slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Παπαπαναγιώτου: Η ΜΑΝΑ ΦΥΣΣΑ και τα «τριάντα αργύρια»

Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Η σύντροφος του Α. Τσίπρα πήγε στο δικαστήριο στη διάρκεια της δίκης της Χ.Α. και φωτογραφήθηκε, προφανώς με ψηφοθηρικά κίνητρα, με τη μητέρα του Π. Φύσσα.
Ο Γ. Βαρουφάκης, εν όψει των εκλογών του 2019, «τοποθέτησε» αυθαίρετα, δίχως τη συγκατάθεσή της, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΜέΡΑ25 τη Μ. Φύσσα, μέχρι που η ίδια απέρριψε την ψηφοθηρική κίνηση του πατέρα της «Δήμητρας».

Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, που σήμερα έβαλαν τα στήθη τους μπροστά για να μην αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη, είναι αυτοί που επιχείρησαν τη μέγιστη πολιτική κερδοσκοπία από τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Οξύμωρο;

Τουλάχιστον.

Οι δήθεν ευαισθητοποιημένοι, που προσπάθησαν να καπηλευτούν τη δολοφονία του Π. Φύσσα και στη συνέχεια τη μητέρα του, κάνοντάς τους «σύμβολα», λίγα χρόνια μετά αποδείχθηκαν στην πράξη οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές ενός από τους αρχηγούς της εγκληματικής οργάνωσης που δολοφόνησε το παλικάρι.

Και μάλιστα με απροκάλυπτο, πολιτικά και ανθρώπινα ξεδιάντροπο τρόπο. Ανοιχτά, ωμά κυνικά. Γιατί; Για λίγα ψηφαλάκια, τα οποία, όπως φαίνεται, ούτε αυτά θα πάρουν. Αλλού θα πάνε οι «ψηφοφόροι» του Κασιδιάρη, αφήνοντας εκτεθειμένους τους υποκριτές «αριστερούς».

Δεν θέλω να προσπαθήσω να μπω στο μυαλό της Μ. Φύσσα. Δεν θέλω να αντικρίσω τη σκοτεινή θύελλα που στροβιλίζει τη σκέψη της και ανακατεύει την ψυχή της. Δεν θέλω να δω το φρικιαστικό αποτύπωμα της προδοσίας. Ούτε τις ουλές που αφήνει το αίσθημα της ντροπής που νιώθει ένας άνθρωπος όταν διαπιστώνει πως προσπάθησαν να τον εκμεταλλευτούν στεγνά, ψυχρά, χωρίς ενδοιασμούς. Ισως, κάποια στιγμή, η Μ. Φύσσα νιώσει την ανάγκη να μιλήσει για όλα αυτά που έγιναν. Και για τη μνήμη του παιδιού της και για την προσωπική λύτρωσή της. Δεν ξέρω.

Η ίδια θα το αποφασίσει.

Ωστόσο, οι Α. Τσίπρας και Γ. Βαρουφάκης αποδεικνύεται ότι δεν είναι απλώς οι πρωταγωνιστές ενός οξύμωρου, έστω και πρωτοφανούς. Είναι βαθύτατα υποκριτές. Είναι κυνικοί καιροσκόποι. Δεν τους ενώνει μόνο η «Δήμητρα» και οι πολιτικές εμμονές. Τους ενώνει κάτι πιο βαθύ: ο τυχοδιωκτισμός και ο αμοραλισμός. Εχουν το ίδιο πολιτικό DNA. Πουλάνε και την ψυχή τους στον διάβολο αρκεί να υπάρχουν «τριάντα αργύρια». Το νήμα που μπορεί να τους δέσει με την εξουσία. Η «μαγκιά» να τη φέρουν στους άλλους, με όποιο κόστος για τους άλλους.

Το τραγικό για αυτές τις τραγικές πολιτικές φιγούρες είναι ότι αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπό τους, χωρίς να μπορούν καν να διεκδικήσουν τα «τριάντα αργύρια». Ούτε άμεσα ούτε έμμεσα. Σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία δημοσκοπήσεων (Opinion Poll) -πριν το χθεσινό «διάγγελμα» Κασιδιάρη για αποχή-, από το 4% που θα έπαιρνε το κόμμα του Κασιδιάρη, το 25% (σε απόλυτα ποσοστά το 1,1% του συνόλου) θα πήγαινε σε λευκό, άκυρο ή αποχή, αν δεν κατέβαινε ο Κασιδιάρης.

Ενα αντίστοιχο ποσοστό δηλώνει αναποφάσιστο. Απομένει για μετακίνηση σε άλλο κόμμα περίπου ένα 3%, συν όποιους αναποφάσιστους το αποφασίσουν. Κι αυτό το 3%, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το διεκδικεί κυρίως το ΕΑΝ του «αχυρανθρώπου» κ. Κανελλόπουλου – το οποίο όμως απέχει παρασάγγας από το να μπει στη Βουλή και να κάνει «ζημιά». Απ’ αυτό το 3% «τσιμπολογάνε» ο Κ. Βελόπουλος (αρκετά κάτω του 1%) και κάποια μικρά αντισυστημικά κόμματα (0,7%-0,8%). Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί 0,6%-0,8% και το ΜέΡΑ25 0,2%-0,3%. Μηδενικά κέρδη έχουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή τα δύο κόμματα που εξασφάλισαν τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη.

Πολύ μεγάλη ξεδιαντροπιά για τους Α. Τσίπρα και Γ. Βαρουφάκη, με ευτελή «κέρδη», τα οποία δεν αλλάζουν στο παραμικρό το πολιτικό σκηνικό.

ΑΙΧΜΗ

TA ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΣΑΣ ΦΤΑΙΝΕ;

Τα παιδιά που δίνουν φέτος Πανελλαδικές έχουν στη διάθεσή τους λιγότερο από ένα μήνα. Βρίσκονται στο peak της προσπάθειάς τους, με τα νεύρα τους τεντωμένα όσο δεν παίρνει και τις αντοχές τους να εξαντλούνται.

Σε αυτήν ακριβώς τη στιγμή έρχεται ένα κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, και τους λέει «θες από φέτος Πανελλαδικές χωρίς Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής;», «Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.». Το πιο χυδαίο σε αυτήν την ευρύτερη χυδαιότητα είναι ότι τα παιδιά που δίνουν φέτος Πανελλαδικές ψηφίζουν. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο στη χώρα κάποιο κόμμα να λέει, λίγες μέρες πριν από τις εξετάσεις, ότι «αποφασίζει και αλλάζει» στο παρά πέντε το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ. Ποτέ, καμία κυβέρνηση, κανένα κόμμα δεν διανοήθηκε να διαπράξει τέτοια χονδροειδή απρέπεια.

Και την κάνει ενώ ΞΕΡΕΙ πως οι εκλογές της 21ης Μαΐου δεν μπορούν δώσουν κυβέρνηση η οποία να μπορεί ή και να θέλει να διαπράξει τέτοια βαρβαρότητα απέναντι σε 17χρονα παιδιά. Ακόμα κι… αν σχηματιζόταν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ (και το άλλο με τον Τοτό το ξέρω, αλλά λέμε…), υπάρχει μία στο εκατομμύριο το ΠΑΣΟΚ να συνέπραττε σε τέτοια εγκληματική ενέργεια; Ούτε μία στο εκατομμύριο.

Η μόνη περίπτωση που θα μπορούσε να συμβεί αυτό θα ήταν αν ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτιζε… αυτοδύναμη κυβέρνηση με απλή αναλογική. Μια περίπτωση που έχει τις πιθανότητες που έχουν να βγουν τα γένια του σπανού. Μηδενικές. Αρα, συνειδητά εξαπατώνται τα παιδιά. Εμπαίζονται συγγνωστά. Αποπειράται να παραπλανηθούν με «καραμελίτσα». Τίποτα πιο ανεύθυνο, τίποτα πιο χοντρόπετσο, τίποτα πιο επικίνδυνο, τίποτα πιο χυδαίο.

«Πληγή» οι μικρές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Κάποιος έπεισε τον Α. Τσίπρα ότι μπορεί πλέον να «αλώσει τα κάστρα της Δεξιάς». Δεν διδάχθηκε τίποτα από τις αποτυχίες στα σοκάκια της Θεσσαλονίκης, από τις απογοητευτικές συγκεντρώσεις π.χ. στην Πάτρα ή τον Πύργο, ούτε καν από το φιάσκο στο «άντρο» των Χανίων. Κι έτσι σύρθηκε στο μεγαλειώδες φιάσκο των Σερρών. Οπου και κατάφερε να μαζέψει ελάχιστες εκατοντάδες ανθρώπων. Κι όμως, στην Κουμουνδούρου ήταν πεισμένοι ότι οι Σέρρες, η εκλογική περιφέρεια του παραιτηθέντος Κ. Καραμανλή, ήταν ο κατάλληλος τόπος να αναδειχθεί η τραγωδία των Τεμπών και να επανέλθει στην ατζέντα. Οπως έλεγε σαρκαστικά στέλεχος της «παλιάς φρουράς» του ΣΥΡΙΖΑ, «είναι επιπόλαιοι οι σύμβουλοί του, αλλά δεν θέλει πολύ και ο ίδιος. Πήγε κι έφαγε τα μούτρα του». Η «επιχείρηση Τέμπη στις Σέρρες» πήγε άπατη. Το κακό όμως δεν είναι μόνο αυτό. Φουντώνει επικίνδυνα η γκρίνια στα ενδότερα της Κουμουνδούρου για τις αλλεπάλληλες αποτυχημένες συγκεντρώσεις του Α. Τσίπρα…

«Πανικός» Ρουμπάτη

Οι αποκαλύψεις για την παράνομη παρακολούθηση του Γ. Καραϊβάζ το 2016-2017 από την ΕΥΠ των Τσίπρα-Ρουμπάτη, όπως και η καταστροφή χιλιάδων συνομιλιών από τους αριστερούς κοριούς, έχουν κάνει πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ να χάνουν τον ύπνο τους. Προφανώς ξέρουν κι έχουν λόγους να μένουν άυπνοι. Οπως ξέρουν ότι, μετά τις πρώτες συλλήψεις για τη δολοφονία του Γ. Καραϊβάζ, είμαστε μόνο στην αρχή…

ΑΠΟΡΙΕΣ -1

Στα σοβαρά τώρα, η Κουμουνδούρου λέει στους δημοσιογράφους ότι οι δημοσκοπήσεις πέφτουν έξω γατί οι πολίτες φοβούνται να απαντήσουν επειδή τους παρακολουθεί η χούντα Μητσοτάκη;


 ΑΠΟΡΙΕΣ -2

Πόσο πολύ μπορεί να δουλέψει ο Κασιδιάρης, αυτούς που δούλεψαν φιλότιμα για αυτόν;

ΑΠΟΡΙΕΣ -3

Ανησυχεί, άραγε, ο Π. Πολάκης, μετά τη χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου να εκδικαστεί ξανά ο θάνατος της 4χρονης Μελίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: