slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σταϊκούρας: 3,3 δισ. ευρώ τα μέτρα για το ρεύμα- Δείτε live

Στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, πραγματοποιείται αυτή την ώρα η εξειδίκευση των μέτρων για το ρεύμα από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.

Οι παρεμβάσεις για το β΄ εξάμηνο ανέρχονται στα 3,3 δισ. ευρώ το 2022 για τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας στο ρεύμα σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα.
«Αντιλαμβανόμαστε τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών και ανταποκρινόμαστε με ρεαλιστικό σχέδιο», δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ και πρόσθετε πως η κυβέρνηση αξιοποιεί τη δημοσιονομική ευελιξία και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για δραστικές παρεμβάσεις. Όπως τόνισε θα διατεθεί προϋπολογισμός 900 εκατ. ευρώ για τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας στο ρεύμα και το κόστος θα καλυφθεί από τους πόρους του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης σε συνδυασμό με το ειδικό τέλος, ύψους 90%, που θα επιβληθεί στα υπερέσοδα των εταιρειών παραγωγής ενέργειας.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: