slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το «ΠαΣοΚ» επέστρεψε, τα σχέδια του Τσίπρα ίσως και να έχουν ήδη ακυρωθεί

Ανεμοδείκτης  και τον Άγγελο Κωβαίο.
Το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου ήταν πολιτικά πλούσιο. Το συνέδριο της ΝΔ είχε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως η ανάδειξη της στρατηγικής πρώτης κάλπης που περιέγραψε ο Μητσοτάκης και το δίλημμα «ΝΔ ή ακυβερνησία».
Παράλληλα όμως, την Κυριακή είχαμε και το εσωτερικό «δημοψήφισμα» του ΠαΣοΚ για το όνομα του κόμματος, το οποίο λέγεται πλέον «ΠαΣοΚ-Κίνημα Αλλαγής», όπως δηλαδή λεγόταν ατύπως εδώ και καιρό. Το «ΠαΣοΚ» προφανώς και θα μείνει μόνο, τουλάχιστον στον Τύπο.

Το θέμα ωστόσο δεν είναι τόσο η ονομασία, αλλά η προσέλευση. Όταν σε αυτή τη διαδικασία προσέρχονται περίπου 180.000 άνθρωποι, μέλη του κόμματος, κάτι δείχνει.


Και είναι κάτι που θα πρέπει να πονοκεφαλιάζει τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ, που την ερχόμενη Κυριακή θα ψηφιστεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση, η οποία βάση είναι πολύ μικρότερη από αυτή του ΠαΣοΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καν τον αριθμό των μελών του ΠαΣοΚ που ψήφισαν την Κυριακή, με το ζόρι έχει 60.000 μέλη.

Υπό αυτό το πρίσμα, η προσέλευση στη διαδικασία εκλογής του Τσίπρα μπορεί και να αποδειχθεί μπούμεραγκ για τον πρόεδρο και να μην έχει καν τα αποτελέσματα που ο ίδιος επιδιώκει. Να μην του αρκέσει δηλαδή ως νομιμοποίηση παραμονής στη θέση του σε μία πιθανή περίπτωση νέας εκλογικής ήττας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: