slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αναταραχή και στο ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια -Ποιοι βουλευτές προσανατολίζονται να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο


Ανδρουλάκης, Κατρίνης και Μάντζος σε συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ / 
ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΣΧΟΒΑΣ

Το θέμα του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, που φέρνει η κυβέρνηση, έχει προκαλέσει σχεδόν οριζόντιες αναταράξεις στα κόμματα.

Μετά τις διαφωνίες στους κόλπους της ΝΔ, το απίστευτο βέρτιγκο στον ΣΥΡΙΖΑ με τα «μπρος-πίσω» του Στέφανου Κασσελάκη για το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, και το ΠΑΣΟΚ φέρεται να αντιμετωπίζει σχετικά προβλήματα.


Μάλιστα, οι ενστάσεις άρχισαν να διατυπώνονται μετά τη βόλτα των βουλευτών στις εκλογικές τους περιφέρειες την περίοδο των εορτών. Δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που εξεπλάγησαν από τη σφοδρότητα των αντιδράσεων που συνάντησαν -ακόμη και απειλές: «Αν το ψηφίσετε, μην ξαναπατήσετε το πόδι σας εδώ» ήταν μια χαρακτηριστική επωδός που προβλημάτισε πολλούς.


Ανδρουλάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Θετικοί επί της αρχής

«Επί της αρχής είμαστε θετικοί» τόνισε σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως θα πρέπει να δει το τελικό νομοσχεδίο της κυβέρνησης για τις οριστικές αποφάσεις.


Την Τετάρτη Κοινοβουλευτική Ομάδα για να χαραχθεί η «γραμμή» του ΠΑΣΟΚ

Η στάση που θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ πιθανότατα θα είναι ψήφος κατά συνείδηση, χωρίς να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας. Όλα θα ξεκαθαρίσουν την Τετάρτη, οπότε έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για να καθοριστεί η τελική «γραμμή» του κόμματος.


Μέχρι τότε, έχει διαμηνυθεί στους βουλευτές να μην προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις πυροδοτώντας το κλίμα, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ενστάσεις.


ADVERTISEMENT


Τουλάχιστον 6-7 είναι οι βουλευτές που διατυπώνουν διαφωνίες, ενώ στο θέμα της τεκνοθεσίας είναι αντίθετοι τουλάχιστον 10, ίσως και περισσότεροι, όπως είχε αποκαλύψει το iefimerida.gr.


Αρνητικοί είναι σίγουρα οι βουλευτές νησιών, όπως:


Ο βουλευτής Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του μέσω παρέμβασης στην ΕΡΤ, λέγοντας πως «δεν μπορούμε να δίνουμε τα παιδιά στα ομόφυλα ζευγάρια, θα τα οδηγήσουμε στην ομοφυλοφιλία».


Ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Μιχαηλίδης, που δήλωσε (ρ/σ «Αλήθεια» της Χίου): «Θεωρώ ότι αυτή η κυβερνητική πρωτοβουλία είναι μια απόλυτη υποκρισία (…). Θα τα πούμε στη Βουλή επί της αρχής και εγώ είμαι στο όχι».


Προβληματισμένοι εμφανίζονται οι τρεις από τους τέσσερις εκλεγμένοι βουλευτές Κρήτης του ΠΑΣΟΚ.


Ειδικότερα, ο Μανώλης Χνάρης, του νομού Ρεθύμνης, εμφανίζεται πιο αρνητικός από όλους, ενώ σκεπτικοί παραμένουν οι Ελένη Βατσινά και Φραγκίσκος Παρασύρης, του νομού Ηρακλείου. Αντιθέτως, θετική είναι η Κατερίνα Σπυριδάκη, από το νομό Λασιθίου.


<p>Πηγή: <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr">iefimerida.gr</a> - <a target="_blank" href="https://www.iefimerida.gr/politiki/pasok-omofyla-zeygaria-boyleytes-anatarahi">Αναταραχή και στο ΠΑΣΟΚ για τα ομόφυλα ζευγάρια -Ποιοι βουλευτές προσανατολίζονται να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο - iefimerida.gr</a></p>

Δεν υπάρχουν σχόλια: