slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Ένωση Κυκλαδικού Τύπου (ΕΚΥΤ) έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της

Σε  κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και μετά  από τρία χρόνια, λόγω των μέτρων του Covid-19 που ίσχυαν, πραγματοποιήθηκε , το  Σάββατο 4 Φεβρουαρίου,  η γενική συνέλευση των μελών της Ένωση Κυκλαδικού Τύπου (ΕΚΥΤ) κατά την οποία προέδρευσε ο Απόστολος Ψαρράς, (Ναξιακοί Καιροί ) ενώ χρέη γραμματέα για τα πρακτικά είχε η Παρασκευή Θεοφίλου. Ο  πρόεδρος, Γεράσιμος-Θεόδωρος Μαγκανιώτης (Κίμωλος) κάνοντας τον απολογισμό των πεπραγμένων της δεκάμηνης θητείας του διοικητικού συμβουλίου ενημέρωσε για αποβιώσαντα μέλη της Ένωσης. Πρώτο ανέφερε το Μανώλη Μανωλά, που είχε διατελέσει και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΥΤ, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απώλεια του Αντώνη Γαλανού που είχε διατελέσει πρόεδρος. Η ταμίας Ευαγγέλια Κοντού Μύκονος έκανε ανάλυση των οικονομικών πεπραγμένων της  θητείας του διοικητικού συμβουλίου.

Στην συνέχεια και μέσα σε ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε ,η εκδήλωση της κοπή της

πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2023 της  Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου (ΕΚΥΤ).  Τόσο στην  γενική συνέλευση που προηγήθηκε όσο κα στην εκδήλωση  κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, εκτός από τα μέλη της ΕΚΥΤ, παρευρέθηκαν οι βουλευτές Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης και Νίκος Συρμαλένιος, ο υποψήφιος βουλευτής, Γιάννης Βλασερός, ο πρόεδρος της Ένωσης Κυκλαδικών Μελετών Δημήτρης Κορρές, ο πρόεδρος της ΟΝΑΣ, Μανώλης Καλαϊτζής, η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοτίτων Χάιδω Μουστάκη   ο π. Ιωάννης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεου Β΄, που ευλόγησε την πίτα και μετέφερε το μήνυμα με τις ευχές του Μητροπολίτη προς τα μέλη της ΕΚΥΤ. Τα δυο τυχερά νομίσματα έτυχαν σε δυο ναξιώτες-μέλη της ΕΚΥΤ  που κέρδισαν μαζί με το νόμισμα και ενδιαφέροντα βιβλία που αντιστοιχούσαν ως δώρο στους τυχερούς της βραδιάς!

Χαιρετισμό απηύθυναν  ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Συμαλένιος, ο  υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Βλασερός, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων, Μανώλης Καλαϊτζής, ο  πρόεδρος της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, Δημήτρης (Ντέμης) Κορρές, η πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοτίτων Χάιδω Μουστάκη

Ο Κοινοβουλευτικός  Εκπρόσωπος  της Ν.Δ. και βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε επισήμανε ότι μόνο η Σαντορίνη, η Σίφνος και η Αμοργός έχουν εκπονήσει μελέτες για τη φέρουσα ικανότητα τους . Και  ότι  λόγω της μεγάλης τουριστικής αύξησης που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας  είναι  αναγκαιότητα και  χρήσιμό κάθε νησί των Κυκλάδων,  να εξετάσει τη φέρουσα ικανότητα που έχει,  συμπληρώνοντας  ότι στο Υπουργείο Ανάκαμψης υπάρχουν μελέτες που  το συνολικό ποσό χρηματοδότησης  τους ανέρχεται στα 2,8 εκ.   































Δεν υπάρχουν σχόλια: