slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οταν ο Μάνος συμφωνεί με τον Τσίπρα

Εσχάτως ο ΣΥΡΙΖΑ και τα φιλικά σε αυτόν ΜΜΕ είχαν βρει καταφύγιο στις απόψεις του Στέφανου Μάνου, όσο αυτές δηλαδή ήταν βολικές… Για παράδειγμα με αφορμή την πολυήμερη διακοπή ρεύματος στα βόρεια προάστια στον τελευταίο χιονιά, αλλά και σε ένα πρόσφατο “τιτίβισμα” του πρώην υπουργού για τους θανάτους στην Ελλάδα (από Covid-19).
Τώρα όμως που ο Στέφανος Μάνος “συμφωνεί” – όπως αναφέρει σε σχόλιο του στο liberal, με τον Αλέξη Τσίπρα και το χθεσινό του άρθρο στην “Καθημερινή” (εδώ), τα Συριζαϊκά ΜΜΕ σφυρίζουν αδιάφορα και κάνουν πως δεν άκουσαν!https://www.enimerosi24.gr 

Τι λέει όμως ο πρώην υπουργός για το άρθρο του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης; “Ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμο να οικοδομήσουμε ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και αποκεντρωμένο κράτος. Έχει απολύτως δίκιο. Συμφωνώ μαζί του” και συμπληρώνει ο πρώην υπουργός για τον τρόπο που πρέπει να συμβεί αυτό, “Θα πρέπει συνεπώς να φύγουν οι 200 έως 300.000 συσσωρευμένοι υπεράριθμοι σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη. Επιβαρύνουν μέχρις εξόντωσης τους φορολογούμενους. Κάν’το λοιπόν κ. Τσίπρα όπως ο Μπάϊντεν. Εφάρμοσε για τους υπεράριθμους ό,τι ακριβώς ισχύει στις ΗΠΑ που είναι το νέο σου πρότυπο”! Ενώ σε άλλο σημείο του σχολίου του αναφέρει, “Μια και ο κ. Τσίπρας θαυμάζει τα συστήματα του κ. Μπάιντεν θα ήταν σπουδαίο να καθιερώσουμε αμέσως στην Ελλάδα όλα όσα ισχύουν στις ΗΠΑ για την εργασία. Με μόνες αυτές τις δύο αλλαγές στα χνάρια των Αμερικανών, που τώρα θαυμάζει και υμνεί ο κ. Τσίπρας, προεξοφλώ ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυσσόταν με ρυθμούς μεγαλύτερους από 4% ετησίως αντί του μίζερου 2%”!

Βέβαια ο Στέφανος Μάνος, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που τον επικαλείται όποτε τον συμφέρει, είναι σταθερός και πιστός στις (νεοφιλελεύθερες) αρχές του “Αν όμως ο κ. Μητσοτάκης τολμήσει να διακηρύξει τα οφέλη της ελευθερίας και της ανάπτυξης που θα ήταν η συνέπεια της εφαρμογής της αμερικανικής νομοθεσίας στο Δημόσιο και τις εργασιακές σχέσεις, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι θα ξυπνήσουν οι μοιρολογίστρες της Αριστεράς που έχουν καταφέρει, μέχρι τώρα, να στομώσουν την ανάπτυξη στην Ελλάδα” για να καταλήξει ο πρώην υπουργός, “Υπάρχει ευτυχώς ο πρόσφατος εκλογικός θρίαμβος της Ιζαμπέλ Αγιούζο στην Ισπανία που έστειλε στα αζήτητα τους PODEMOS, τα παλαιά συνεταιράκια του ΣΥΡΙΖΑ. Δίδαγμα ότι στην άλλη άκρη της Μεσογείου έπαψαν να έχουν πέραση οι αριστερές γαλιφιές”!

Δεν υπάρχουν σχόλια: