slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΟΣΥΓΥ : Προχωρά επιτυχώς για την ΟΣΥΓΥ η υλοποίηση του προγράμματος eCHOIng! «Ανάκαμψη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της ανοιχτής καινοτομίας πανεπιστημίων»

Αγαπάς τον πολιτισμό; Εργάζεσαι στο πολιτισμικό τομέα; είσαι μέλος πολιτιστικού συλλόγου ή άλλου φορέα; Διαβάστε μέχρι το τέλος του κειμένου!

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα eCHOIng "Ανάκαμψη της πολιτιστικής κληρονομίας μέσω της ανοιχτής καινοτομίας πανεπιστημίων" αποτέλεσε μια καλή αφορμή για να συναντηθούν στις 09/03 τα μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών "Οι Κόρες Των Κυκλάδων" που δήλωσαν συμμετοχή ως εθελοντές! Παρόντες οι εξής Σύλλογοι Γυναικών: Αντίπαρου, Αμοργού, Πάρου «Αριής», Κέας «Μελίτη», Μήλου, Νάουσας Πάρου, Τήνου, Σύρου, & Φολεγάνδρου

Η διαδικτυακή εκδήλωση είχε σκοπό να γνωριστούν μεταξύ τους οι γυναίκες πίσω από το eCHOIng και την ΟΣΥΓΥ, και παράλληλα οι Σύλλογοι να ενημερωθούν για τους στόχους και τα επόμενα βήματα του προγράμματος. Μετά το καλωσόρισμα της προέδρου της ΟΣΥΓΥ, Ανθούλας Θεοδωράκου, ακολούθησε χαιρετισμός από την συντονίστρια του προγράμματος, Αλέκα Αγγελετάκη (Πανεπιστήμιο NTNU, Νορβηγία) και την Άννα Μαυρουδή, αντιπρόεδρο της ΟΣΥΓΥ και υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων & ευρωπαϊκών προγραμμάτων.  

Ένα από τα πρώτα στάδια στο πρόγραμμα είναι η διεξαγωγή έρευνας σχετικά με την ετοιμότητα των Πανεπιστημίων στην Ευρώπη να προσεγγίσουν μικρούς και μεσαίους Πολιτιστικούς Φορείς (CHOs). Η εμπλοκή της ΟΣΥΓΥ είναι πολύτιμη καθώς θα είναι ένας από τους πολιτιστικούς φορείς από όλη την Ευρώπη που θα κληθούν να απαντήσουν σε ένα απλό -αλλά απαραίτητο για την εξέλιξη του προγράμματος- ερωτηματολόγιο διάρκειας 7 λεπτών. Το ερωτηματολόγιο θα λειτουργήσει ως βάση για την μετέπειτα πορεία του προγράμματος και την ανάλυση των δεδομένων όλων των χωρών. 

Το ερωτηματολόγιο είναι ανοιχτό για όλους, είτε πολιτιστικούς φορείς είτε λάτρεις του πολιτισμού! Τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν σε μια προσβάσιμη έκδοση τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2022. 

Πατήστε εδώ για να απαντήσετε και συμμετάσχετε στην έρευνα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScNVJxMuBw0UL4pO9m54Scmm0VidAyeudXMVshHjLPGfsFACA/viewform?usp=sf_link 

Για περισσότερες πληροφορίες για το eCHOIng, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος https://echoing.eu/  ή και τα social media: https://twitter.com/eCHOing_EU?t=BhlsVgwkZsp07R0rPfzDZw&s=09


Δεν υπάρχουν σχόλια: