slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου:Εμβολιάζομαι γιατί με νοιάζομαι, γιατί σε νοιάζομαι…



Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και τα γεγονότα και οι αριθμοί γύρω μας τρέχουν δημιουργώντας μας είτε ανασφάλεια, είτε θλίψη, ή αγωνία και απογοήτευση. Κι όμως υπάρχουν κάποιοι ακόμη που ονειρεύονται μια επανάσταση της «ζέστης». Τα εμβόλια έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της ζωής μας και ανατέμνουμε ως ειδικοί και μη τις παρενέργειές τους, παραβλέποντας μια βασική παράμετρο: μια κοινωνία για να προχωρήσει οφείλει να συμμορφώνεται με πανάρχαιους αξιακούς κώδικες ζωής. Και φυσικά είναι απολύτως συμβατό δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός μας να αποφασίζει ο ίδιος για το

πως διαχειριστεί το σώμα του με τις όποιες προσλαμβάνουσες. Υπάρχει όμως μια σαφής ειδοποιός διαφορά. Δικαίωμά σου να αρνείσαι να εμβολιαστείς γιατί εσύ αποφασίζεις για τη ζωή σου. Όταν όμως αυτό το δικαίωμά σου προσκρούει στο δικό μου δικαίωμα για ζωή και εργασία, θεωρώ πως χρειάζεται ένας γενναίος επαναπροσδιορισμός της σκέψης. Γιατί όπως πολύ σωστά επισημαίνει ο Albert Schweitzer, αυτός ο σπουδαίος ανθρωπιστής, που εγκατάλειψε τα πάντα - ευκολίες ζωής, καριέρα-  εν μία νυκτί για να πάει στην Αφρική να προσφέρει τις ιατρικές υπηρεσίες του στους ιθαγενείς: Ο «σεβασμός της ζωής» είναι το υπέρτατο ιδανικό. «Ο άνθρωπος με τη σκέψη αντιλαμβάνεται ότι είναι μια ζωή που θέλει να ζήσει, πλαισιωμένη από τη ζωή που θέλει να ζήσει». 

Σε εποχές κρίσης βρίσκουν έδαφος να ανθίσουν θεωρίες συνωμοσίας. Έτσι και τώρα με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού έχει αναπτυχθεί το κίνημα των αντιεμβολιαστών που έχει ξεφύγει πλέον από τα πλαίσια της συνωμοσιολογίας. Υπάρχουν φωνές που διατείνονται ότι πίσω από τους αντιεμβολιαστές υποκρύπτονται ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, καθώς αρκετοί κερδοσκοπούν γύρω από την εναλλακτική ιατρική. Ανάμεσά τους ο Dr Joseph Mercola στις Η.Π.Α., που η αξία των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ανέρχεται πλέον στα 100 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις εναλλακτικών σκευασμάτων. Ο Dr Joseph Mercola ανήκει στους ισχυρούς χρηματοδότες του N.V.I.C. (Εθνικού Κέντρου Πληροφόρησης για τα Εμβόλια), το οποίο έχει ηγηθεί αντιεμβολιαστικών εκστρατειών ακόμη και για την ιλαρά (με αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων). Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι η ισχυρή παρουσία των αντιεμβολιαστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου έχουν ισχυρή παρουσία με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Σύμφωνα με έρευνες έχουν 59 εκατομμύρια ακολούθους στο instagram. 

Το αντιπαρέρχομαι και στέκομαι μόνο στα χθεσινά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Ε.Ο.Δ.Υ., τα οποία απλώς πληροφορούν για επικίνδυνη αυξητική πορεία των κρουσμάτων (Στις Κυκλάδες 26 κρούσματα, 14 στη Μύκονο, 2 στην Πάρο). Κι υπάρχουν άνθρωποι ακόμη που επιμένουν ότι οι αριθμοί είναι κατασκευασμένοι, ότι δεν υπάρχει πανδημία, ότι υποκρύπτονται συμφέροντα κ.ο.κ. Εθελοτυφλούν όμως σε βάρος ενός συνόλου που αγωνίζεται να ανασυνταχθεί, να ορθοποδήσει μετά την περυσινή κακή «συγκομιδή», να επανεύρει την κανονικότητα και τους ρυθμούς στη ζωή του. 

Για να μην ξαναζήσουμε άλλον «χειμώνα» με τις Μ.Ε.Θ. να ασφυκτιούν, με λουκέτα στις επιχειρήσεις, τα σχολεία κλειστά, τη ζωή μας σε αναμονή, καλούμαστε όλοι να κάνουμε τις υπερβάσεις μας και να προχωρήσουμε σε εμβολιασμό γιατί μόνο έτσι θωρακιζόμαστε. Εμβολιάζομαι λοιπόν γιατί με νοιάζομαι, γιατί σε νοιάζομαι…


Ιφιγένεια Χατζηγεωργίου

Πρόεδρος ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πάρου Αντιπάρου


Δεν υπάρχουν σχόλια: