slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Θεωρείο ΠΑΣΟΚ: Αναζητώντας διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ



Σταύρος Παπαντωνίου

Διαχωριστικές γραές με τον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν το τελευταίο διάστημα στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς στο παρασκήνιο η συζήτηση περί ταύτισης των δύο κομμάτων τείνει να παγιωθεί προκαλώντας δομική ζημιά στο ΠΑΣΟΚ. Οσοι συμφωνούν πως η συγκεκριμένη φήμη είναι καταστροφική για το κόμμα, προτείνουν σαφείς αποστάσεις από την Κουμουνδούρου με συγκεκριμένες αναφορές για τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Κάτι που κάνει η Ν.Δ., αλλά φαίνεται να έχει ξεχάσει το ΠΑΣΟΚ.

Οι παλαιοί πασόκοι

Οι προερχόενοι πάντως από το ΠΑΣΟΚ, συριζαίοι, τρέφονται από τη συγκεκριμένη φήμη και καθόλου δεν τους πειράζει. Φάνηκε την Παρασκευή στην εξεταστική επιτροπή, όταν εμφανίστηκε με πατερίτσες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τότε, Ραγκούσης, Τζάκρη και Τόλκας του ευχήθηκαν περαστικά με την προσφώνηση πρόεδρε, που βγήκε αβίαστα από τα χείλη τους.

Τα ραντεβού Καϊλή

Αντίθετα, η Εύα Καϊλή είναι πιο απόμακρη και μιλάει πιο σκληρά για τον πρόεδρο του κόμματος. Οπως έμαθα, το προηγούμενο διάστημα η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε σειρά από ραντεβού με υποστηρικτές της στην Αθήνα. Η Εύα δεν ήταν φιλική έναντι της ηγεσίας του κόμματος, κινούμενη στη λογική πως δεν αντιλαμβάνεται τις επιθέσεις και την κόντρα που έχει ανοίξει μαζί της η Χαρ. Τρικούπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: