slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

«Ενθουσίασε η Νάξος τους επισκέπτες δημοσιογράφους!».



Στο ότι η Νάξος μας έγινε… παγκόσμια, χάρη στην κίνηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου να προσκαλέσει σε αυτήν περισσότερους από 30 κορυφαίους δημοσιογράφους Μ.Μ.Ε. από όλον τον κόσμο να την επισκεφθούν και να τη γνωρίσουν, αναφέρθηκαν σήμερα τρεις εκπομπές μεγάλων ελληνικών καναλιών!

Μάλιστα, ιδιαίτερα τονίστηκε το πόσο οι επισκέπτες του νησιού μας εντυπωσιάστηκαν από τις ομορφιές, τη γαστρονομία και τη φιλοξενία του.

Αρχικά, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο αγαπημένος δημοσιογράφος και παρουσιαστής της τηλεόρασης, Χρήστος Νέζος, μίλησε για την πρωτοβουλία της Ε.Α.Σ. Νάξου. Δίπλα του, η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, ευχαρίστησε για τη φιλοξενία την Ε.Α.Σ. και τον Πρόεδρό της, Δημήτρη Καπούνη, που ανταπέδωσε, από την πλευρά του, τις ευχαριστίες!

Δείτε το απόσπασμα:

Ακολούθως, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open, η κ. Αντωνιάδου τόνισε ότι το νησί μας «άρεσε στους ξένους δημοσιογράφους και νομίζω ότι ετοιμάζονται να γίνουν… κάτοικοι της Νάξου! Δηλώνουν ότι θα έρχονται πλέον εδώ! Έφαγαν παραδοσιακά ελληνικά, γνώρισαν το ορθόδοξο Πάσχα κι έχουν εντυπωσιαστεί». Από την πλευρά του, ο Δ. Καπούνης επεσήμανε ότι οι κορυφαίοι επισκέπτες μας απόλαυσαν, φυσικά, τα εκλεκτά ναξιώτικα προϊόντα, όπως είναι η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. και η Πατάτα Νάξου Π.Γ.Ε. της Ε.Α.Σ. και πρόσθεσε: «Η γαστρονομία της Νάξου είναι πρώτη!».

Δείτε το απόσπασμα:

Τέλος, στον «αέρα» της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο Χρήστος Νέζος αναφέρθηκε εκ νέου στην κίνηση της Ε.Α.Σ., με τον Πρόεδρο της τελευταίας, Δημήτρη Καπούνη, να τονίζει ότι οι επισκέπτες δημοσιογράφοι «λένε τα καλύτερα» για το νησί μας.

Τον λόγο, κατόπιν, πήρε η κ. Αντωνιάδου, που τόνισε: «Γνωρίσαμε την ομορφιά και τη γαστρονομία της Νάξου. Ευχαριστώ τον Δ. Καπούνη για τη φιλοξενία των συναδέλφων, η οποία ήταν, πραγματικά, ελληνική φιλοξενία. Οι Ναξιώτες άνοιξαν τις καρδιές, τις πόρτες των σπιτιών και των ναών τους για να μας υποδεχθούν και οι επισκέπτες έζησαν ένα γνήσιο ελληνικό Πάσχα». Μάλιστα, η κ. Αντωνιάδου σημείωσε ότι δημοσιογράφοι από χώρες που η γαστρονομία επίσης κυριαρχεί έμειναν εκστασιασμένοι από τη ναξιώτικη γαστρονομία και την ποιότητα και τη γεύση των εκλεκτών μας προϊόντων και πρόσθεσε: «Ιδιαίτερα οι συνάδελφοι από τις αραβικές χώρες, οι οποίοι επισκέπτονταν επί 20 χρόνια τις Κυκλάδες και πιο προβεβλημένα νησιά τους, έχουν εντυπωσιαστεί από τη Νάξο και σκέπτονται να… εγκαταλείψουν τα άλλα νησιά και να έλθουν εδώ!».

Τέλος, η κ. Αντωνιάδου επεσήμανε και ότι «ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων, Ντομινίκ Πρανταλιέ, είναι από τη Γαλλία που έχει τις δικές της ομορφιές και τη δική της κορυφαία γαστρονομία, όμως και εκείνη έμεινε ενθουσιασμένη από τη Νάξο!».

Δείτε το απόσπασμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: