούλου, Άρτεμις Λουκίτς, Ειρήνη Λυγνού, Γιώργος Μακριδάκης, Ηλιάνα Παππά, Αγνή-Άννα Ρούσσου, Κατερίνα Ρούσσου, Μαριθένα Ρούσσου, Ναταλία Ρούσσου, Κατερίνα Σκόνδρα

Παρέμβαση Φίλιππου Φόρτωμα στην Βουλή για την οικονομική ζημία Ελλήνων αλιέων από εισβολικά είδη

Ερώτηση στην Βουλή στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, με θέμα «Επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση των εισβολικών ψαριών στις ελληνικές θάλασσες».
Ο κ. Φόρτωμας στην ερώτησή του, που απευθύνεται προς τους αρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστα Τσιάρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, αναδεικνύει το μείζον ζήτημα της τεράστιας οικονομικής ζημίας που υφίστανται οι αλιείς μας από την παρουσία ξενικών ειδών, όπως ο λαγοκέφαλος, στις ελληνικές θάλασσες. 

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων : Βραδιά αστροπαρατήρησης στη Νάξο

 Βραδιά αστροπαρατήρησης στη Νάξο
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με την Ελληνική Ερασιτεχνική Αστρονομική
Ένωση οργανώνουν βραδιά αστροπαρατήρησης, το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 στο προαύλιο του
2 ου Γυμνασίου Νάξου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την ερασιτεχνική αστρονομία και την παρατήρηση αστρονομικών αντικειμένων μέσα από μια εισαγωγική παρουσίαση, με τίτλο «Το
ηλιακό σύστημα και ο Κόσμος έξω από αυτό».
Θα ακολουθήσει επίδειξη των τηλεσκοπίων και ουρανογραφία, παρουσίαση δηλαδή αστρονομικών αντικειμένων με τηλεσκόπια και ξενάγηση στους αστερισμούς. Μερικά από τα αντικείμενα που θα
παρατηρηθούν είναι η Σελήνη, ο Κρόνος και άλλα αντικείμενα βαθέως ουρανού (διπλά άστρα, σμήνη κτλ).
Η είσοδος στη δράση είναι ελεύθερη για το κοινό (παιδιά και ενήλικες).

Δήλωση του δημάρχου Θήρας για την αύξηση των τελών που προέρχονται από την κρουαζιέρα

 Δήλωση του Δημάρχου Θήρας ως προς τις ανακοινώσεις που αφορούν τα τέλη από την

κρουαζιέρα.

Χαιρετίζουμε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την αύξηση των τελών των επιβατών
κρουαζιέρας. Ήταν ένα πάγιο αίτημα μας προς την Πολιτεία, εδώ και πολλά η χρόνια η αύξηση
των 0,35 λεπτών που αποδίδονταν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο ανά επιβάτη κρουαζιέρας.
Με την αύξηση των λιμενικών τελών αναμένεται να ενισχυθούν σημαντικά τα έσοδα όλων των
Δήμων, έτσι ώστε ο κάθε Δήμος να μπορεί να εισπράττει και να επενδύει σε έργα υποδομών
και καθημερινών λειτουργιών.

Λήξη του Φεστιβάλ Νάξου 2024 - Ευχαριστίες

 



Λήξη του Φεστιβάλ Νάξου 2024: Ένα ταξίδι τέχνης και πολιτισμού ολοκληρώνεται με επιτυχία

Με επιτυχία και μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, ολοκληρώνεται η κύρια φάση του Φεστιβάλ Νάξου 2024, έχοντας προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού,  ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα γεμάτο μουσική, θέατρο, χορό και εικαστικές τέχνες. Η διοργάνωση διακρίθηκε και φέτος για την ποιότητα και την ποικιλία των εκδηλώσεων, την εκλεκτή συμμετοχή καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους καλλιτέχνες που συνέβαλαν στην επιτυχία του Φεστιβάλ με την παρουσία και το ταλέντο τους. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνουμε στο κοινό που αγκάλιασε τις εκδηλώσεις με την ενεργή συμμετοχή του, καθώς και στους χορηγούς μας, των οποίων η πολύτιμη στήριξη έκανε εφικτή την πραγματοποίηση της 24ης διοργάνωσης του πολιτιστικού θεσμού της Νάξου. Ενός θεσμού που λειτουργεί υπό από την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ εφέτος τιμήθηκε με την Αιγίδα και συνεργασία της Πρεσβείας της Λιθουανίας στην Ελλάδα.

Το Φεστιβάλ Νάξου δεσμεύεται να συνεχίσει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες τέχνης και πολιτισμού στο νησί μας, όπως η όπερα "Ορφέας" του Μοντεβέρντι, που παρουσιάζεται στις 21 Σεπτεμβρίου 2024 στον Πύργο Μπαζαίου, από την Opera Network και το San Felice Ensemble της Φλωρεντίας. Ας σημειωθεί  ότι η εικαστική έκθεση "Φώσφορος & Έσπερος - Διάλογος" στο εσωτερικό του Πύργου Μπαζαίου, θα διαρκέσει έως τις 6 Οκτωβρίου 2024.

Οι θέσεις και προτάσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης για το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό

Αγαπητοί φίλοι, 

 Σας ενημερώνουμε οτι ενόψει της ολοκλήρωσης της δημόσιας διαβούλευσης για το "Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο του Τουρισμού" στις 15/9 και της σημερινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που το έχει ως μοναδικό θέμα, σας στέλνουμε τις προτάσεις στις οποίες καταλήξαμε ως ΕΞΣ, συνδυάζοντας τις τοποθετήσεις μας για το ΕΠΣ Θήρας το 2022 αλλά και επισημάνσεις μελών μας.
Η τοποθέτησή μας που υποβλήθηκε στην πλατφόρμα της διαβούλευσης και στο Δήμο Θήρας είναι η ακόλουθη.

Η Ένωση μας στο πλαίσιο της διαβούλευσης που διενεργείται για το "Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τον Τουρισμό" έχει την υποχρέωση να λάβει θέση σε αυτή την τόσο σημαντική διαδικασία που θα καθορίσει τη συνέχεια αλλά και το μέλλον του τουρισμού της χώρας μας.

Επιστολή Δημάρχου Πάρου προς Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών, μέχρι της ισχύος του νέου Τ.Π.Σ.

 

Σε συνέχεια της υπ' αρ. 232/2024 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάρου,  απεστάλη στις 10 Σεπτεμβρίου του 2024, σχετική επιστολή του Δημάρχου Πάρου κ. Κωνσταντίνου Μπιζά, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και  Ενέργειας κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας  κ. Νικόλαο Ταγαρά και τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη, με προτάσεις για λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών, μέχρι της ισχύος του νέου Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Τ.Π.Σ.), οι οποίες είναι οι κάτωθι:

Απόλυτα ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση. το νερό στις Δημοτικές Κοινότητες Φιλωτίου και Δαμαριώνα

 


  Η Δημοτική Κοινότητα Φιλωτίου με ανακοίνωσή ενημερώνει  

 ότι σύμφωνα με τις φυσικοχημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις η ποιότητα του νερού έχει πλέον αποκατασταθεί πλήρως και είναι απόλυτα ασφαλές για

ανθρώπινη κατανάλωση.  στις Δημοτικές Κοινότητες Φιλωτίου και Δαμαριώνα

Φίλιππος Φόρτωμας: Κατ’ εξαίρεση 4 επιπλέον ειδικότητες ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ στις Κυκλάδες

Σε συνέχεια της επικοινωνιας μου με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και του αιτημάτων τον γονέων και μαθητών των Κυκλάδων, πετύχαμε την κατ’ εξαίρεση λειτουργία 4 επιπλέον ειδικοτήτων ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ για τη φετινή σχολική χρονιά, με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζωής‭ ‬ ‭ ‬Μακρή‭! Πιο ‬συγκεκριμένα, ‭ ‬ ‭ ‬πρόκειται‭ ‬ ‭ ‬για‭ ‬ ‭ ‬τα σχολεία ΕΠΑΛ

Νάξου, Πάρου και Σύρου.‭ ‬ ‭Η απόφαση αυτή είναι ακόμα ‭ ‬μία‭ ‬ ‭ ‬απόδειξη‭ ‬ ότι η ‭ ‬συνταγματική‭ ‬ ‭ ‬επιταγή‭ ‬ για λήψη ειδικών‭ ‬ ‭ ‬μέτρων λόγω της νησιωτικότητας των Κυκλάδων γίνεται πράξη από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Η Κατερίνα Μονογυιού στους αγιασμούς των σχολείων στην Κύθνο.

Η κ. Κατερίνα Μονογυιού στα πλαίσια της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς παρευρέθηκε στην Κύθνο στον αγιασμό των σχολικών μονάδων του Γυμνασίου Κύθνου με Λυκειακές τάξεις, στο  δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Δρυοπίδας Κύθνου καθώς και στο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Χώρας Κύθνου. Η βουλευτής συνομίλησε με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για τις προκλήσεις και τις ανάγκες του σύγχρονου σχολείου. Η κ. Κατερίνα Μονογυιού υπογράμμισε τις δράσεις και τις πολιτικές που έχουν εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίες αφορούν: 10.000 διορισμούς εκπαιδευτικών, Διαδραστικά Συστήματα Μάθησης, την εφαρμογή e-parents, την Πλατφόρμα Stop Bullying, το Νέο κανονισμό της λειτουργίας σχολείων, τις Δράσεις ενεργού πολίτη, το Ψηφιακό Φροντιστήριο, τις Αυτόνομες τάξεις, τον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό, την Αναμόρφωση στα μαθήματα Πληροφορικής και τις Αλλαγές στο μάθημα της Λογοτεχνίας.

Μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:

Καθοριστικές οι ενέργειες της Κατερίνας Μονογυιού για την εισαγωγή 3 ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ Σύρου, Νάξου και Πάρου


Καθοριστικές οι ενέργειες της Κατερίνας Μονογυιού για την εισαγωγή 3 ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ Σύρου, Νάξου και Πάρου. Ειδικότερα, μετά από πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Πάρου εισάγεται στη Γ' τάξη η ειδικότητα «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κληματισμού». Παράλληλα, στην ίδια κατεύθυνση, μετά από πρόταση του Διευθυντή του Πρότυπου ΕΠΑΛ Σύρου, εισάγεται στη Γ' τάξη η ειδικότητα «Τεχνικός Οχημάτων». Επιπρόσθετα, εισάγεται στη Γ' τάξη του 1ου ΕΠΑΛ Νάξου - Μιχάλης Κατσάνης η ειδικότητα «Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κληματισμού». Τέλος, στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Νάξου εισάγεται ο Τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος στη Β' τάξη.

Η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:


Οι 7 πρωτοβουλίες του υπουργείου Περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας -«Ζητάμε κατανάλωση με μέτρο»


Τις 7 πρωτοβουλίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας παρουσίασε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Τις 7 βασικές πρωτοβουλίες που περιλαμβάνει η στρατηγική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας παρουσίασε, σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, σε ειδική συνέντευξη Τύπου.

Δελτίο Τύπου Κυνηγετικού Συλλόγου Νάξου

Την Τρίτη το απόγευμα και ώρα 18:00 έπεσε στην αντίληψη του μέλους μας Κ. Γ. κοπάδι πελαργών να βρίσκονται στην περιοχή Καστράκι Νάξου.

Την επομένη νωρίς το πρωί ο ίδιος κατάλαβε πως το κοπάδι είχε αναχωρήσει πλην όμως ενός τραυματισμένου ατόμου που έγινε αντιληπτό μετά από έντονο γάβγισμα των σκυλιών του.

Απάντηση στα παραμύθια του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Αλέξανδρου Χρυσόπουλου


 

 

Τα παραμύθια είναι για μικρά παιδιά ή για όσους έχουν αλλεργία στην αλήθεια.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αλέξανδρος Χρυσόπουλος, σήμερα πήρε σειρά να υπερασπιστεί τον Δήμαρχο που δεν θυμάται ή δεν κατάλαβε τι ψήφιζε στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου.

Μήνυμα του Δημάρχου Θήρας επ' ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς

 
Μήνυμα του Δημάρχου Θήρας επ' ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους

Με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους εύχομαι στους μαθητές και τις μαθήτριες να επιτύχουν στην προσπάθεια κατάκτησης της γνώσης.
Όχι μόνο αυτής που στοχεύει σε δεξιότητες, όχι μόνο αυτής που σωρεύει γνώση για την επαγγελματική αποκατάσταση, όχι μόνον αυτής που στοχεύεις στην κοινωνική ανέλιξη, αλλά εκείνη κυρίως που οδηγεί στην αναζήτηση της αλήθειας και στην κατάκτηση της ευτυχίας.
Εκείνης που δημιουργεί κοινωνία λειτουργική από την κατάκτηση σχέσης ουσιαστικής ανάμεσα στα μέλη της.
Η σύγχρονη αντίληψη για την επιτυχία δεν έχει ως φαίνεται οδηγήσει τους ανθρώπους σε αρμονία ούτε με τους άλλους ούτε με την φύση, αφού προϋποθέτει πραγματική μόρφωση και επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων και στόχων.
Οι νόμοι και οι κανόνες του κράτους για την εξάλειψη της βίας στα σχολεία και στην κοινωνία δεν φέρνουν αποτελέσματα όσο και αν γίνονται αυστηροί.
Η λύση θα βρεθεί μέσα από μια πιο ανθρώπινη παιδεία, που επίκεντρο γίνεται ο άνθρωπος και όχι η τέχνη της συσσώρευσης πλούτου ως υπέρτατου αγαθού.
Καλή σχολική χρονιά.











Νίκος Ανδρουλάκης: Στον αγιασμό του 109ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης - "Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για ισχυρά δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια" "Η δημόσια Παιδεία είναι το παν"

Μετά τον αγιασμό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ χαιρέτισε μαθητές και γονείς και στη συνέχεια συναντήθηκε με τους δασκάλους, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για θέματα του σχολείου
«Η δημόσια Παιδεία είναι το παν, γι' αυτό θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να έχουμε ισχυρά δημόσια σχολεία, δημόσια Πανεπιστήμια, ώστε να μπορεί το κάθε παιδί, κάθε ελληνικής οικογένειας, όποια οικονομική δυνατότητα και να έχει, να πάρει ισχυρά εφόδια για το μέλλον του», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή αγιασμού στο 109ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην Άνω Τούμπα.

Ευχές του Δημάρχου Πάρου κ. Κωνσταντίνου Μπιζά, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Στο πρώτο κουδούνι, στον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, ο Δήμαρχος Πάρου, οι Αντιδήμαρχοι, οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, βρέθηκαν σε όλα τα σχολεία του νησιού μας, για να καλωσορίσουν τα παιδιά μας και να τους ευχηθούν για μια καλή και παραγωγική νέα χρονιά.

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς, εκφράζει τις ευχές τουστους μαθητές,  στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με το ακόλουθο μήνυμα:

« Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποτελεί πάντα μία νέα αφετηρία για ένα καλύτερο αύριο, γεμάτο όνειρα, ελπίδες, στόχους και προσδοκίες.

Παρουσία του Μητροπολίτη Παροναξίας κκ Καλλινίκου ο Αγιασμός και το πρώτο κουδούνι στο Α’ Γυμνάσιο Νάξου (Photos)


Από naxospress
Πρώτο γυμνάσιο Νάξου… Το εμβληματικό κτήριο στο κέντρο της Πόλης Νάξου, το οποίο στέκεται εκεί σχεδόν 100 χρόνια και έχοντας ανοιχτή την αγκαλιά του υποδέχεται τους μαθητές, εκπαιδευτικούς…...
Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και λίγο μετά τις 9 το πρωί είχαμε το πρώτο κουδούνι. Κάτι σαν δημοτικό συμβούλιο όμως Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αλλά με πρώτο τον Επαρχο κο Μαργαρίτη και ουκ ολίγους αντιδημάρχους (Μαυρομμάτης Κατσαράς Βιτζηλαίος) και συμβούλους αλλά και μέλη Δημοτικής Κοινότητας (Φουτάκογλου) και Περιφερειακού Συμβουλίου (Φραγκίσκος) να είναι παρόντες…...

Κ. Μητσοτάκης σε μαθητές της Γλυφάδα: Όταν είμαστε στο σχολείο το κινητό είναι στην τσάντα

 Στην αλλαγή που περιλαμβάνει φέτος ο κανονισμός λειτουργίας των σχολείων για τα κινητά τηλέφωνα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του προς τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας.

«Θέλω να κάνουμε μία συμφωνία, και αναφέρομαι ειδικά στα μεγαλύτερα παιδιά, αυτά τα οποία μπορεί να έχετε ήδη κινητό τηλέφωνο, να συμφωνήσουμε ότι την ώρα που είμαστε στο σχολείο το κινητό είναι στην τσάντα. Να το συμφωνήσουμε αυτό; Θα το συμφωνήσουμε και να μας βοηθήσουν και οι γονείς και οι δάσκαλοι σε αυτή την κατεύθυνση» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο ότι από φέτος απαγορεύεται στα σχολεία η χρήση κινητών τηλεφώνων από μαθητές.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές, δασκάλους και γονείς καθώς και να ενημερωθεί από τη Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας Μαρουσώ Χανιώτη για τα προγράμματα που υλοποιεί το σχολείο, το οποίο εφαρμόζει την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου από την περίοδο 2021-22.



Ο χαιρετισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Αγαπητά μου παιδιά, αγαπητοί γονείς, αγαπητοί δάσκαλοι, κ. Υπουργέ, κ. Δήμαρχε,

Επιτρέψτε μου καταρχάς από καρδιάς να σας ευχηθώ να έχουμε μια καλή χρονιά, γεμάτη χαμόγελα, γεμάτη αγάπη για τη γνώση, μια χρονιά η οποία θα σας επιτρέψει, στην καθεμία και στον καθένα ξεχωριστά, να προοδεύσετε, αλλά πάνω απ΄ όλα να χαρείτε το σχολείο και τη διαδικασία της γνώσης.

Κύριε Δήμαρχε, θέλω να σας συγχαρώ από καρδιάς για την πολύ σημαντική δουλειά την οποία έχετε κάνει, όχι μόνο εδώ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, αλλά σε όλα τα σχολεία της Γλυφάδας. Είστε ένας Δήμαρχος ο οποίος έχει αποδείξει έμπρακτα ότι θέλετε να επενδύσετε στις υποδομές της εκπαίδευσης, αναβαθμίζοντας τα σχολεία, προσθέτοντας κλιματιστικά -άκουσα πολλά χειροκροτήματα από τα παιδιά για τα κλιματιστικά-, βάζοντας ασανσέρ, φτιάχνοντας ωραία γηπεδάκια, τα οποία έμαθα ότι είναι ανοιχτά για το Σαββατοκύριακο για τα παιδιά της γειτονιάς.

Ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι όλα τα σχολεία της χώρας -και να το ακούσετε αυτό παρακαλώ πολύ, ειδικά τα παιδιά και οι γονείς-, δεν είναι όλα τα σχολεία της χώρας όπως είναι το 2ο Δημοτικό, θέλουμε όμως όλα τα σχολεία της χώρας να γίνουν σαν το 2ο Δημοτικό από πλευράς υποδομών.

Και ειδικά για τα παιδιά της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού, γνωρίζω ότι έχουμε ακόμα κάποιες εκκρεμότητες σχετικά με τους διαδραστικούς πίνακες. Οι διαδραστικοί πίνακες, θα το δείτε και εσείς στην πράξη, είναι μία μεγάλη καινοτομία. Θα δείτε ένα τελείως διαφορετικό μάθημα. Έχετε ήδη κάποιους, θα έρθουν και οι υπόλοιποι. Έχουμε τοποθετήσει 30.000 τέτοιους πίνακες σε όλα τα σχολεία της χώρας και απομένουν 6.000 ακόμα. Θα μπουν μέχρι το τέλος του έτους.

Θέλω και πάλι, γιατί δεν θέλω να μακρηγορήσω, να σας ευχηθώ να έχουμε και να έχετε μια καλή χρονιά, να συγχαρώ τις δασκάλες και τους δασκάλους σας και όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης, τους γονείς σας και τον Σύλλογο Γονέων, ο οποίος παίζει πάντα έναν ενεργό ρόλο, μαζί με το διδακτικό προσωπικό και μαζί με τον Δήμαρχο, έτσι ώστε το σχολείο αυτό να γίνεται ακόμα καλύτερο.

Και τελειώνοντας, να σας ζητήσω μια μεγάλη χάρη: θέλω να κάνουμε μία συμφωνία, και αναφέρομαι ειδικά στα μεγαλύτερα παιδιά, αυτά τα οποία μπορεί να έχετε ήδη κινητό τηλέφωνο, να συμφωνήσουμε ότι την ώρα που είμαστε στο σχολείο το κινητό είναι στην τσάντα. Να το συμφωνήσουμε αυτό; Θα το συμφωνήσουμε και να μας βοηθήσουν και οι γονείς και οι δάσκαλοι σε αυτή την κατεύθυνση.

https://fimotro.gr/k-mitsotakis-se-mathites-tis-glyfada-otan-eimaste-sto-scholeio-to-kinito-einai-stin-tsanta/

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ κ. Γ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με ελπίδα, αισιοδοξία και δημιουργική
διάθεση. Με την έναρξή της, σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά, υγεία και
πρόοδο στον δύσκολο αγώνα της μάθησης και της γνώσης. 
Προσηλωμένοι στους στόχους σας, αξιοποιήστε όσο καλύτερα μπορείτε τις
ικανότητές σας και τις ευκαιρίες που σας δίνονται και χαρείτε τη νέα σχολική
χρονιά, αυτό το όμορφο, ωφέλιμο και παραγωγικό ταξίδι στον κόσμο της
γνώσης, των δεξιοτήτων, της κοινωνικοποίησης και της πνευματικής σας
καλλιέργειας.

Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου Νάξου: Όταν η φαντασία πάει σχολείο....



Ο Μίμης και η Άννα με τις ποδιές τους και τις σχολικές τους τσάντες, περιμένουν να σας ξεναγήσουν
❣❣❣
Να ο Χάνσελ και η Γκρέτελ ,το σπιτάκι στο δάσος με τα ζαχαρωτά, η μάγισσα με το στερητικό α που τα κάνει όλα αντίθετα, το μαρτυριάρικο κοράκι που "καρφώνει" κάθε ζαβολιά, πολύχρωμα μπαλόνια, αερόστατα για φανταστικά ταξίδια, το τεράστιο φίδι με τους αριθμούς ως το100, το επιδαπέδιο φιδάκι, το σκάκι, το κυκλοφοριακό πάρκο, τα γεωμετρικά σχήματα, το μεγάλο ρολόι, η σκάλα με τους αριθμούς ως το 10, η μαγική γραμμή, η κυρία Αλφαβήτα με τα 24 παιδιά της, τα φασαριόζικα φωνήεντα και τα ήσυχα σύμφωνα, η σοφή κουκουβάγια και πολλά παιχνίδια που βοηθούν τα παιδιά να δημιουργούν τα δικά τους μονοπάτια προς τη γνώση ανοίγοντας τα φτερά της φαντασίας και της δημιουργικότητας.
Καλή σχολική χρονιά❣❣❣
Ευχαριστούμε πολύ τον Mihailos Vasilakis για τις λήψεις με Drones όπως πάντα❤
Δείτε φωτογραφίες

Λεονάρδος Χατζηανδρέου Δημοτική παράταξη «Δύναμη Αλλαγής» : Μήνυμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς




Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,
Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2024-2025, θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή
δύναμη, πρόοδο και επιτυχία. Η παιδεία είναι το θεμέλιο για το μέλλον μας, και κάθε
σχολική χρονιά αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο γεμάτο προκλήσεις, γνώσεις και ευκαιρίες.

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου: Η 15η Γιορτή Πατάτας Νάξου εξέπεμψε SOS για τον πρωτογενή τομέα Αναδείχθηκαν προβλήματα, κατατέθηκαν προτάσεις


Το τριήμερο 6-8 Σεπτεμβρίου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου διοργάνωσε με επιτυχία τη 15η Γιορτή της Πατάτας Νάξου, η οποία, σε αντίθεση με τον εορταστικό χαρακτήρα που είχε τα προηγούμενα χρόνια, φέτος πήρε τη μορφή διαμαρτυρίας, με κατάθεση προτάσεων για τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας του μεγαλύτερου νησιού των Κυκλάδων.

Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) και άλλων συνεταιρισμών από κάθε γωνιά της χώρας μας, όπως επίσης και εκπρόσωποι από τον χώρο της πολιτικής και του πολιτισμού, βρέθηκαν στη Νάξο και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος του νησιού, τα ίδια που ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα όλης της χώρας, με κυριότερα όλων την ανομβρία και τη λειψυδρία που έχουν μετατραπεί σε εφιάλτη για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.

Μήνυμα του Φίλιππου Φόρτωμα για τη νέα σχολική χρονιά


Αγαπητά παιδιά,
Εύχομαι σε όλους σας, η νέα σχολική χρονιά να είναι η αρχή μια πορείας προς τη
μάθηση και να σας ανοίξει νέους δρόμους δημιουργίας. Αυτά τα χρόνια είναι
μοναδικά, να τα ζήσετε, να τα χαρείτε, να τα απολαύσετε με κάθε τρόπο! Η γνώση
είναι μια πολύτιμη κληρονομιά που θα σας συνοδεύει για μια ζωή και ο πραγματικός
πλούτος που δεν μπορεί να χάσει κανείς, ούτε να σας τον στερήσει κάποιος.
Με την καθοδήγηση των δασκάλων σας και την φροντίδα των γονέων και των
κηδεμόνων σας, αλλά ταυτόχρονα και τη συνεχή μέριμνα της Πολιτείας, και αυτή η
χρονιά είμαι σίγουρος πως θα σας δώσει πολλά εφόδια ζωής.