slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο ΣΚΑΪ στο περίπτερο της Ε.Α.Σ. Νάξου στην έκθεση Food Expo!

Σήμερα, πρώτη μέρα της φετινής Food Expo, ο ΣΚΑΪ, οι «Δεκατιανοί» και ο δημοσιογράφος Γιώργος Τσελίκας πέρασαν μια… βόλτα από το περίπτερο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στη μεγαλύτερη έκθεση μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στην νοτιοανατολική Ευρώπη!
Εκεί τους περίμενε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, που δήλωσε: «Συμμετέχουμε για δέκατη χρονιά στην έκθεση. Φέραμε το κορυφαίο προϊόν μας, τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., να το γευθεί όλος ο κόσμος που θα περάσει από το περίπτερό μας και τους προσκαλούμε όλους να έρθουν στη Νάξο, να τη δουν και να απολαύσουν το προϊόν στο σύγχρονο τυροκομείο που δημιουργούμε!».

Σε ερώτηση των παρουσιαστών της εκπομπής για τις εξαγωγές της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. στο εξωτερικό, ο Δ. Καπούνης απάντησε: «Το τυρί το γεύονται και οι Ευρωπαίοι! Έχουμε 38 ραντεβού σήμερα για εξαγωγές. Βέβαια, δεν διαθέτουμε τις ποσότητες προϊόντος που θα έπρεπε, αλλά προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα αυτό με κάθε τρόπο. Ήδη πήγαμε στην Ολλανδία να φέρουμε ζώα για να ενισχύσουμε τη ζώνη γάλακτος της Νάξου, ώστε να υπάρχει η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. όχι μόνο στη Νάξο αλλά και στο εξωτερικό».

Η σύνδεση έκλεισε με… γευστική δοκιμή Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π., που πραγματοποίησαν δύο επισκέπτες του περιπτέρου της Ε.Α.Σ.! Το σχόλιό τους για τη γεύση του κορυφαίου τυριού της ναξιώτικης τυροκομίας; «Όνειρο!!!».

Δείτε το απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: