slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Συνάντηση Μανώλη Πολυκρετη με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη.

 

Πρόταση, για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης και ένταξης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο πρόγραμμα «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ», κατέθεσε σήμερα στο Δήμο (υπόψη του Δημάρχου κ. Δημήτρη Λιανού), ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Μανώλης Πολυκρέτης. 

 

Η ενημέρωση - πρόταση υποβλήθηκε στο Δήμο από τον κ. Πολυκρέτη, με αφορμή την επίσκεψη στη Νάξο, του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, ως μία ευκαιρία για διεκδίκηση ένταξης στο παραπάνω χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα. 

 

Ο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ» προβλέπει υλοποίηση ψηφιακών λύσεων στις οποίες συγκαταλέγονται η έξυπνη αστική κινητικότητα και η διαχείριση στάθμευσης, η ενεργειακή απόδοση, οι βιώσιμες λύσεις στέγασης, οι ψηφιακές δημοτικές υπηρεσίες παρεχόμενες και μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr και η πολιτοκεντρική διακυβέρνηση, καθώς και η διασφάλιση της εμπιστοσύνης των πολιτών στα συστήματα αυτά, μέσω της υπεύθυνης χρήσης των δεδομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες και της διασφάλισης της ποιότητας, της ασφάλειας και της εμπιστευτικότητας.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού με πληθυσμό μικρότερο των 100.000 κατοίκων, στους οποίους ανήκει και ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. 


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.digitalplan.gov.gr/prosklisi/39/psifiakos-metaschimatismos-ton-ota

-







Με εκτίμηση

ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΟΛΥΚΡΕΤΗΣ
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια: