slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

“ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία” Νάξου για επίσκεψη Κικίλια : Ήλθον, δεν είδον και απήλθον.



Η πρόσφατη επίσκεψη αστραπή του υπουργού Υγείας κ. Κικίλια στα  νησιά μας, φορτισμένη επικοινωνιακά με μηνύματα αισιοδοξίας για  κατανάλωση από τα ΜΜΕ και ικανοποίηση για τα υγειονομικά  ζητήματα της νησιωτικής περιοχής μας, εύλογα θέτει σοβαρά  ερωτήματα. 

 Καλό θα ήταν να πάρει θέση ο υπουργός σχετικά με την  συστηματική υποβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Νάξου μέσα στην πανδημία, αντί της άμεσα απαιτούμενης αναβάθμισής του. Η συνεχής αναφορά του αρμόδιου υπουργού Υγείας, σε "Κέντρο Υγείας Νάξου", οφείλεται στην "ανεμελιά" του, η μήπως είναι ενδεικτικό της πρόθεσής του για υποβάθμιση;  Ένα ολόκληρο νησί παραμένει χωρίς αναισθησιολόγο εδώ και  πολλούς μήνες μετά την αποχώρηση δυο έμπειρων και ικανών  επιστημόνων αυτής της βασικής ειδικότητας, απαραίτητης για  διασωλήνωση και σταθεροποίηση των ασθενών πριν τις διακομιδές.  Ο αξονικός τομογράφος, βασικό όπλο διάγνωσης ενός Νοσοκομείου, παραμένει σε αργία παρότι παραδόθηκε έτοιμος να λειτουργήσει από  την προηγούμενη διοίκηση, με ότι αυτό συνεπάγεται σε ασφάλεια και  κόστος. Μετά την αποχώρηση της παιδιάτρου και ερευνήτριας της  'νόσου Νάξος' η διάγνωσή της και η αντιμετώπισή της παραμένει στα  αζήτητα.

 Έγκαιρα είχαμε τοποθετηθεί σαν ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από πέρυσι τον  χειμώνα, με στόχο τον εμβολιασμό των κατοίκων των Νησιών μας  πριν το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν, αλλά και για λόγους  ελλειμματικών ή ανύπαρκτων υποδομών Υγείας. Παρά τις  διαβεβαιώσεις και τις δημόσιες δηλώσεις ότι ο εμβολιασμός στις  τουριστικές περιοχές θα είχε ολοκληρωθεί τον Μάρτιο, βρισκόμαστε  προ του κινδύνου να χαθεί και η φετινή θερινή σεζόν. 

Έτσι, η γεωγραφική απομόνωση των νησιών μας αντί να χρησιμεύσει  σαν πλεονέκτημα με την δημιουργία covid free τουριστικών  προορισμών, έμεινε ανεκμετάλλευτη στερώντας από το ελληνικό  τουριστικό προϊόν ένα ακόμα πλεονέκτημα. 

Καλούμε τους φορείς και τον λαό της Νάξου να διεκδικήσουμε άμεσα  την αναβάθμιση και επέκταση του νοσοκομείου μας, όπως είχε  προγραμματιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την παραχώρηση του  παρακείμενου οικοπέδου από το υπουργείο Γεωργίας το 2018. Η  άρση της διασύνδεσης με το νοσοκομείο της Σύρου και η διοικητική  του αυτονομία θα είναι σημαντικό βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση,  για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της  Νάξου και των γύρω νησιών. 

Η Ο. Μ. "ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία" Νάξου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: