slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το Κοινό Τηνίων για τα Φωτοβολταϊκά στα νησιά – Ενημέρωση σχετικά με την συνεδρίαση του παραρτήματος της ΠΕΔ

Κύριε Δήμαρχε,

ενημερωθήκαμε από τα κοινωνικά δίκτυα του Δήμου Τήνου ότι πρόσφατα έλαβε χώρα συνεδρίαση του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου όπου και συμμετείχατε. Ένα από τα θέματα της συνεδρίασης, ήταν η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα νησιά μας.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οποιαδήποτε εγκατάσταση σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ακόμη και από ανανεώσιμες πηγές, έχει σημαντικές και πολλές φορές μη αναστρέψιμες αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον, στο τοπίο και στην οικονομία του νησιού. Επιπλέον έχει γίνει κατανοητό ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, δεν έχει μειώσει και δεν πρόκειται να μειώσει το κόστος του ρεύματος στα νοικοκυριά, αντιθέτως η συνολική ενεργειακή πολιτική της χώρας οδηγεί σε υπέρογκους λογαριασμούς.

Συνεπώς, έχοντας πίσω μας έναν μαζικό αγώνα κατά των εγκαταστάσεων ανεμογεννητριών, είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για όσα προγραμματίζονται για το νησί μας και για τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων όσον αφορά σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά πάνελ.

Ζητάμε να ενημερώσετε εμάς και την κοινωνία της Τήνου σχετικά με το τι συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου σχετικά με το θέμα αυτό.


Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων"

ο Δημοτικός Σύμβουλος



Κουσουνάδης Πέτρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: