slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δ. Καπούνης (ΣΚΑΪ 100,3): «Γι' αυτό ξεχωρίζουν τα προϊόντα μας, να στηρίξει τον αγρότη η Πολιτεία!».


Μιλώντας στον «αέρα» του ΣΚΑΪ 100,3 και στην Πηνελόπη Γκάλιου ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, εξήγησε τι είναι αυτό που κάνει τα προϊόντα της Νάξου και την παραγωγή τους ιδιαίτερα, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο αναμφίβολα πιο δημοφιλές εξ αυτών, τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ.

Επίσης, προανήγγειλε τη διεξαγωγή, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, του Food Experience Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. και της Γιορτής της Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε. μαζί, σε ένα event με ένα πολύ ξεχωριστό θέμα!

Ωστόσο, ο Δ. Καπούνης δεν παρέλειψε να αναδείξει για μια φορά ακόμη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στη Νάξο (και όχι μόνο), τονίζοντας ότι η Πολιτεία δεν έχει σταθεί στο πλευρό του. Είπε, χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν και θα υπάρξουν προβλήματα. Το γάλα στη Νάξο μειώνεται. Κλείνουν κτηνοτροφικές μονάδες. Οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής. Οι τιμές όλων των βασικών για τους αγρότες ειδών έχουν πάει στα ύψη. Τον αγρότη δεν τον σκέφτηκε κανείς! Δεν έχει σταθεί κανένας μα κανένας στο πλευρό του και αυτό πρέπει να το δει η Πολιτεία».

Τέλος, ο Δ. Καπούνης επεσήμανε ξανά και το σημαντικό πρόβλημα των παράνομων «βαπτισμάτων» προϊόντων και κυρίως της Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε.

Ακούστε τις δηλώσεις του Δ. Καπούνη στον ΣΚΑΪ 100,3:

Δεν υπάρχουν σχόλια: