slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μάγκας καπετάνιος δένει καράβι στο λιμάνι της Νάξου με ριπές ανέμου 9 μποφόρ

Από Γιώργος Σολάρης
Χρειάστηκε όλη η «μαεστρία» του καπετάνιου ώστε το καράβι να δέσει στον μώλο χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο
Το ταχύπλοο «Power Jet», που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Σύρος – Μύκονος – Νάξος- Σαντορίνη προσέγγισε το μεσημέρι της Δευτέρας στο λιμάνι της Νάξου, την ώρα που στο λιμάνι έπνεαν θυελλώδεις άνεμοι.
Όπως φαντάζεται κανείς, χρειάστηκε όλη η «μαεστρία» του καπετάνιου ώστε το καράβι να δέσει στον μώλο χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο.Ωστόσο τίποτα δε πτόησε το Συριανό καπετάνιο, σε ένα από τα χειρότερα λιμάνια από τα πολλά που διαθέτουν οι Κυκλάδες μας, με τους ανέμους να αγγίζουν τα 9 μποφόρ.
Όταν ο καπετάνιος διαθέτει εμπειρία και οξεία αντίληψη μπορεί να δημιουργήσει τις μέγιστες εντυπώσεις! Οι μανούβρες του καπετάνιου Γιάννη Παπαμάρκου συνθέτουν πραγματικά ένα πίνακα ζωγραφικής γεμάτο από Ελλάδα.

Γέννημα-θρέμμα Συριανός είχε ως όνειρο ζωής να γίνει Καπετάνιος και το πέτυχε! Έκανε σε πολλούς τύπους πλοίων, όμως ξεχωρίζει τα ταχύπλοα του Μάριου Ηλιόπουλου του πάνε. Αυτός είναι ο Έλληνας ναυτικός πρέπει να είναι παντός λιμανιού και πλοίου. Του ευχόμαστε πάντα Άξιος και να έχει μαζί με το Πλήρωμα του όμορφα ταξίδια σε γαλήνιες θάλασσες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: