slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νάξος: οι συνέπειες της αδράνειας της Ειρήνης Προμπονά

ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Οι τριβές για το νερό μετα


Οι τριβές για το νερό μεταξύ της ορεινής ενδοχώρας και της τουριστικής δυτικής και νοτιοδυτικής ακτής εντείνονται, καθώς τα αναγκαία έργα έχουν καθυστερήσει και ο δήμος δίνει προσωρινές λύσεις μέσω αφαλάτωσης.

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση με την πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων (CMAS) Άννα Αρζάνοβα

H Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου χάρτη στο άθλημα της ελεύθερης 

 Στο επίκεντρο του παγκόσμιου χάρτη στο άθλημα της ελεύθερης κατάδυσης μπαίνει η Ελλάδα, μετά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αθλητισμού ανάμεσα στον αναπληρωτή Υπουργό Γιάννη Βρούτση και την Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Υποβρύχιων Δραστηριοτήτων (CMAS) Άννα Αρζάνοβα.

Ο κ. Βρούτσης και η κ. Αρζάνοβα έθεσαν ως κοινό στόχο την υποστήριξη και την προώθηση των αγωνισμάτων της ελεύθερης κατάδυσης στην Ελλάδα, δεσμεύτηκαν για την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ CMAS και Υπουργείου Αθλητισμού.

Το νερό στη Νάξο και την Αμοργό | Σιφνέικη αγγειοπλαστική | Μαύρα βαν στη Μύκονο



-


Καλημέρα από τις «Βιώσιμες Κυκλάδες»,


Ο φετινός Αύγουστος ήταν για όλους διαφορετικός. Πολλοί ήρθαν αντιμέτωποι με την αδυναμία να ταξιδέψουν στις Κυκλάδες, και πολλοί που ζουν ή παραθερίζουν στο αρχιπέλαγος ήρθαν αντιμέτωποι με τη νέα πραγματικότητα που δημιούργησαν είτε οι επιλογές τους, είτε οι αποφάσεις των αρχών ή η κλιματική αλλαγή.


Όλοι στις «BK» περάσαμε τις διακοπές μας τραβώντας φωτογραφίες και συζητώντας με παράγοντες και πολίτες.

Αυτόν τον μήνα δημοσιεύσαμε τη φυσική συνέχεια δύο φακέλων που έχουμε ανοίξει:


Μετά τις έρευνες μας για το νερό στην Τήνο, τη Σίφνο (σε δύο μέρη), σειρά είχαν η Αμοργός με τις πολλές διαρροές και η αδρανής Νάξος.


Και μετά τις έρευνες μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων σε Πάρο, Σαντορίνη και Σίφνο, σειρά είχε η Τήνος με ρεπορτάζ του Γιάννη Παλαιολόγου.


Τον Αύγουστο ασχοληθήκαμε και με τα εξής:

Είχαμε και τρία κοινωνικά, αισιόδοξα, θέματα:

Το περιεχόμενό μας είναι διαθέσιμο για αναδημοσίευση με άδεια Creative Commons (CC-ΒΥ). Αντιγράψτε το και διαδώστε το!

Aυτά ήταν τα νέα μας για τον Αύγουστο. Καλή αντάμωση να έχουμε!

Στο sustainablecyclades.gr διαβάστε τις έρευνες της ομάδας των Βιώσιμων Κυκλάδων, μικρά και μεγάλα νέα από τα νησιά (στην κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΗ ΡΟΗ), ερχόμενες εκδηλώσεις.

Βάλτε το λιθαράκι σας για βιώσιμες Κυκλάδες. Επικοινωνήστε μαζί μας, εμπιστευτικά αν προτιμάτε, και βοηθήστε μας να συγκεντρώσουμε στοιχεία για τις έρευνες μας.

Facebook icon
Twitter icon
Instagram icon

#sustainablecyclades

Δενδροφύτευση σε καμένη περιοχή της Κορώνου, με πρωτοβουλία της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Νάξου!




Η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Νάξου (ΛΕΜΟΝ) θα διοργανώσει φέτος τη Μοτονάξια, τη σπουδαιότερη μοτοεκδήλωση του νησιώτικου οργανωμένου μοτοσυκλετισμού και, στο πλαίσιό της, θα κάνει δενδροφύτευση σε καμένη περιοχή της Κορώνου!

ΚΟΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ EURO 2004 28.08.2024


Κοινή γιορτή Υπουργείου Αθλητισμού και ΕΠΟ για την 20ετή επέτειο από το έπος της κατάκτησης του Euro2004

Συνάντηση του Γιάννη Βρούτση με το νέο Προεδρείο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

Επιλύεται άμεσα το ζήτημα της αναγνώρισης των διπλωμάτων UEFA C, από τα ετήσια χρήματα του στοιχήματος για τις ΠΑΕ να καλυφθεί το κόστος σύμβασης και για το «ημιαυτόματο οφσάιντ» ζήτησε ο κ. Γκαγκάτσης

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ
Βουλευτής Κυκλάδων – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Kαραγιώργη Σερβίας 7, 10563, Αθήνα
Τηλ: 210 3211200, 3213333 φαξ:210 3211300
e-mail:
vroutsis@ivroutsis.gr
site: www.ivroutsis.gr

Εαν επιθυμείτε να διαγραφείτε από τη λίστα μας, παρακαλώ πατήστε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

 Unsubscribe / Διαγραφή

 

Πρόσληψη επικουρικού Γενικού Χειρουργού στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου



--Καλωσορίσαμε με χαρά στις 27-08-2024 στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου τον Γενικό Χειρουργό κ. Ιωάννη Δεμίρη, ο οποίος προσλήφθηκε ως Επικουρικός Ιατρός.
Σε συνεργασία με τον μόνιμο Γενικό Χειρουργό κ. Πέτρο Μπούμπουλη που υπηρετεί στο ΓΝ-ΚΥ Νάξο, θα συμβάλλει στην ενίσχυση των ιατρικών υπηρεσιών που παρέχονται στους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες της Νάξου και των γύρω νησιών.
Επισημαίνεται ότι στο άσηπτο χειρουργείο του ΓΝ-ΚΥ Νάξου που λειτουργεί από το Σεπτέμβριο του 2023 πραγματοποιούνται ήδη χειρουργικές επεμβάσεις σε Ορθοπαιδικά και Γυναικολογικά περιστατικά. Η πρόσληψη του δεύτερου Γενικού Χειρουργού δίνει πλέον τη δυνατότητα οργάνωσης και προγραμματισμού αντιμετώπισης περιστατικών Γενικής Χειρουργικής στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου.
Σας ενημερώνουμε, τέλος, ότι στην παρούσα χρονική στιγμή υπηρετούν τριάντα ένα (31) ειδικευμένοι ιατροί στο ΓΝ=ΚΥ Νάξου.
 Συγκεκριμένα τις υπηρεσίες τους προσφέρουν με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, εμπειρία και σεβασμό σε κατοίκους και επισκέπτες της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων: 4 Παθολόγοι, 3 Καρδιολόγοι, 4 Παιδίατροι, 2 Γενικοί Ιατροί, 1 Νεφρολόγος, 1 Νευρολόγος, 1 Αναισθησιολόγος, 4 Ορθοπεδικοί, 2 Γενικοί Χειρουργοί, 1 Ωτορινολαρυγγολόγος, 1 Οφθαλμίατρος, 3 Βιοπαθολόγοι, 2 Οδοντίατροι, 1 Ακτινοδιαγνώστης και 1 Γυναικολόγος.
H ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ
ΚΑΛΛΙΤΣΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ

Μουσική εκδήλωση στα "στεαστά" του Δαμαριώνα



Βόλτα στα παλιά…

Η Έλενα Καρούση, από την Κωμιακή της Νάξου, καβαλάει τη βέσπα της και γεμίζει τη βαλίτσα της τραγούδια μεγάλων ηλικιών και εποχών περασμένων. Παρκάρει κάπου ανάμεσα στα "στεαστά" του Δαμαριώνα  και ανοίγει τη βαλίτσα ξεπακετάροντας τα τραγούδια της. Μαζί της, ο Τσιτσάνης συναντά τον Τώνη Μαρούδα και η Σεζάρια Εβόρα μαθαίνει τι πάει να πει κατσιφόρας.

Στην πίσω θέση της βέσπας η πολυοργανίστας Ντορίτα Χωραφά φοράει το κράνος της και είναι - σαν πάντα- έτοιμη να συνοδεύσει κάθε μουσική διαδρομή με τη φωνή και τα πλήκτρα της. Με το ρετρό του βαν και το κόντρα μπάσο του φορτωμένο στις αποσκευές του, τις ακολουθεί ο Μάριος Πούλιος.

Μαζί τους όλοι μας κάνουμε μια βόλτα στα παλιά σιγοσφυρίζοντας και τραγουδώντας.

 

Έλενα Καρούση – Κιθάρα, τραγούδι

Ντορίτα Χωραφά – Πλήκτρα, τραγούδι

Μάριος Πούλιος – Κόντρα Μπάσο

Σχεδιασμός Ήχου: Μανώλης Παντελιάς

 

 

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Ώρα 21:00

Στον Δαμαριώνα Νάξου (πλατεία Χωματά)

 

Διοργάνωση: Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Με την υποστήριξη του Συλλόγου «Η Δάμαρις»

 

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

 



Φόρτωμας: Πλατφόρμα Περιφερειακών Σχεδίων Ανάπτυξης: 20 εμβληματικά έργα για τις Κυκλάδες

 





Την εξέλιξη των είκοσι εμβληματικών έργων των Κυκλάδων που είναι ενταγμένα στο Περιφερειακό Σχέδιο Ανάπτυξης της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μπορούν να βλέπουν καθημερινά πλέον οι νησιώτες στην ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr . Αυτή η πρωτοβουλία, δίνει άμεση πρόσβαση σε όλα τα στάδια υλοποίησης των έργων, ενισχύοντας τη συμμετοχική αντίληψη που έχει η παράταξή μας, όσον αφορά τη συνεχή και αδιάληπτη γνώση που οφείλει να παρέχει σε όλους τους πολίτες της χώρας, ώστε να γνωρίζουν που δαπανάται κάθε ευρώ από τα 102 δις που θα αξιοποιηθούν για την αναβάθμιση υποδομών και της ζωής τους. 

Josep Tero - “Paul Valéry-Cavafy” | Κυριακή 1/9/2024 Πύργος Μπαζαίου



 

Josep Tero

""Paul Valéry-Cavafy"


Κυριακή 1/9/2024 | Ώρα 21.30 | Πύργος Μπαζαίου


Ως συνημ. δελτίο τύπου


Ο Καταλανός τραγουδοποιός Τζουζέπ Τέρο έρχεται στη Νάξο, για ένα ρεσιτάλ-συναυλία όπου ο ήχος της φωνής, της κιθάρας και του ακορντεόν γίνεται η γλώσσα της Μεσογείου. 

Δ. Καπούνης σε Action 24 και Παραπολιτικά 90,1: «Από τη μισοκαρπία στην... ακαρπία! Να στηρίξει τον παραγωγό το Υπουργείο!»


Η έλλειψη νερού αλλά και υποδομών καταστρέφει την παραγωγή της Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε., σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, μιλώντας στην «Πρωινή Ζώνη» του Action 24  και στα Παραπολιτικά 90,1.

Διευκρίνισε, πως η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. δεν θα φυτευτεί αυτήν την περίοδο του χρόνου, όπως γινόταν συνήθως, τα αποθέματα της Ε.Α.Σ. Νάξου φθάνουν έως το τέλος του Σεπτεμβρίου και έπειτα το προϊόν δεν θα υπάρχει στην αγορά, ενώ στηλίτευσε εκ νέου την απουσία έργων και υποδομών στο νησί μας για την προστασία του πρωτογενούς τομέα του από τη λειψυδρία.

«Η Πατάτα Νάξου είναι προϊόν Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης, άρα απαιτούνται συγκεκριμένες συνθήκες για την καλλιέργειά της. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την ποσότητά της», εξήγησε ο Δ. Καπούνης και διευκρίνισε ότι φέτος την άνοιξη η συγκομιδή ανερχόταν σε 1.800 τόνους πατάτας, όταν το 2022 ήταν 6 χιλ. τόνοι και το 2023 4 χιλ. τόνοι.

«Υπήρχε μισοκαρπία (δηλαδή οι κόνδυλοι της πατάτας ήταν μικρότεροι, δεδομένου ότι το φυτό δεν λάμβανε όσο νερό χρειαζόταν). Αυτήν την περίοδο θα φυτεύαμε ξανά την πατάτα (και αναμέναμε να βγάλουμε περίπου 1.500 τόνους), αυτό όμως δεν θα συμβεί αφού δεν υπάρχει νερό. Άρα, πάμε από τη μισοκαρπία στην ακαρπία», πρόσθεσε ο Δ. Καπούνης και κάλεσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εξετάσει το θέμα και να προστατεύσει το εισόδημα των παραγωγών («ενισχύοντάς τους είτε μέσω των προγραμμάτων de minimis είτε μέσω πόρων του ίδιου»).

«Δεν μπορεί ο παραγωγός ενός προϊόντος Π.Γ.Ε. να μείνει έτσι. Ο αγρότης πλέον δεν έχει μέλλον στη Νάξο. Είμαστε χωρίς νερό, χωρίς υποδομές, χωρίς προοπτική. Εάν είχε υλοποιηθεί το, στάσιμο εδώ και 15 χρόνια, φράγμα του Τσικαλαριού και είχε προστεθεί τριτοβάθμια επεξεργασία στον βιολογικό του Δήμου, δεν θα είχαμε αυτά τα αποτελέσματα. Καταλαβαίνουμε, ότι ο πρωτογενής τομέας της Νάξου θα καταστραφεί!», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ο Δ. Καπούνης.

Δείτε το απόσπασμα από την «Πρωινή Ζώνη» του Action 24:

Ακούστε τις δηλώσεις του Δ. Καπούνη στα Παραπολιτικά 90,1:

Γιάννης Αγγέλου, Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου : Τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει η Περιφερειακή Αρχή για ν’ αποτραπούν τα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Ρόδο και στα άλλα νησιά



-ΕΡΩΤΗΜΑ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ 4ης ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 30-08-2024


«Τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει η Περιφερειακή Αρχή για ν' αποτραπούν τα σχέδια εγκατάστασης ανεμογεννητριών στη Ρόδο και στα άλλα νησιά»

 

Σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου οι κάτοικοι αντιδρούν δυναμικά στην καταστροφική για το ευαίσθητο οικοσύστημα των νησιών, εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Το τελευταίο διάστημα και στη Ρόδο, οι αντιδράσεις των κατοίκων είναι έντονες. Δεν γίνεται πια πιστευτό το παραμύθι της προστασίας του περιβάλλοντος και της φθηνής ενέργειας με τις επενδύσεις στις ΑΠΕ, οι οποίες γίνονται με μόνο κριτήριο την μεγαλύτερη κερδοφορία των ομίλων της «πράσινης» ενέργειας.

 

Στη συνεδρίαση λογοδοσίας της 25ης Απριλίου 2024 η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε ερώτηση για την επικείμενη δημιουργία στη Ρόδο υβριδικού πάρκου ισχύος μέχρι και 40 MW, η οποία ανακοινώθηκε παρουσία του κ. Περιφερειάρχη στις 28 Μαρτίου 2024 από την Υφυπουργό Περιβάλλοντος κατά την παρουσίαση του προγράμματος "The Rhodes Co-Lab" στην Αθήνα. Η απάντηση του κ. Περιφερειάρχη σχετικά με τον χωροταξικό σχεδιασμό του έργου, ήταν ότι δεν γνώριζε τίποτα. Υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον από την Περιφερειακή Αρχή για να ενημερωθεί σχετικά με το θέμα μέχρι σήμερα;

Επειδή γίνονται δηλώσεις ότι η Περιφέρεια είναι κατά της εγκατάστασης βιομηχανικών ανεμογεννητριών στα νησιά, αλλά ταυτόχρονα τα σχέδια αυτά υλοποιούνται με γρήγορους ρυθμούς, χωρίς να γίνεται καμιά ενέργεια πρακτικά από την Περιφέρεια για ν' αποτραπεί αυτή η εξέλιξη:

Ερωτάται η περιφερειακή αρχή, δεδομένου ότι στηρίζει την πολιτική της πράσινης μετάβασης,  είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με την πολιτική αυτή στα πλαίσια της οποίας η κυβέρνηση αδειοδοτεί τέτοιες επενδύσεις καταστροφικές για το περιβάλλον των νησιών;

Τι συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες θα πάρει για ν' αποτραπούν τα σχέδια υλοποίησης δημιουργίας υβριδικών πάρκων και ανεμογεννητριών στη Ρόδο και στα άλλα νησιά;

Ο επικεφαλής της Λαϊκής 

Συσπείρωσης Νοτίου Αιγαίου


Γιάννης Αγγέλου,

26/08/2024





--

          ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

              ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


 

 


:Δ. Καπούνης στη Ναυτεμπορική: «Στον τόπο της Πατάτας θα κάνουμε... εισαγωγή πατάτας!»





Η λειψυδρία πλήττει τη Νάξο και μαζί την παραγωγή της περίφημης Πατάτας του νησιού μας, όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής.

Επεσήμανε, ακόμη, ότι σε λίγο καιρό στη Νάξο, «τον τόπο της Πατάτας», όπως χαρακτηριστικά είπε, θα γίνεται… εισαγωγή πατάτας, ενώ στάθηκε και στα μέτρα που πρέπει άμεσα να ληφθούν για να λυθεί το πρόβλημα.

«Από το 2021 θίγουμε το πρόβλημα της λειψυδρίας στο παραγωγικό νησί μας και λέμε να μην χαθεί ούτε μία σταγόνα νερό στη θάλασσα, κάτι που θα συμβεί με την υλοποίηση, επιτέλους, του φράγματος του Τσικαλαριού και την προσθήκη τριτοβάθμιας επεξεργασίας στον βιολογικό του Δήμου για αξιοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων του. Για όλα αυτά, όμως, δεν υπάρχει ούτε ενδιαφέρον ούτε κάποια οικονομοτεχνική μελέτη ούτε προγραμματισμός, ούτε έχει γίνει τίποτα!», δήλωσε ο Δ. Καπούνης.

Κατόπιν, κατέστησε σαφές ότι η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. δεν πρόκειται να φυτευτεί αυτήν την περίοδο, όπως γινόταν συνήθως, ενώ ξεκαθάρισε στους καταναλωτές ότι σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει πια το προϊόν στην αγορά και πως θα πρέπει να προσέχουν τις… απομιμήσεις.

«Η παραγωγή έχει μειωθεί κατά 70% τα τρία τελευταία χρόνια. Τώρα η Πατάτα Νάξου δεν θα φυτευτεί καθόλου, λόγω της έλλειψης νερού. Τα αποθέματα της Ε.Α.Σ. Νάξου θα κρατήσουν το πολύ έως τις αρχές Οκτωβρίου. Έπειτα, δεν θα υπάρχει το προϊόν στην αγορά. Καταλαβαίνουμε τι σημαίνουν όλα αυτά για την ίδια την Ε.Α.Σ. και το εισόδημα του παραγωγού, που είναι μειωμένο. Υπάρχει μισοκαρπία έως σήμερα και πλέον θα υπάρχει ακαρπία. Αυτό πρέπει να το δει η Πολιτεία. Ένα προϊόν Π.Γ.Ε. πρέπει να καλλιεργείται με άλλες συνθήκες και θα πρέπει η ακαρπία να αντιμετωπιστεί μέσα από τα προγράμματα de minimis του Υπουργείου», είπε ο Δ. Καπούνης.

Και πρόσθεσε: «Ο καταναλωτής να εμπιστεύεται το προϊόν που φέρει τη σφραγίδα και την επωνυμία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου. Από τον Οκτώβριο και μετά, να είναι προσεκτικός. Θα υπάρξει νοθεία και αισχροκέρδεια. Πατάτες Αιγύπτου, Γαλλίας ή άλλες, αμφιβόλου ποιότητας, θα "βαπτίζονται" Νάξου, θα αντικαταστήσουν το ναξιώτικο προϊόν και θα έχουν ανεβασμένη τιμή!».

Ερωτηθείς εάν έχουν επικοινωνηθεί όλα αυτά τα προβλήματα στην Πολιτεία, ο Δ. Καπούνης απάντησε: «Με όλους έχουμε επικοινωνήσει. Δεν έχει όμως ασχοληθεί η Πολιτεία με το θέμα. Έχουμε φτάσει στο τέλος και πάλι δεν υπάρχει προγραμματισμός ή μελέτη. Γιατί όλα αυτά; Ο πρωτογενής τομέας κρατά τον κόσμο στο νησί μας. Αν αυτός καταστραφεί, αγρότες και κτηνοτρόφοι θα φύγουν από το επάγγελμα».

Καταλήγοντας, ο Δ. Καπούνης επεσήμανε: «Φέτος κάναμε εισαγωγή ντομάτας από την Πολωνία στη Νάξο, που ήταν αυτάρκης σε όλα, ενώ τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο θα κάνουμε, αν είναι δυνατόν, εισαγωγή πατάτας! Στον τόπο της πατάτας θα κάνουμε εισαγωγή πατάτας, γιατί υπάρχει αδιαφορία!».

Δείτε το απόσπασμα:

Ανταπόκριση στην ερώτηση του βουλευτή Μάρκου Καφούρου για τα προβλήματα στη μεταφορά αρχείων των υποθηκοφυλακείων νησιών των Κυκλάδων



---«Ανταπόκριση στην ερώτηση του βουλευτή Μάρκου Καφούρου για τα προβλήματα στη μεταφορά αρχείων των υποθηκοφυλακείων νησιών των Κυκλάδων»

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με τις μεγάλες καθυστερήσεις κατά τη διαδικασία ψηφιοποίησης και μεταβίβασης των αρχείων των υποθηκοφυλακείων Ίου και Σερίφου, τα οποία καταργήθηκαν και οι αρμοδιότητες τους αναλήφθηκαν από τα υποκαταστήματα του κτηματολογικού γραφείου Κυκλάδων Θήρας και Μήλου αντίστοιχα.
Το θέμα ανέδειξε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Μάρκος Εμμ. Καφούρος, με την ερώτηση με αρ. πρωτ. 6213 που κατέθεσε προς τον αρμόδιο υπουργό στις 31/7/2024.
Ο κ. Καφούρος ανέφερε συγκεκριμένα, για το υποθηκοφυλακείο Ίου ότι η εταιρεία που ανέλαβε την ψηφιοποίηση έπρεπε να είχε παραδώσει το έργο μέχρι 15/6/24, όπως και για το υποθηκοφυλακείο Σερίφου που έκλεισε ενώ η ψηφιοποίηση του αρχείου δεν έχει ολοκληρωθεί, προκαλώντας σοβαρές δυσλειτουργίες και ταλαιπωρία στους νησιώτες.
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κων. Κυρανάκης απέστειλε άμεσα απάντηση (Α.Π.: 28997/22-08-2024), στην οποία αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:
Ως προς το έγχαρτο αρχείο Σερίφου, τα ευρετήρια και τα βιβλία έχουν ήδη επιστραφεί στο Υποκατάστημα Μήλου και είναι επισκέψιμα και διαθέσιμα προς έλεγχο, ενώ η επιστροφή του έγχαρτου αρχείου Ίου στο Υπ/μα Θήρας έχει προγραμματιστεί για το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Η ψηφιοποίηση των προαναφερόμενων βιβλίων και ευρετηρίων έχει ολοκληρωθεί, τα στοιχεία είναι αναρτημένα και θα είναι ακώλυτα διαθέσιμα την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, καθώς και τα υπόλοιπα αρχεία των ίδιων υποθηκοφυλακείων.
Επισυνάπτονται η ερώτηση του βουλευτή και η απάντηση του Υπουργείου.

ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΑΞΙ ΣΕ ΠΟΛΥΘΕΣΙΑ



-Νέα Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αντικατάσταση ΕΔΧ ΤΑΞΙ αυτοκινήτων στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με επιβατικά οχήματα έξι (6) έως εννέα (9) θέσεων
Ο υπολειπόμενος αριθμός αδειών που δεν έχουν καλυφθεί έως σήμερα, ανέρχεται σε 100 για τις Κυκλάδες και 64 για τα Δωδεκάνησα
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου,

Λεονάρδος Χατζηανδρέου: Ντροπή σας! κ. Λιανέ Η ευθύνη σας είναι τεράστια και η αδιαφορία σας εξοργιστική.


Πόσο ακόμα θα ανεχόμαστε την αδράνεια και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής; Τι θα έπρεπε να συμβεί για να λειτουργήσουν επιτέλους τα αντανακλαστικά τους και να ενημερώσουν τους πολίτες ότι το νερό στο Φιλώτι και τον Δαμαριώνα είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων : Σύσταση στις Κοινότητες Φιλωτίου και Δαμαριώνα. για μη χρήση νερού λόγω θολότητας

Η ανακοίνωση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αναφέρει τα εξής:


Ο Δημοτικός Σύμβουλος, Μανώλης Πολυκρέτης για δημοτική αρχή: Δέκα σημεία πολιτικής ανικανότητας. Και συνεχίζουν…


Αγαπητοί συμπολίτες,

Κατά τη φετινή χρονιά, ο Δήμος μέχρι και σήμερα πορεύεται …στον αυτόματο πιλότο και το νησί μας έχει γίνει ρεζίλι διεθνώς. Αν ακούσει κανείς τον κ. Δήμαρχο να μιλάει και να λέει αυτά τα γνώριμα πια πολιτικά του ψέματα, ότι δήθεν όλα πάνε καλά, θα νομίζει ότι βρίσκεται σε άλλο Δήμο. Δεν μπορώ να βλέπω αυτά τα αίσχη και να μη μιλάω. Ως εδώ.

Θα σας αναφέρω 10 παραδείγματα και όποιος από την Δημοτική Αρχή πιστεύει ότι δεν είναι σωστά αυτά που γράφω, να απαντήσει εγγράφως στον Τύπο.

Συλλυπητήριο για την απώλεια του Νικόλαου Συρίγου του Ιωάννη απο την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης


Συλλυπητήριο για την απώλεια του Νικόλαου Συρίγου του Ιωάννη απο την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης


Ως Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης εκφράζουμε τη λύπη μας για την απώλεια του Οιάτη Νικόλαου Συρίγου του Ιωάννη, που υπήρξε ιστορικό μέλος μας, όντας πρωτοπόρος στην παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας στο νησί μας, στο ξεκίνημα της τουριστικής άνθισής του, αναγνωρίζοντας τις προοπτικές και τη δυναμική τόσο του τόπου όσο και του κλάδου μας. 

Ο Νικόλαος Συρίγος υπήρξε από τους πρωτεργάτες του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας της Σαντορίνης έχοντας την οξυδέρκεια να διακρίνει ότι το μέλλον και η ευημερία του νησιού και των ανθρώπων του θα προέλθουν από το χώρο της φιλοξενίας και παροχής υπηρεσιών, σε συνδυασμό με την αγάπη και προστασία του περιβάλλοντος και φυσικού πλούτου του τόπου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσή μας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος, ευχόμενο η μνήμη του Νικόλαου Συρίγου να τους εμπνέει και καθοδηγεί στη ζωή και και στα επαγγελματικά τους βήματα.



Για το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης

Ο πρόεδρος, Αντώνης Παγώνης

Ο αντιπρόεδρος, Ανδρέας Πατηνιώτης

Η Γραμματέας Μαργαρίτα Καραμολέγκου,

Ο ταμίας Ρένος Χήτας

Το μέλος Γιώργος Δημητροκάλης


--

Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης - Santorini Hoteliers Association


Το παρόν μήνυμα καθώς και τα συνημμένα αρχεία του είναι εμπιστευτικά και προορίζονται μόνο για τους παραλήπτες τους, οι οποίοι βρίσκονται στη λίστα των μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, με την ηλεκτρονική διεύθυνση να είναι αυτή που είχαν οι ίδιοι  δηλώσει στην Ένωσή μας ή αποτελεί  το κύριο μέιλ της επιχείρησής τους.  Αν λάβατε το μήνυμα από λάθος,  ή εάν δεν επιθυμείτε να συνεχίσουμε να σας στέλνουμε τις ενημερώσεις μας, σας παρακαλούμε να το διαγράψετε και να μας ειδοποιήσετε ώστε να σας διαγράψουμε απο τη λίστα μας. 


Δ. Καπούνης στον ΣΚΑΪ: «Η Νάξος δεν έχει νερό, θα μπει ταφόπλακα στην Πατάτα Νάξου!»


Σοβαρότατα έχει επηρεαστεί η παραγωγή της Πατάτας Νάξου από την έλλειψη νερού που πλήττει τη Νάξο, όπως τόνισε, ξανά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη (σ.σ. αυτή τη φορά στην «Πρωινή Ενημέρωση» του ΣΚΑΪ).

Βρούτσης: Οκτώ Λέσχες Φιλάθλων πήραν βεβαίωση από το Υπουργείο Αθλητισμού


 Πρόκειται για εκείνες των ΠΑΕ ΑΕΚ, Άρη, Ολυμπιακού, ΟΦΗ, Παναθηναϊκού, Πανσερραϊκού, ΠΑΟΚ και του ερασιτέχνη Ηρακλή

 

Σε επτά (7) Λέσχες Φιλάθλων, που αντιστοιχούν σε ισάριθμες ΠΑΕ της SuperLeague 1, οι οποίες συναίνεσαν αρμοδίως, χορηγήθηκε από το Υπουργείο Αθλητισμού η απαιτούμενη βεβαίωση για την εμπρόθεσμη υποβολή των στοιχείων τους, προκειμένου να λάβουν κατόπιν από τις οικείες Αστυνομικές Υποδιευθύνσεις, μετά και τους προβλεπόμενους επιτόπιους ελέγχους, την ετήσια άδεια λειτουργίας τους.

 

Πρόκειται για τις:

Καλόξυλος : Σάββατο 24 Αυγούστου Μουσικοαφηγηματική παράσταση με τον Ησαΐα Ματιάμπα και την Κατερίνα Γαβαλλά


Ο αγαπημένος τραγουδιστής Ησαΐας Ματιάμπα και η ηθοποιός Κατερίνα Γαβαλλά σας προσκαλούν σε ένα μουσικοαφηγηματικό ραντεβού "Με αγάπη". Μια συνάντηση που παντρεύει τα τραγούδια του έρωτα και της αγάπης με κείμενα και ποιήματα που την ύμνησαν!

Απόφαση Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων : Να παραιτηθούν ολοι υπέρ Κασσελάκη

 



Η ενέργεια του Όθωνα Ηλιόπουλου να παραιτηθεί της έδρας του, ως βουλευτής Επικρατείας, υπέρ του ετέρου απόδημου Έλληνα του ψηφοδελτίου μας, δηλαδή του Προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, συνιστά κορυφαία πράξη πολιτικού θάρρους και ενσυναίσθησης και αντανακλά τη βούληση των χιλιάδων ψηφοφόρων του κόμματος μας.