slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η στρατηγική της Ν.Δ. με το βλέμμα στις 25 Ιουνίου – Η νέα ομάδα κρούσης

Οι παρεμβάσεις ή αλλαγές στρατηγικής, για τις εκλογές της 25 Ιουνίου, είναι το αντικείμενο συσκέψεων στη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με πληροφορίες του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στη Νέα Δημοκρατία έχει συγκροτηθεί μια ομάδα κρούσης η οποία αφενός αποκρυπτογραφεί το εκλογικό αποτέλεσμα αφετέρου εφοδιάζει την ομάδα στρατηγικής στο Μέγαρο Μαξίμου με τα απαραίτητα στοιχεία για την εκπόνηση της στρατηγικής, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Η νέα ομάδα

Επικεφαλής αυτής της ομάδας είναι ο υφυπουργός Επικρατείας Γιάννης Μπρατάκος, Γραμματέας είναι ο Παύλος Μαρινάκης, ενώ στην ομάδα συμμετέχουν ακόμα ο παλαιός συνεργάτης του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης, ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής, ο εκλογολόγος του κυβερνώντος κόμματος Θοδωρής Λιβάνιος, ο campaign manager της ΝΔ Νίκος Χαρδαλιάς και ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης .

Η γραμμή Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ότι «πρέπει να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που αρχίσαμε στις 21 Μαΐου, γιατί η κάλπη της 25ης Ιουνίου είναι άδεια και πρέπει να γμίσει με γαλάζια ψηφοδέλτια». Η πρωθυπουργική κατεύθυνση είναι «όχι αλαζονεία ούτε εφησυχασμός», γιατί τυχόν είσοδος νέων κομμάτων στην Βουλή της επόμενης περιόδου, μπορεί να ψαλιδίσει την δύναμη της Νέας Δημοκρατίας και τις βουλευτικές της έδρες.

Το δίλημμα που θα επιστρατεύσει η Νέα Δημοκρατία θα είναι «Μητσοτάκης ή ακυβερνησία». Η ΝΔ δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στις μεταρρυθμίσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να εμπλακεί σε κοκορομαχίες, ωστόσο θα επιμείνει ότι τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ είναι κατ’ εξοχήν αντιμεταρρυθμιστικές δυνάμεις. Έτσι θέλει να προσελκύσει ψήφους και από τα δύο αυτά μεγάλα κόμματα.

Θα επιλέξει ακόμα την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες και νέο μοτίβο στις περιοδείες, λιγότερες μεγάλες συγκεντρώσεις στα αστικά κέντρα, περισσότεροι δήμοι και περισσότερα χωριά θα μπουν στο πρόγραμμά του γιατί εκεί η ΝΔ «πόνεσε» στα ποσοστά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: