slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κοροναϊός: Στα 4 εκατ. των πολιτών δικαιούχοι της τρίτης δόσης - Το όριο του εμβολιαστικού προγράμματος


Βασίλης Βενιζέλος
Αντικειμενικοί περιορισμοί κρατούν ψηλά τις τιμές του «σκληρού» δείκτη των απωλειών από COVID
Τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς μέσους όρους έχει φτάσει πλέον η χώρα μας στους εμβολιασμούς κατά του νέου κοροναϊού, καθώς περισσότεροι από 7.790.000 συμπολίτες μας έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, ποσοστό 74,2% επί του γενικού πληθυσμού, με τον αντίστοιχο μέσο όρο στην Ε.Ε. να φτάνει το 74,4%, και περισσότεροι από 7.380.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, είτε με τις δύο δόσεις των διδοσικών είτε με τη μία δόση του μονοδοσικού εμβολίου, ποσοστό 70,3% επί του γενικού πληθυσμού στη χώρα μας, με τον αντίστοιχο μέσο όρο στην Ε.Ε. να φτάνει το 70,4%.
Ποιοι, όμως, πρέπει να θεωρούνται ως πλήρως εμβολιασμένοι;
Σύμφωνα με όσα ανέφερε το απόγευμα της Δευτέρας ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, και ενώ διεθνώς καθίσταται ολοένα και πιο σαφές ότι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να θεωρούνται αποκλειστικά και μόνον όσοι έχουν λάβει και την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του νέου κοροναϊού, εξαιτίας, φυσικά, του στελέχους Όμικρον, για όσους εκκρεμεί η ενισχυτική τρίτη δόση του εμβολίου στη χώρα μας δικαιούχοι είναι μόλις 4,34 εκατ. συμπολίτες μας – καθώς αυτοί έχουν κλείσει τους τρεις μήνες από τη λήψη της δεύτερης δόσης του διδοσικού και τους δύο από τη λήψη του μονοδοσικού εμβολίου - και έχει εμβολιαστεί το 92,5% των δικαιούχων αυτή τη στιγμή.
Τρίτη δόση δεν έχουν λάβει, ενώ έχουν ολοκληρώσει τους επτά μήνες από τη λήψη των συμβατικών δόσεων, περίπου 324.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι λογίζονται εφεξής ως ανεμβολίαστοι έως ότου λάβουν τελικά την ενισχυτική δόση του εμβολίου.


Κατά τα λοιπά, το ημερήσιο επιδημιολογικό δελτίο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας (ΕΟΔΥ), αναφέρει για σήμερα τα εξής:

Δεν υπάρχουν σχόλια: