slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Περιοδεία του πρώην Υπουργού και υποψήφιου ευρωβουλευτή Γιώργου Σταθάκη στην Νάξο

 



Την Πέμπτη 30 Μαΐου επισκέφθηκε την Νάξο ο Γιώργος Σταθάκης, καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, πρώην υπουργός και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ μαζί με τον πρώην βουλευτή Κυκλάδων Νίκο Συρμαλένιο και την Κατερίνα Κουτσογιαννάκη, μέλος του Μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Το πρωί, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση – συζήτηση με φίλους/ες, μέλη και εκπροσώπους φορέων. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν την ακρίβεια που μας καθιστά την ακριβότερη χώρα μέσα στην Ευρώπη, τους χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, τις κοινωνικές ανισότητες, τον υπερτουρισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών, την περιβαλλοντική κρίση, καθώς και τα ζητήματα της ειρήνης και της δημοκρατίας. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της μείζονος Δημοτικής Αντιπολίτευσης, Λεονάρδος Χατζηανδρέου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Μιχάλης Φραγκίσκος.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και συζήτησαν για τα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο και τις Μικρές Κυκλάδες, ιδιαίτερα το μεγάλο πρόβλημα της λειψυδρίας που γίνεται ακόμα μεγαλύτερο στα πλαίσια της αύξησης του τουρισμού που παρατηρείται φέτος στο νησί της Νάξου.

Αμέσως μετά συνοδευόμενοι από συντρόφους και συντρόφισσες της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νάξου, επισκέφθηκαν τα χωριά Κυνίδαρο, Μονή, Χαλκί και Απείρανθο καθώς και την πόλη της Νάξου, όπου μοίρασαν προεκλογικό υλικό και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους κατοίκους και τους καταστηματάρχες για εθνικά και ευρωπαϊκά ζητήματα και τις θέσεις του κόμματος, στα πλαίσια των επικείμενων Ευρωεκλογών.

Από την πλευρά μας ως ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, τονίσαμε τη σημασία των ευρωεκλογών και την ανάγκη συμμετοχής στις κάλπες, τόσο για την καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, όσο και για την ανάδειξη ευρωβουλευτών που θα είναι γνώστες της πραγματικότητας της χώρας και όχι τηλεαστέρες ή celebrities της κοσμικής ζωής. Επίσης τονίσαμε ότι η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ θα αγωνιστεί για την ανασύνθεση της αριστεράς και τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης απέναντι στη δεξιά κυριαρχία, κάτι που προϋποθέτει πειστικές προτάσεις και πολιτικές.

  31/5/2024



2024-05-30_photo1.jpg



Δεν υπάρχουν σχόλια: