slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μ. Μπαρδάνης: Το οδικό δίκτυο είναι αυτό που μας …καίει περισσότερο (video)




“Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η φετινή χρονιά θα πρέπει να λειτουργήσει ως ορόσημο για τη Νάξο… Το 2019 ήταν κάτι ξεχωριστό, το 2022 ήταν μετά την πανδημία, οπότε η φετινή χρονιά έχω την αίσθηση ότι θα πρέπει να

είναι ο οδηγός μας για τα επόμενα χρόνια”


Ποιος τα λέει αυτά; Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου κ. Μανώλης Μπαρδάνης, ο οποίος φιλοξενήθηκε στη συχνότητα της “Ραδιοφωνίας Κυκλάδων 101,3”.


Οι αγορές (σ.σ. Αμερικανοί και Αυστραλοί έκαναν δυναμική εμφάνιση) που προτιμούν τη Νάξο φέτος, οι τιμές του τουριστικού μας προϊόντος, η πορεία της τουριστικής περιόδου μέχρι στιγμής, η μελλοντική στόχευση, οι υποδομές του νησιού (σ.σ. απαραίτητη η αναβάθμιση, νέο λιμάνι χθες, βελτίωση αεροδρομίου χθες) και πολλά ακόμα ζητήματα που αφορούν στον τουρισμό, σχολιάστηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης.


Ο κ. Μπαρδάνης εστίασε στο θέμα της στόχευσης για το μέλλον, αλλά και στον απαραίτητο σχεδιασμό των βασικών υποδομών της Νάξου.


Το κυκλοφοριακό, η κατάσταση του οδικού δικτύου, και οι αυξημένες τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων είναι τα βασικά προβλήματα με βάση αυτά που αναφέρουν οι επισκέπτες μας, επισήμανε ο κ. Πρόεδρος.


Ανέφερε ότι φέτος καλύφθηκαν τα κενά όσον αφορά τους υπαλλήλους σε μεγάλο ποσοστό, όμως το στεγαστικό είναι ένα ζήτημα που οφείλει να αντιμετωπιστεί γενικά από την Κυβέρνηση.


Τόνισε πως στο τέλος της σεζόν θα μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το τι θα μείνει στο ταμείο της μέσης οικογενειακής επιχείρησης στη Νάξο. Σημείωσε όμως ότι οι τιμές είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο ενώ υπάρχουν κενά ακόμη και τώρα λόγω της αύξησης κλινών του AirBnb…


Θα πρέπει να αξιοποιηθεί η ενδοχώρα της Νάξου, να προγραμματίσουμε πολιτιστικές δράσεις σε 10μηνη βάση, να μένουν επιχειρήσεις ανοιχτές, για να μπορέσουμε να διευρύνουμε την τουριστική μας περίοδο επεσήμανε, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της στοχευμένης τουριστικής προβολής του νησιού.


Σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των παραλιών της Νάξου σχολίασε «αυτό που λέμε εμείς, είναι ότι πρέπει να τηρούνται οι κανόνες…». 


Ακούστε την συνέντευξη που έδωσε ο κος Μπαρδάνης στην “Ραδιοφωνία Κυκλάδων 101,3”



 



Μαντώ Στουρνάρα






Δεν υπάρχουν σχόλια: