slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Και δεύτερη ομιλία Καραμανλή σε μία ημέρα και οι παρουσίες με νόημα

Ανεμοδείκτης 
Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος
Οι οπαδοί του Κώστα Καραμανλή πρέπει να είναι απολύτως ικανοποιημένοι, αφού την Δευτέρα απόλαυσαν πλούσιο θέαμα. Ο πρώην Πρωθυπουργός, που ως γνωστόν είχε προτιμήσει να μην είναι υποψήφιος στις τελευταίες εκλογές, έκανε όχι μία, αλλά δύο δημόσιες εμφανίσεις, με διαφορετικές ιδιότητες και με διαφορά λίγων ωρών.
Σε συνέχεια της ομιλίας του ως προέδρου του ΔΣ του ομίλου των εταιρειών της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος, εμφανίστηκε και μίλησε με την πολιτική του ιδιότητα στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά, «Γιαβόλ! Αίμα, λήθη και υποτέλεια – Η άγνωστη ελληνογερμανική ιστορία». Για όση σημασία έχει (που έχει), παρόντες εκεί ήταν μεταξύ άλλων ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκοπής Παυλόπουλος, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Γιάννης Δραγασάκης, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, κ.ά.



Εκεί επανέφερε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και εμφανίστηκε με σκληρή γραμμή και έμμεσες προειδοποιήσεις για τα ελληνοτουρκικά λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «σφάλλουν σύμμαχοι και εταίροι, ή ακόμα χειρότερα εν επιγνώσει τους υποκρίνονται, όταν στο όνομα της συγκράτησης της Τουρκίας στο δυτικό στρατόπεδο, υποχωρούν στις απαιτήσεις της» και ότι «πλάνες και αυταπάτες στα εθνικά θέματα ούτε επιτρέπονται ούτε συγχωρούνται».



Για τα δεδομένα του πρώην Πρωθυπουργού, η διπλή εμφάνιση σε μία ημέρα μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον αξιοσημείωτη…

Δεν υπάρχουν σχόλια: