slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και το σχέδιο για τη νέα εποχή

 Σπύρος Καπράλος, 
Με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα προχωρά η Κυβέρνηση στην εφαρμογή ενός ολιστικού σχεδίου μετάβασης στην νέα εποχή, έχοντας στη φαρέτρα της ισχυρά όπλα για τη διασφάλιση της επιτυχίας.
Οι θετικές δημοσκοπήσεις, η εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών, η υψηλή αποδοχή ακόμα και σε ψηφοφόρους άλλων παρατάξεων δημιουργούν για τον Πρωθυπουργό ένα κατάλληλο κλίμα για να προχωρήσει σε τομές και να βάλει τη χώρα σε μία νέα τροχιά, πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη και παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.


Η καταγεγραμμένη υψηλή ανθεκτικότητα την περίοδο της καραντίνας, η διαχείριση δύσκολων και σύνθετων καταστάσεων με επιτυχία, όπως είναι ο τομέας της Υγείας και το πρόγραμμα των εμβολιασμών, αλλά η ουσιαστική στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων συνιστούν μια μεγάλη παρακαταθήκη για κάθε κυβερνητικό σχήμα που στοχεύει να κάνει τα μεγάλα άλματα προς το μέλλον. Ναυαρχίδα του ολιστικού σχεδίου για την επόμενη μέρα είναι το «Ελλάδα 2.0» που βρίσκεται ήδη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να λάβει οριστική έγκριση.

Πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα, το κλειδί της επιτυχίας για την Κυβέρνηση για να οικοδομήσει ένα νέο, σύγχρονο και βιώσιμο κράτος, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες, στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, στην περιφερειακή ανάπτυξη, στην ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού, στην πράσινη ανάπτυξη, και στο μεγάλο στόχο που είναι η προσέλκυση και άλλων μεγάλων επενδυτικών κολοσσών, projects που θα δημιουργήσουν νέες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα και μετά από πολλές αναταράξεις και λανθασμένες επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης, η Ελλάδα πλέον διαδραματίζει ένα πολυσχιδή και εποικοδομητικό ρόλο σε μία ευαίσθητη περιοχή, ως παράγοντας ασφάλειας και ως υπερασπιστής των ανατολικών συνόρων της Ε.Ε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι είναι για τα δύσκολα, δεν διστάζει να λαμβάνει  τολμηρές αποφάσεις όταν αυτές ταυτίζονται με την υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος και πλέον καλείται να μετατρέψει την ιστορική πρόκληση σε ευκαιρία και να οικοδομήσει ένα νέο κράτος πρότυπο στη μετά covid εποχή.


Ποιος είναι ο Σπύρος Καπράλος

Ο Σπύρος Καπράλος σπούδασε Τηλεόραση και Ραδιόφωνο στο πανεπιστήμιο του Salford της Μεγάλης Βρετανίας. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο από το ίδιο πανεπιστήμιο στις Πολιτικές Επιστήμες. Συμμετείχε στο πρόγραμμα Socrates και εξειδικεύθηκε στα Digital Media στο Furtwangen Universität της Γερμανίας. Επίσης, κατέχει τίτλο Μ.Α στην Ποιοτική Δημοσιογραφία και τις Νέες Τεχνολογίες (με distinction) από το European Communication Institute (ECI) και το Donau Universität Krems της Αυστρίας. Έχει εξειδικευθεί στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων στο ΕΚΠΑ.

Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάστηκε σε εφημερίδες, στο διαδίκτυο, στο δημόσιο ραδιόφωνο και στη δημόσια τηλεόραση. Το 2014, το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασιλείου Μπότση του απένειμε τιμητική διάκριση για την παρουσία του στο πολιτικό ρεπορτάζ.

Την περίοδο 2012-2015 διετέλεσε διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ενώ από το 2016 έως το 2018 ήταν επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή. Επιπλέον, εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών. Είναι επικεφαλής του ΠΜΣ Θεσμοί, Επικοινωνία και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας και διδάσκει Political Communication in European Sphere στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Ινστιτούτου.

Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: