slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Mega και Action 24 στο περίπτερο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στη Food Expo!

Με το περίπτερο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στη Food Expo συνδέθηκαν σήμερα ζωντανά δύο διαφορετικές εκπομπές!

Πρώτοι, χρονικά, πέρασαν μια... βόλτα από το περίπτερο το «Mega Σαββατοκύριακο» και η δημοσιογράφος, Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη, που μίλησαν με τον Πρόεδρο της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρη Καπούνη αλλά και τον Θανάση Παναγούλια, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Forum AE, διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης.

Ο κ. Παναγούλιας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η φετινή Food Expo έχει χαρακτήρα επετειακό, καθώς είναι η 10η που λαμβάνει χώρα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι η Forum ΑΕ βράβευσε σε ειδική εκδήλωση την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου επειδή έχει δώσει το «παρών» σε όλες τις διοργανώσεις της έκθεσης!

«Στη 10η διοργάνωση της Food Expo έχουμε πάνω από 1.300 εκθέτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εκτίθενται πάνω από 50 χιλ. τρόφιμα και ποτέ από τη χώρα μας και όλον τον κόσμο και… τι καλύτερο από τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.;», είπε, αρχικά, ο κ. Παναγούλιας και πρόσθεσε: «Είχαμε, επίσης, τη χαρά να βραβεύσουμε την Ε.Α.Σ. Νάξου, που ήταν από τους πρώτους εκθέτες στην Food Expo, πίσω στο 20214. Η έκθεση αναπτύσσεται, εξελίσσεται και δημιουργεί δεσμούς και σχέσεις και είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε αυτήν την εξαιρετική συνεργασία με την Ε.Α.Σ. Νάξου και τον κ. Καπούνη!».

Από την πλευρά του, ο Δ. Καπούνης τόνισε πως σε αυτή τη 10η συμμετοχή της Ε.Α.Σ. στη Food Expo «μας δίνεται η δυνατότητα να εκθέσουμε το κορυφαίο μας προϊόν, τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., σε πάρα πολλούς επισκέπτες και να κάνουμε παράλληλα και πολλά ραντεβού για εξαγωγές. Χθες και σήμερα θα γίνουν πάνω από 62 συναντήσεις. Μας δίνεται η δυνατότητα για εξαγωγή του προϊόντος αλλά και να το γευθούν οι υποψήφιοι συνεργάτες που επισκέπτονται την έκθεση».

Επίσης, ο Δ. Καπούνης προανήγγειλε: «Από 22 έως 26 Μαρτίου θα ταξιδέψουμε στη Γερμανία (πελάτες μας από την οποία ήδη επισκέφθηκαν την Food Expo) για να εκθέσουμε και εκεί τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.!».

Δείτε το απόσπασμα:

Λίγο αργότερα και η εκπομπή «Action Σαββατοκύριακο» του Action 24 συνομίλησε με τον Δ. Καπούνη, ο οποίος βρισκόταν στο περίπτερο της Ε.Α.Σ. στη Food Expo.

«Αυτή είναι η 10η συμμετοχή μας στα ισάριθμα χρόνια που διοργανώνεται η έκθεση και μάλιστα βραβευθήκαμε, εμείς και το κορυφαίο μας προϊόν, η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., για τα 10 χρόνια παρουσίας μας εδώ αλλά και επειδή η Γραβιέρα μας είναι… το καλύτερο τυρί!», είπε ο Δ. Καπούνης.

Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για μία πάρα πολύ καλή έκθεση, γι' αυτό άλλωστε και συμμετέχουμε σε αυτή. Βρισκόμαστε εδώ για να υποδεχθούμε επαγγελματίες από όλον τον κόσμο, να συζητήσουμε μαζί τους και να πουλήσουμε τα προϊόντα μας σε άλλες χώρες. Στηριζόμαστε στις εξαγωγές μας. Έχουμε περίπου 38 συναντήσεις την ημέρα, με επαγγελματίες και από την Ελλάδα και από το εξωτερικό! Οι περισσότεροι ρωτούν κυρίως για ποσότητες, αλλά και γιατί η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. έχει αυτή τη γεύση! Αυτό συμβαίνει γιατί είναι η Γραβιέρα της Νάξου και της Ένωσης, είναι ένα προϊόν Π.Ο.Π. και είναι γλυκιά, επειδή παράγεται από 80% κατ' ελάχιστον αγελαδινό γάλα και 20% κατά μέγιστον αιγοπρόβειο. Είναι ευλογημένος ο τόπος μας. Την Γραβιέρα Νάξου μπορεί κανείς να την απολαύσει και στο τηγάνι και ψητή και τριμμένη. Παράγεται μόνο από γάλα Νάξου και το 2024 θα παράγεται σε ένα σύγχρονο τυροκομείο, που ήδη λειτουργεί και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Μαΐου».

Δείτε το απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: