slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το στρατηγικό πρόβλημα του ΠαΣοΚ σε μία αθέλητη ομολογία του Ανδρουλάκη

 

Ανεμοδείκτης
Από τον Άγγελο Κωβαίο
Είχε θεωρηθεί ότι με την υπόθεση των υποκλοπών το ΠαΣοΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είχαν μια λαμπρή ευκαιρία ανάκαμψης, υπό μία πάντως προϋπόθεση: Ότι θα έκαναν τους σωστούς χειρισμούς.

Δημοσκοπικά τουλάχιστον δεν επιβεβαιώθηκαν αυτές οι εκτιμήσεις και μένει να δούμε τι θα προκύψει στην κάλπη. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι οι υποκλοπές δεν θα παίξουν κάποιο ρόλο, τουλάχιστον όχι υπέρ του ΠαΣοΚ. 

Συνεπώς, το μείζον θέμα είναι η πολιτική πρόταση και - κυρίως - η στρατηγική. Αν δεχθεί κανείς ότι στο πρώτο πεδίο κάτι μπορεί και να εμφανίζεται, στο δεύτερο το πρόβλημα είναι μεγάλο. Και αναδείχθηκε το πρωί της Δευτέρας με την παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Open. 

Εκεί μεταξύ των άλλων είπε: «Οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν την ίδια στρατηγική, θέλουν να διαλύσουν το ΠαΣοΚ και να μοιράσουν τα ιμάτιά του. Δεν θα το καταφέρουν! Γιατί θέλουν να διαλυθεί το ΠαΣοΚ; Διότι, πολύ απλά, ο χώρος μας μπορεί να έχει εισροές και από τα δύο κόμματα». 

Γιατί φανερώνεται σε αυτές τις φράσεις το στρατηγικό έλλειμα του ΠαΣοΚ και της ηγεσίας του; Επειδή, πρώτον, εμμέσως πλην σαφώς αναγνωρίζει την απειλή και, δεύτερον και κυριότερο, επειδή ετεροκαθορίζεται… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: