slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Στο πλευρό των κατοίκων ο Δήμος, για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας από το Καστράκι-Πολίχνι

Του Άλεξ Γεωργαντά  στην Κυκλαδικήnull
Ένα άκρως σημαντικό θέμα, εκτός ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ήταν αυτό που συζητήθηκε περί απομάκρυνσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας από το Καστράκι-Πολίχνι.
Εδώ και αρκετές ημέρες, έχει δημιουργηθεί αναστάτωση στους κατοίκους του Καστρακίου αλλά και ευρύτερης περιοχής Πολιχνίου Νάξου (Μικρή Βίγλα, Ορκός, Πυργάκι, Αλυκό, Γλυφάδα), με τη νέα κεραία τηλεφωνίας που τοποθετήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ στην περιοχή.

Οι ίδιοι ωστόσο δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια και αμέσως όρισαν Επιτροπή Αγώνα, προχώρησαν σε καταγγελίες στην Αστυνομία, ενώ έφεραν το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας ένα ψήφισμα, πάνω στο οποίο θα μπορούσαν να “πατήσουν” στη συνέχεια.

Κάτοικοι των περιοχών, βρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, μεταφέροντας την αγωνία τους για την εν λόγω κεραία της Cosmote, η οποία έχει εγκατασταθεί πολύ κοντά στις οικίες τους.

Αυτό που προέκυψε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι πως ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα σταθεί δίπλα στους κατοίκους της περιοχής, στον αγώνα που δίνουν για την απομάκρυνσή της, από την περιοχή.

Έτσι, οι ενέργειες των δικηγόρων που έχουν εξουσιοδοτηθεί ώστε να προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες, θα κοινοποιηθούν και στο Δήμο, ώστε και εκείνος με τη σειρά του, να μπορέσει με κάθε νόμιμη διαδικασία, να συμβάλει στην υπόθεση.

Ήδη οι διαδικασίες έχουν κινηθεί τάχιστα και όπως φαίνεται η ενεργοποίηση της κεραίας, αναμένεται να “παγώσει”, μέχρι ολοκληρωθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αυτό που αναμένουν πλέον άπαντες στην περιοχή, είναι να μάθουν κατά πόσο είναι νόμιμη η εγκατάσταση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: