slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Α.Μ.Σ Φιλωτίου Ζευς Νάξου : Υπεροχή εκδήλωση για πρώτες βοήθειες από τον Φιλωτίτη γιατρό ( τον γιατρό που είναι πάντα δίπλα στο σύλλογο Γιώργο ) Παπαγιάννη

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ο σύλλογός μας διοργάνωσε την Τετάρτη 10 Ιουλίου σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών, αναγκαίο σε κάθε ένα από εμάς διότι η πρόληψη σώζει ζωές.
Οι πρώτες βοήθειες αποτελούν ζωτικής σημασίας γνώση, και είναι σημαντικό να παρακολουθούμε τα σεμινάρια που προσφέρουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Οι ατυχηματικές καταστάσεις μπορούν να συμβούν αναπάντεχα και σε οποιονδήποτε από εμάς. Οι πτώσεις, οι πνιγμοί, τα εγκαύματα, οι τραυματισμοί αποτελούν μόνο μερικά παραδείγματα κινδύνων που μπορούν να εμφανιστούν. Αντιμετωπίζοντας ένα ατύχημα με την απαραίτητη γνώση πρώτων βοηθειών, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο.
Οι πρώτες βοήθειες αποτελούν ζωτική γνώση για την αντιμετώπιση ατυχημάτων. Είναι σημαντικό να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να παρέχουμε την ανάλογη βοήθεια μέχρι την άφιξη των επαγγελματιών υγείας. Οι πρώτες βοήθειες μπορούν να περιλαμβάνουν τις βασικές τεχνικές αναζωογόνησης, την αντιμετώπιση αιμορραγιών, την παροχή βοήθειας σε πνιγμένους και πολλά άλλα.
Κοντά μας ήταν ο Φιλωτίτης γιατρός κύριος Παπαγιάννης Γεώργιος, γιος του κ. Βασίλη Παπαγιάννη και της κ. Χάιδω Μουστάκη. Όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερη δημοσίευση ο γιατρός μας είμαι πάντα δίπλα στο σύλλογο όσες φορές του έχει ζητηθεί χωρίς κανένα οικονομικό όφελος. Τον ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη βοήθειά του!
Αναμνηστικό δώρο στον κ Παπαγιαννη ήταν ένας πίνακας ζωγραφικής δημιουργία της κ Ειρήνη Κύλη, έφορο Πολιτιστικών του συλλόγου μας.
Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου για την παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρο και για την παρουσία τους στην εκδήλωσή μας καθώς και τον Σύλλογο Γυναικών, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου καθώς και την Κοινότητα Φιλωτίου.
Τέλος ευχαριστούμε όλων των κόσμο για την συμμετοχή του στην εκδήλωση αυτή και υποσχόμαστε να την ξανά επαναλάβουμε!
Θα ακολουθήσει βίντεο με πληροφορίες που τις χρειαζόμαστε όλοι μας














Δεν υπάρχουν σχόλια: