slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

" Το Κτηματολόγιο Ρόδου δεν επαναλειτουργεί με αδιέξοδες εμμονές και με επικοινωνιακές περιοδείες που θυμίζουν. ...playmobil"!





Με αφορμή την συνεχιζόμενη- πολύμηνη αναστολή  λειτουργίας του Κτηματολογίου Ρόδου και τις συνέπειες στην οικονομική ζωή του τόπου, με σεβασμό στην αγωνία των πολιτών και όλων όσων έχουν εμπλακεί στην όλη διαδικασία (κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, στελέχη  του κτηματολόγιου ,  σύλλογοι δικηγόρων, τοπογράφων...... κλπ) καταθέτουμε τις παρακάτω  σκέψεις: 

-Η  αναστολή λειτουργίας  του Κτηματολογίου  διογκώνει  τα  οικονομικά  προβλήματα  των πολιτών και δημιουργεί οργή και αγανάκτηση....Ήδη πέρασαν πέντε (5) μήνες και το πρόβλημα παραμένει! 

-Η "εμμονική" απόφαση  δημοπράτησης και επισκευής του από την Περιφέρεια Νοτιου Αιγαίου(Π.Ν.Α.) έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προτάσεις των στελεχών του Κτηματολογίου και των " κοινωνικών εταίρων" 
(Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου, Σύλλογος Τοπογράφων, π. Πρόεδρος Δ.Σ, κ. Σαρρής  κ.α). Η απογραφή, μεταφορά, μεταστέγαση  των αρχείων σε χώρο που υποδεικνύεται από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  θα απαιτήσει  μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα ( σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πάνω πάνω σπό 8 μήνες )  . Επίσης κανείς δεν εγγυάται την ασφαλή μεταφορά του μεγάλου όγκου εγγράφων!
Οι ανακοινώσεις έγιναν ....οι φωτογραφίες βγήκαν... όμως οι εργασίες δεν ξεκινούν στο κτηματολόγιο Ρόδου!


Οι ασχολούμενοι στα κοινά οφείλουν να είναι ευέλικτοι, χρήσιμοι στην κοινωνία και αποτελεσματικοί.
Το πολύμηνο πρόβλημα του Κτηματολογίου Ρόδου απαιτεί κατά τη γνώμη μας αλλαγή στάσης από τους έχοντες τους οικονομικούς πόρους και την ευθύνη.

Ας επανεξετάσουν την πρόταση των στελεχών του Κτηματολογίου Ρόδου  και των φορέων του νησιού που εμπλέκονται στην όλη διαδικασία για "τμηματική επισκευή του κτηρίου του   Κτηματολογίου και μεταφορά των αρχείων του σε αίθουσα που βρίσκονται στον ίδιο χώρο (στο υπόγειο) και είναι ασφαλής "! 

Η πολύμηνη  αναστολή της λειτουργίας του μεγαλώνει τα αδιέξοδα.
Οι αντιπαραθέσεις και η αδιαλλαξία αλλά και οι επικοινωνιακές επισκέψεις που θυμιζουν .."..playmobil" δεν λύνουν  το πρόβλημα.
Με "απομονωμένους"  τους εγωισμούς, τον λαϊκισμό και προτάσσοντας τη συννενόηση και "αγαπώντας την ευθύνη" (Καζαντζάκης) να βρεθεί άμεσα η λύση.


Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού" Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου "-Περιφερειακός Συμβουλος Π.Ε. Ρόδου- Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: