slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ερντογάν: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά απελευθερωτική

Ερντογάν: Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά απελευθερωτική

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ανακοίνωσε παράλληλα ότι ματαιώνει όλα τα σχέδια του για επισκέψεις στο Ισραήλ, αν και τόνισε ότι η Τουρκία δεν έχει «κανέναν πρόβλημα με τον λαό του Ισραήλ».

Ωστόσο, αποστασιοποιήθηκε από τη στάση της Δύσης, σημειώνοντας ότι η Τουρκία έχει πρόβλημα με «τις ισραηλινές πολιτικές έναντι των Παλαιστινίων». «Οι πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ και οι πυραυλικές επιθέσεις προς το Ισραήλ θα πρέπει να σταματήσουν», είπε, όπως δημοσιεύει η Daily Sabah.

«Έσφιξα το χέρι αυτού του Νετανιάχου μια φορά στη ζωή μου. Εκμεταλλεύτηκε την καλή μας πρόθεση. Το σχέδιό μας να πάμε στο Ισραήλ ακυρώθηκε, δεν θα πάμε», σημείωσε και συνέχισε: «Οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα είναι δολοφονίες και αρρωστημένες ψυχικά τόσο για εκείνους που τις πραγματοποίησαν όσο και για εκείνους που τις υποστηρίζουν.  Σε έναν κόσμο γεμάτο ζωντανούς νεκρούς, εμείς, ως χώρα και έθνος, θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε την αλήθεια και να χρησιμοποιούμε όλα τα πολιτικά, διπλωματικά και, αν χρειαστεί, στρατιωτικά μέσα για να το κάνουμε».

Τέλος, ο Ερντογάν προέτρεψε σε άμεση κατάπαυση του πυρός μεταξύ των ισραηλινών και παλαιστινιακών δυνάμεων και δήλωσε ότι οι μουσουλμανικές χώρες πρέπει να δράσουν από κοινού για τη διαρκή ειρήνη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: