slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

😝😝Τσίπρας: Παράθυρο αποχώρησης σε περίπτωση ήττας – Δεν έχω εισιτήριο διαρκείας στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

 Αινιγματικά εσωκομματικά μηνύματα έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «newsbomb».
Κανείς δεν έχει εισιτήριο διαρκείας ήταν το αινιγματικό εσωκομματικό μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα ακόμη και για το δικό του πολιτικό μέλλον, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις σχέσεις του με τον Νίκο Παππά.
«Κανένας από μας δε διαθέτει εισιτήριο διαρκείας, ούτε εγώ. Και αν αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί με την κρίση του ελληνικού λαού σε θέση διακυβέρνησης, μπορεί να είναι και άλλα τα πρόσωπα που θα κυβερνήσουν».
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε λάθος το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε τελικά απέναντι στους δημοσιογράφους στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, ωστόσο χαρακτήρισε φιάσκο την προανακριτική επιτροπή για τον Νίκο Παππά

.
Την ίδια ώρα, ο αρθρογράφος της κομματικής «Αυγής» Θανάσης Καρτερός, στο σημερινό του λιβελλογράφημα και για να υπερασπιστεί τον Νίκο Παππά, κάνει μαθήματα δημοσιογραφίας ρίχνοντας τη γνωστή του λάσπη στον ανεμιστήρα κατά των «Νέων».


«Κατηγορείται γιατί θέλησε να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ Chanel; Από ποιους; Από αυτούς οι οποίοι έχουν φτιάξει το ΣΥΣΤΗΜΑ Chanel εδώ και τόσα χρόνια».


Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι με τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης θέλει να ξεπληρώσει τα προεκλογικά γραμμάτια σε ισχυρούς επιχειρηματίες την ώρα που όπως είπε θα μείνουν αποκλεισμένοι από την ανάπτυξη μικρομεσαίοι και εργαζόμενοι.


«Η ανάπτυξη θα έρθει είτε έτσι, είτε αλλιώς, γιατί κάνανε μια βουτιά 8,5%. Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν αυτή η ανάπτυξη θα είναι συμπεριληπτική. Και πολύ φοβάμαι ότι ο σχεδιασμός είναι να επωφεληθούν πάλι οι γνωστοί άγνωστοι».


Με την απλή αναλογική ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα αφήσει να πάει χαμένη η ευκαιρία για τις προοδευτικές δυνάμεις είπε ο κ. Τσίπρας θεωρώντας απίθανη τη μετεκλογική σύμπραξη με ένα ΚΙΝΑΛ που στο τιμόνι του θα βρίσκεται ο Ανδρέας Λοβέρδος.


«Ο κ. Λοβέρδος έχει ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό σχέδιο και το εκπέμπει. Μιλώ για την ανάγκη το ΚΙΝΑΛ να γίνει ένας δορυφόρος της Νέας Δημοκρατίας».


Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας βλέπει κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ πολλές από τις θέσεις που εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, διαψεύδοντας ωστόσο δημοσιεύματα για μεταξύ τους συζητήσεις στο παρασκήνιο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: