slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μαγειρική με Γραβιέρα Νάξου, μουσική και τραγούδι στο 6ο Food Experience Graviera Naxos!

   Γεύση από τις… γεύσεις και τις δράσεις του 6ου Food Experience Graviera Naxos, το οποίο διοργανώθηκε από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου υπό την αιγίδα του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας, πήραν σήμερα το «Mega Σαββατοκύριακο» και το «Action Σαββατοκύριακο»!

Οι δύο εκπομπές, του Mega και του Action 24 αντίστοιχα, συνδέθηκαν ζωντανά με το εύφορο περιβόλι του Estia Kouros Empeiria στις Μέλανες και έμαθαν όλες τις πληροφορίες για την εκδήλωση. Στη ζωντανή σύνδεση με το Mega τις πληροφορίες μετέδωσε ο αγαπημένος δημοσιογράφος και παρουσιαστής της τηλεόρασης, Χρήστος Νέζος και σε εκείνη με το Action 24 ο απεσταλμένος δημοσιογράφος του καναλιού, Ξενοφών Σκιντζής.

Μάλιστα, στον «αέρα» του «Mega Σαββατοκύριακο» έγινε και… cooking lesson από τον masterchef Χρήστο Μπάρκα, που έφτιαξε μία καταπληκτική πίτσα με Γραβιέρα Νάξου με τη βοήθεια των εξαιρετικών ηθοποιών, Ελένης Καρακάση και Τζένης Διαγούπη!
Ο σεφ μαγείρεψε και στη διάρκεια του «Action Σαββατοκύριακο» και δημιούργησε ένα πιάτο με ζυμαρικά με σάλτσα με ελαιόλαδο, δυόσμο και μαϊντανό και πρόσθεσε μπόλικη τριμμένη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. από πάνω!

Στην κάμερα μίλησαν και ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ο οποίος τόνισε πως η Γραβιέρα Νάξου βάζει πλώρη να κατακτήσει και την Αμερική και τον Καναδά ενώ θα πάει και στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας, όπως επίσης και ο Πρόεδρος του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Τσαμίχας.

Αμφότερες οι ζωντανές συνδέσεις έκλεισαν με υπέροχες και πολυαγαπημένες νησιώτικες μελωδίες (ο Γιάννης Πειραιώτης ήταν στο βιολί και ο Βαγγέλης Κακλαμάνος στο λαούτο)!

Δείτε το απόσπασμα από το «Mega Σαββατοκύριακο»:
https://www.youtube.com/watch?v=hFCB9UKwSwM&t=5s

Δείτε το απόσπασμα από το «Action Σαββατοκύριακο»:

Επιπλέον, για το 6ο Food Experience Graviera Naxos μα και τα σοβαρά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα της Νάξου αναφέρθηκε, σε σημερινή συνέντευξή του στην εκπομπή «Μένουμε Αθήνα» του Αθήνα 9,84, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δ. Καπούνης.

«Στο πλαίσιο συνεργασίας μας με το Ελληνοϊταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας, θα πάμε του χρόνου σε ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας για να τους συστήσουμε τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και να φτιάξουμε με αυτή και άλλα προϊόντα του νησιού μας ιταλικές συνταγές! Θα πάμε, επίσης και στη Σικελία, στο χωριό της Νάξου, για να παρουσιάσουμε πάλι τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και τα άλλα μας προϊόντα. Χτίζουμε από τώρα αυτή τη συμφωνία για να την υλοποιήσουμε τον επόμενο χρόνο», αποκάλυψε ο Δ. Καπούνης, αφού είχε πρώτα σταθεί στις δράσεις του 6ου Food Experience Graviera Naxo.

Στη συνέχεια, μίλησε για τα «πάρα πολλά», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, προβλήματα του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα της Νάξου: «Είναι η λειψυδρία, είναι η ξηρασία. Το λέω και το πιστεύω ότι, αν δεν ενδιαφερθούν να φτιάξουμε κάποια πράγματα στη Νάξο, θα έρθει το τέλος του πρωτογενή τομέα του νησιού μας. Η Νάξος θα γίνει κρανίου τόπος. Πρέπει η Πολιτεία να σταθεί δίπλα μας. Εδώ και 15 χρόνια το φράγμα του Τσικαλαριού, αν και δημοπρατήθηκε, δεν προχωρά, ενώ οι αγρότες δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις αφαλατώσεις που υπάρχουν παρά μόνο ο τριτογενής τομέας. Κι είναι ακόμα Ιούνιος – τον Αύγουστο δεν θα 'χουν ούτε τα ζώα να πιούν νερό! Δεν ενδιαφέρεται κανείς. Πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη το θέμα η Πολιτεία. Υπάρχει και η επιλογή της δημιουργίας τριτοβάθμιας επεξεργασίας στον βιολογικό της Νάξου, για να αξιοποιούνται τα λύματα αυτό, όπως έχω ενημερωθεί, έχει λίγο κόστος, όχι πάνω από 5 εκατ. ευρώ».

Ακούστε τις δηλώσεις του Δ. Καπούνη στον Αθήνα 9,84:

Δεν υπάρχουν σχόλια: