slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Fwd: ΠΡ: Όχι στη μετατροπή του ΕΠΑΛ Σύρου σε Πρότυπο ΕΠΑΛ









ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Όχι στη μετατροπή του ΕΠΑΛ Σύρου σε Πρότυπο ΕΠΑΛ


Ο βουλευτής Νίκος Συρμαλένιος κατέθεσε αναφορά την Ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ Κυκλάδων με θέμα: «Όχι στη μετατροπή του ΕΠΑΛ Σύρου σε Πρότυπο ΕΠΑΛ – Αποκλεισμός μαθητών μας από Ειδικότητες», καθώς και το ψήφισμα του συλλόγου διδασκόντων του ημερήσιου ΕΠΑ.Λ Σύρου, με τα οποία ζητούν:
• Να μη γίνει Πρότυπο το ΕΠΑΛ Σύρου. Να μην μπει κανένας «κόφτης» στη συμμετοχή μαθητών στο ΕΠΑΛ της προτίμησής τους.
• Αναβάθμιση όλων των ΕΠΑΛ με καθηγητές, βιβλία, εργαστήρια, αίθουσες ώστε να παρέχει όλες τις αναγκαίες γνώσεις για την πρόσβαση στην εργασία. Να βγαίνουν τα παιδιά μας από τα ΕΠΑΛ με όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ασκήσουν το επάγγελμα που έχουν επιλέξει.
• Το πτυχίο να δίνει πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα, χωρίς έξτρα εξετάσεις και πιστοποιήσεις.
• Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης σε όλα τα σχολεία κι όχι σε κάποια για να αναβαθμιστούν τα εργαστήρια, να εξοπλιστούν με σύγχρονη υποδομή, που αγγίζουν τα μηχανήματα 20ετια και 30ετια.
Όπως αναφέρεται στην Ανακοίνωση «Η γενίκευση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων σε κάθε περιοχή, η επιλογή και η συγκέντρωση των «καλών» μαθητών αντικειμενικά υποβαθμίζει το σύνολο των σχολείων, ανακατανέμει το μαθητικό δυναμικό, καταργεί τα γεωγραφικά όρια, ανοίγει το δρόμο για την επιλογή σχολείου από τους γονείς, αποκόπτει μαθητές από την εκπαιδευτική διαδικασία. Αντικειμενικά ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα, διαφορετικά μαθήματα».
Επισυνάπτονται τα σχετικά έγγραφα.

2022-05-05 ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΛ

2022-05-05 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ

2022-05-06 ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΣ_ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΣΥΡΟΥ ΣΕ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΛ


Δεν υπάρχουν σχόλια: