slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Β. Πούτιν: Αναγνώρισε την ανεξαρτησία των δύο ρωσόφωνων περιοχών στην Αν. Ουκρανία


Στην αναγνώριση των δύο ρωσόφωνων περιοχών στην ανατολική Ουκρανία προχωρά ο Βλαντιμίρ Πούτιν με έκτακτο διάγγελμά του, το οποίο είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Ο ρώσος πρόεδρος κάνει δεκτά τα αιτήματα των ηγετών ανταρτών των δύο ρωσόφωνων περιοχών, αναφέρεται στην κρίσιμη κατάσταση στην Ουκρανία, ενώ κάνει εκτενή ιστορική αναδρομή.
Η σύγχρονη Ουκρανία δημιούργημα των Κομμουνιστών
Στο πρώτο μέρος του διαγγέλματός του αναφέρθηκε στις ιστορικές στιγμές που προηγήθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα τη διάλυση της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης και τη δημιουργία του ουκρανικού κράτους.

Όπως είπε, ο Λένιν παρέδωσε τον Ντονμπάς, δηλαδή το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας, τονίζοντας ότι «η Ρωσία δημιούργησε την Ουκρανία».https://www.liberal.gr/news/b-poutin-anagnorise-tin-anexartisia-ton-duo-rosofonon-periochon-stin-an-oukrania/433609

Ανέφερε ότι η σύγχρονη Ουκρανία είναι κατασκεύασμα της Ρωσίας, των Μπολσεβίκων και των Κομμουνιστών, μετά την επανάσταση του 1917. Τους εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην Ουκρανία, κανείς δεν τους ρώτησε τίποτα. Η νίκη του 'κόκκινου' στρατού έδωσε εδάφη στην Ουκρανία που ανήκαν στη Γερμανία και την Πολωνία», είπε ο Πούτιν κατά την έναρξη του διαγγέλματος.
Ο Λένιν παρέδωσε το Ντονμπάς



Στη συνέχεια, έκανε ιστορική αναδρομή στη Σοβιετική Ένωση και τα εδάφη αυτά, λέγοντας πως «στις αρχές τις εγκαθίδρυσης της Σοβιετικής Ένωσης, οι Μπολσεβίκοι ίδρυσαν καινούριο κράτος και ο Στάλιν και οι επόμενοι ηγέτες οικοδόμησαν τη Σοβιετική Ένωση πάνω στην αρχή της αυτονομίας των εθνών. Αυτό μπήκε και στο σύνταγμα της Σοβιετικής Ένωσης».

«Γιατί να κάνουμε τόσες παραχωρήσεις σε αυτούς που βρίσκονταν στα όρια της τσαρικής αυτοκρατορίας, στους οποίους αποδόθηκαν τεράστια εδάφη που δεν τους ανήκαν;» αναρωτήθηκε, ενώ προσέθεσε ότι «τα αρχεία του Σοβιετικού Κράτους επιβεβαιώνουν ότι ο Λένιν παρέδωσε το Ντονμπάς στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας».

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους Ουκρανούς ηγέτες, είπε: «Θέλετε την απόσχιση; Λοιπόν, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό».
Χώρα - μαριονέτα



Μίλησε για την κατάσταση της ουκρανικής οικονομίας, είπε ότι χιλιάδες Ουκρανοί αναζητούν εργασία στο εξωτερικό, ότι η χώρα έχει χάσει το ερευνητικό και βιομηχανικό της δυναμικό και πως όλα τα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της χώρας έχουν περιέλθει στα χέρια ενός δικτύου ξένων συμβούλων που έχουν εγκατασταθεί στη χώρα και έχουν παρεισφρήσει στην κυβέρνηση, φέρνοντας ως παράδειγμα τους σιδηροδρόμους, το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

«Oι Ουκρανοί τα γνωρίζουν όλα αυτά, ξέρουν ότι η χώρα τους είναι μια μαριονέτα, όπως είπε, καθώς και ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να καταπιέσει με διοικητικά μέτρα τους ρωσόφωνους της Ουκρανίας», ανέφερε ο πρόεδρος Πούτιν, κατηγορώντας τη σημερινή κυβέρνηση της χώρας ότι δεν αφουγκράζεται τις ευαισθησίες του ουκρανικού λαού.

Κατηγόρησε τους Ουκρανούς ότι στέλνουν σαμποτέρ για να καταστρέψουν κρίσιμα στοιχεία, με την υποστήριξη ξένων δυνάμενων και με κύριο στόχο την αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Υποστηρίζουν, όπως είπε, για τους Ουκρανούς, ότι μπορούν να κρατήσουν τους ρωσόφωνους του Ντονμπάς κάτω από το έδαφος, θεωρώντας, όπως είπε, ότι με την υποστήριξη της Δύσης μπορούν να αντιπαρατεθούν με τη Ρωσία.

Για τα πυρηνικά όπλα

Ειδική μνεία έκανε στα πυρηνικά όπλα, λέγοντας ότι η Ουκρανία έχει την τεχνογνωσία να κατασκευάσει τέτοια όπλα, είπε ότι μπορεί να το κάνει με ξένη βοήθεια, για αυτό και η Ρωσία έπρεπε να αντιδράσει απέναντι σε όλα αυτά.

Αναφέρθηκε στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας που είναι ανοικτός σε νατοϊκά αεροσκάφη, προκειμένου να κατασκοπεύουν τη Ρωσία, καθώς και στα λιμάνια που φιλοξενούν νατοϊκά σκάφη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: