slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Έφυγε από τη ζωή ο Άκης Δημητροκάλλης , αδελφός του Γιάννη Δημητροκάλλη



Κηδεύτηκε στο κοιμητήριο Ζωγράφου ο Άκης Δημητροκάλλης, γιος του δασκάλου Γιώργου Δημητροκάλλη από το Γλυνάδο Νάξου. Απέκτησε έναν γιο τον Γιώργο, μία κόρη τη Μαριλένα και τρία εγγόνια, τον Φίλιππο, τον Στέφανο και τον Ιάσωνα.
Ήταν αδελφός του Γιάννη Δημητροκάλλη, πολιτικού μηχανικού και συγγραφέα, ενώ ως πολιτικός δραστηριοποιήθηκε και διακρίθηκε στον τομέα της κομματικής οργάνωσης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.https://naxospress.gr/naxos-mikres-kyklades/efyge-apo-ti-zoi-o-akis-dimitrokallis/?fbclid=IwAR1ZBPQbFWy-BbUfm6vorAdWbnavcomHdcjtZPjm0RVOGEmLpbrnDQQ2Al8

Ο Άκης Δημητροκάλλης πρωταγωνίστησε στη διάδοση της ελεύθερης ραδιοφωνίας την τριετία 1988-90. Ως διευθυντής του τμήματος στήριξης της ελεύθερης ραδιοφωνίας, επί προεδρίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Νέα Δημοκρατία, συνετέλεσε στην ίδρυση 35 δημοτικών και 210 ιδιωτικών ραδιοσταθμών βοηθώντας τους, τόσο στην απόκτηση σπάνιων τότε μηχανημάτων, όσο και στη λειτουργία τους με την αποστολή ειδησεογραφικών κειμένων μέσω fax και την τροφοδότησή τους με κασέτες ψυχαγωγικού περιεχομένου.

Μέσα σε πολύ δύσκολους καιρούς για την ελεύθερη πληροφόρηση, συντόνισε ένα δίκτυο τοπικών ελεύθερων ραδιοφωνικών σταθμών, επιτυγχάνοντας τη δυνατότητα με πρωτοποριακή τεχνολογία, μετάδοσης μιας βαρυσήμαντης ομιλίας σε μία πόλη να μεταδίδεται σε όλους του νομούς της Ελλάδος, καταργώντας ουσιαστικά το κρατικό μονοπώλιο ραδιοφωνικών εκπομπών της εποχής εκείνης.

Αφοσιώθηκε με περισσή ανιδιοτέλεια στη προώθηση της ελεύθερης ραδιοφωνίας και διακρίθηκε για την εντιμότητα και την καλοσύνη του.

Στην κηδεία παρέστη η βουλευτής Σοφία Βούλτεψη, ο διευθυντής του γραφείου της κ. Μπακογιάννη, Πάνος Αντωνόπουλος και έστειλε στεφάνι ο Πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: