slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νάξος – Βίβλος: Τελετή αποκαλυπτηρίων στη μνήμη Αργύρη Σοφικίτη


 Ιουλίος 2013. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο θλιβερό άγγελμα του θανάτου του επί σειρά ετών προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Τριπόδων, Αργυρίου Σοφικίτη, αγωνιστή της Αυτοδιοίκησης και δωρητή του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, συνήλθε εκτάκτως και εξέδωσε ψήφισμα…

Ο Αργύρης Σοφικίτης (1922 – 2013) ήταν ένα από τα πιο σημαντικά πρόσωπα στην ιστορία του οικισμού, ο οποίος μην ξεχνάμε ότι διετέλεσε και πρωτεύουσα Δήμου από το 1835 έως το 1912 έχοντας όπως είναι γνωστό υπό την διοίκησή του έντεκα χωριά οικισμούς (από το Γλινάδο έως τις Εγγαρές, το Σαγκρί και την Ποταμιά), Αυτά όμως είναι ιστορία.

Επιστρέφουhttps://naxospress.gr/naxos-mikres-kyklades/naxos-vivlos-teleti-apokalyptirion-sti-mnimi-argyri-sofikiti/με στον Αργύρη Σοφικίτη (σ.σ. κεντρική φωτογραφία Πρωτοχρονιά μέσα της δεκαετίας του 1990… Ο Πρόεδρος της τότε Κοινότητας Τριπόδων Αργύρης Σοφικίτης, με τη σύζυγό του, Αθανασία Υφαντή… Από τον “Τριποδιώτη”) , ο οποίος ήταν στο επίκεντρο των δράσεων για τις Τρίποδες από το 1975 έως το 1998. Το τι έκανε ή πρόσφερε είναι αντικείμενο άλλης δημοσίευσης. Εδώ θα σημειώσουμε μόνο ότι την Κυριακή 1η Οκτωβρίου, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πραγματοποιήσει τελετή αποκαλυπτηρίων του δωρητή και διατελέσαντος Προέδρου Προέδρου της Κοινότητας Βίβλου, Αργύριου Κ. Σοφικίτη (1922 – 2013). Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 11:00, στο λόφο Αγίου Νεκταρίου, στη Βίβλο.

Η σχετική πρόσκληση αναφέρει:



Δεν υπάρχουν σχόλια: