slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση............Η ΑΡΠΑΓΗ της ΓΗΣ των Ελλήνων.... ...Επετειακό δώρο του κράτους....δικαίου(??) ...στους πολίτες του....


Γεώργιος Στεφάνου Μπάκαλος*

Παρά το γεγονός ότι έχω επιλέξει την απομάκρυνση μου από την τοπική αυτοδιοίκηση, την αποφυγή δημόσιων εμφανίσεων και δηλώσεων ακόμη και από το διαδίκτυο, επιλέγοντας έναν άλλο τρόπο ζωής με φιλοσοφική προσέγγιση, αναζητώντας ηρεμία, οι εξελίξεις και το απύθμενο κρατικό θράσος δεν μου επιτρέπουν να "αγιάσω" και προπάντων να δω τα πράγματα με απάθεια ως απλός θεατής...

Και πρόκειται για τη δημοσιοποίηση των" ΑΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ"....
Κάτι το οποίο προσωπικά περίμενα και ενημέρωνα καιρό τώρα γνωστούς και φίλους, τη στιγμή που είχε προϊδεάσει ΠΡΙΝ από χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος του αρμοδίου Υπουργού αγροτικής ανάπτυξης κ. Αποστόλου στο πνευματικό κέντρο Φιλοτίου Νάξου, στο οποίο ήμουν παρόντας ως αυτοδιοικητικός με τον τότε Δήμαρχο Νάξου και μικρών Κυκλάδων Μ. Μαργαρίτη.
Με επικοινωνιακή τακτική διαφορετική από την σημερινή, με πρόσχημα την παραγωγική ανασυγκρότηση, μίλησε ο τότε υπουργός για τις προθέσεις τους, που με εισπρακτική πρόθεση.....Θα " έβαζαν χέρι στη γη", στην περιουσία του Έλληνα επαρχιώτη και μη. Ασχέτως αν διέθεται κάποιος συμβόλαια γης πατρογονικής, την χρήση της οποίας θα αναλάμβανε το κράτος, όπου και θα την διέθεται εκεί που θα πληρούσαν τους όρους που και πάλι θα έβαζε το κράτος.
Δηλαδή το κράτος θα επέβαινε στην κυριότητα της γης του Έλληνα που έχει πληρώσει με στερήσεις, κόπους, θυσίες, φόρους, υποθηκοφυλακεία, ΕΝΦΙΑ κλπ
Επίσης οι κάτοχοι αγροτικών εκτάσεων σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού, θα πλήρωναν αντίτιμο ανά στρέμμα προκειμένου να έχουν ισχύ τα συμβόλαια, χωρίς να διασφαλίζεται και πάλι η κυριότητα των ιδιοκτητών σε αυτά...κλπ κλπ
Λίγοι από τους παρευρισκόμενους κατάλαβαν τότε. Λίγοι πίστεψαν. Δυστυχώς όμως τότε ο υπουργός ήταν τελάλης κακών μαντάτων....Και προθέσεων, προκειμένου να δουν αντιδράσεις.
Πολλοί πίστευαν ότι ΔΕΝ ήταν άλλο από πυροτεχνήματα με ιδεολογικές εμμονές και αντιλήψεις Σοβιετικού τύπου από μια κυβέρνηση που δήλωνε αριστερή.
Κι όμως.....
Το δεύτερο σοβαρό βήμα έγινε μεσούσης της πρωτόγνωρης υγειονομικής πανδημίας....
ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΑΓΕ ??
Και μάλιστα από κυβέρνηση που δηλώνει δεξιά με ιδεολογικό πυρήνα υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και ευημερίας και όπου μεγάλο μέρος του λαού πίστεψέ και στήριξε με πάθος.
Και μιλάμε πάντα για την δημοσιοποίηση των δασικών χαρτών.
Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζω, το 95% της γης στην Ανατολική Νάξο που φθάνει ακόμη έως στο κύμα της θάλασσας, καταστρέφονται και ανακηρύσσονται δασικά.....
Παράλογα, βίαια, καταχρηστικά, αιφνιδιαστικά, καταστρατηγώντας επικείμενες νομοθετικές διατάξεις περί ιδιοκτησιακού δικαίου που ίσχυαν επί πολλών ετών.
ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΝΑΞΟ.
Γεγονός που έχει προκαλέσει οργή, θυμό, αναστάτωση, θλίψη, αβεβαιότητα, προδοσία, στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας, με απρόβλεπτες κατ εμέ επιπτώσεις και διαστάσεις, εξαιτίας των ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΩΝ
που βάζει το κράτος που θέλει να αυτοαποκαλείται δικαίου και σύγχρονο,...στους πολίτες του.
Ένα κράτος με αλαζονική κι απολυταρχική συμπεριφορά κατακτητή και δυνάστη στους πολίτες του.
Πονηρά, μεθοδευμένα, δόλια και με ΣΧΕΔΙΟ για να μην μπορεί ο Έλληνας να αντιδράσει ΖΩΝΤΑΣ με περιορισμούς και απαγορεύσεις σε δύσκολη εποχή, βάζει στην κυριολεξία " ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ"....
Σε έναν Έλληνα ταλαιπωρημένο, προδομένο κι εξαπατημένο κατ εξακολούθηση από τις κυβερνήσεις του.
Υφαρπαζοντας του αδίστακτα εχθές τις οικονομιες του με μαεστρία κι με εφεύρημα το ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.
Ζώντας το ξεπούλημα της Μακεδονίας κατ εντολή του ξένου παράγοντα.
Ζώντας μια μακροχρόνια οικονομική κρίση βλέποντας το εισόδημα του να κάνει φτερά. Βιώνοντας σήμερα υγειονομική κρίση με στέρηση θεμελιωδών ελευθεριών του, βουτηγμένος στα χρέη, εγκλωβισμένος και ΑΝΕΡΓΟΣ , ερχόμενος σε οικονομικό αδιέξοδο και στραγγαλισμό άνευ προηγουμένου.
Και με μια νεολαία
που δείχνει απάθεια, αμέτοχη , όμωςπροβληματισμένη,προδομένη,χωρίς όνειρα γιατί της τα "εκλεψαν " κι αυτά.
Χωρίς δουλειές. Μπερδεμένη και με δικαιολογημένες αντιδράσεις, εφόσον δεν την αφουγκράζεται κανείς με ειλικρίνεια κι αγάπη.
Μιλάμε ξεκάθαρα για ΑΡΠΑΓΗ ΓΗΣ , αφού άμεσα ΑΧΡΗΣΤΕΥΕΤΑΙ με τον χαρακτηρισμό της " δασική" , κάνοντας κουρελόχαρτα τίτλους ιδιοκτησίας, χρησικτησιες .
Χωρίς δικαίωμα μεταβίβασης ή μεταπώλησης, με αυταρχική κρατική επέμβαση στη χρήση της, δημιουργώντας εμπόδια εχθρικά στους ιδιοκτήτες.
Βάζοντας τους σε ανυπολόγιστες δαπάνες για ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ με αμφίβολη δικαίωση και οι μόνοι ευνοημένοι θα είναι οι μηχανικοί και οι δικηγόροι.
Αλήθεια δεν είναι υποκρισία όταν ένα κράτος αυτοαποκαλείται "ΣΎΓΧΡΟΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ", όταν το ίδιο συμπεριφέρεται με αδικία στους πολίτες του?
Όταν το Σύνταγμά του έχει γίνει κουρελόχαρτο από το ίδιο το κράτος, όταν καταστρατηγούνται θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών.
Πως εννοούν άραγε την " ενότητα" που ζητάνε από τους πολίτες, όταν συνάμα τους ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ??? Υποτιμώντας την νοημοσύνη του κοσμου.
Πέραν των συναισθημάτων που προκλήθηκαν δικαίως στον Έλληνα, είναι και θύμησες που ξύπνησαν.
Εικόνες που περνάνε μπροστά μας. Ψίθυροι που μαρτυρανε ιστορία. Φωνές που σου ξυπνούν κοιμισμένα ένστικτα, ξυπνώντας συνειδήσεις υπενθυμίζοντάς μας το χρέος μας απέναντι στην προηγούμενη αλλά και στην επόμενη γενιά.
Όταν σε δύσκολα χρόνια οι περισσότεροι εγκατέλειπαν την πατρώα γη διαλέγοντας το δρόμο της ξενιτιάς προκόβοντας, κάνοντας εστιατόρια σε ξένες χώρες, δολάρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς, διαμερίσματα και οικόπεδα στην Αθήνα, οι παππούδες ημών, παρέμειναν να φυλάξουν Θερμοπύλες. Συνταυτισμένοι με την ΑΝΥΔΡΗ ΓΗ του Πλούταρχου και του Ν. Σφυρόερα.
Εκεί που μπορούσαν να επιβιώσουν μονάχα Θεοί και Αετοί......
Εκεί θέριεψαν. Πρόκοψαν. Σπούδασαν τα παιδιά τους μπας και ξεφύγουν από την μοίρα τη δικιά τους. Πέτρινα χρόνια. Δύσκολα και σκληρά.
Από πείσμα κι από αντίσταση στο πεπρωμένο τους, με έναν Σπαρτιατικό τρόπο ζωής , με θυσίες, χρέη, κακουχίες και στερήσεις, άλλες φορές με λεφτά της ξενιτιάς και λιγότερες φορές της θάλασσας....αγόραζαν ..."παλιόπλευρα, παλιοκαπίρες, χάλαρα"....που είναι ποτισμένα με τον κόπο,τον ιδρώτα και το αίμα τους.
Με ΘΥΣΙΑ....
Δικαστήρια, αμφότερα ξυλοκοπηματα, φυλακίσεις, εξορίες, πείνα και δυστυχία.... Χαμένες ζωές....
Θαμμένα χρόνια.....
Μου είναι δύσκολο να περιγράψω όλα εκείνα που γνωρίζω, σε ετούτες τις αράδες .
Αυτή τη γη την τιμημένη που η οικονομική της αξία είναι μηδαμινή εμπρός στην συναισθηματική, που η μοίρα επέτρεψε να βρεθεί στα δικά μας χέρια, έρχεται το κράτος ψυχρά, με μανία και με μια μονοκοντυλια υφαρπάζει....
Να την κάνει τι ???
Λες και τα υπόλοιπα που διαχειρίστηκε τα διαχειρίστηκε σωστά.
Αδυνατεί να επιλύσει άλλες περιπτώσεις ευκολότερες όπως ολυμπιακά ακίνητα, Ελληνικό κλπ
ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ.
ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ.....
Χωρίς να επιθυμώ να κινδυνολογήσω, κάνω διάφορες σκέψεις, υποθέσεις, χρησιμοποιώντας ειρμό, που εύχομαι ειλικρινά να αποβούν άστοχες και ανακριβείς.
1. Είναι άραγε άλλη μια εντολή παγκοσμιοποιητικών κέντρων όπως αυτό των Βρυξελλών, για ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ κι ΑΠΟΚΟΠΗ του Έλληνα από καθετί που τον συνδέει με τα ταυτοτικά του στοιχεία όπως θρησκεία, γλώσσα, παραδόσεις, ιδιοκτησία κλπ, αποσκοπώντας στη δημιουργία μιας παγκοσμιοποιημένης και μεταλλαγμένης νέας γενιάς Ελληνικής καταγωγής, που τεχνικά η υγειονομική κρίση εξυπηρετεί και σε αυτόν τον τομέα?
2. Ο λόγος μήπως είναι φοροεισπρακτικός, μέρος των προσυμφωνημένων και υπογεγραμμένων με τους δανειστές από το καλοκαίρι του 2018 προκειμένου να βγούμε από τα μνημόνια, όμως με επιτήρηση και με αυστηρούς όρους??
Μέτρο που με τις ενστάσεις, τα παράβολα, δικαστήρια κλπ, θα επιφέρει τεράστια έσοδα στο ταμείο του κράτους και στη συνέχεια στους δανειστές?
3.Μήπως θα παραδοθούν σε μεταγενέστερο χρόνο" προίκα "σε εταιρείες ξένων συμφερόντων για τοποθέτηση ανεμογεννητριών και καλά στα πλαίσια της πράσινης ανάπτυξης... που θα διαλαλούν και τα καλοπληρωμένα μέσα προπαγάνδας???
Εμπειρικά ενημερώνω ότι στη διάρκεια
Της θητείας μου ως πρόεδρος της Τ.Κοινότητας Απειράνθου Νάξου είχαμε κληθεί για γνωμοδότηση στην πρόθεση τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην Ανατολική Νάξο.
4.Μήπως σε βάθος χρόνου έχει σχεδιαστεί η ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΓΗΣ ?
Χρησιμοποιώντας δημαγωγικά και προσχηματικά την παραγωγική ανασυγκρότηση κλπ κλπ
Μήπως προορίζονται για μελλοντική προικοδοτηση στους ΜΥΡΙΟΥΣ ... μετανάστες που συμφωνημένα(??) , μεθοδευμένα και ασταμάτητα εισέρχονται στην πατρίδα μας?
Σενάριο που σε κάποιους ίσως φαντάζει απίθανο, αλλά με ειρμό ας αναλογιστούν όταν πριν από χρόνια έκλειναν βασικές Μονάδες των ενόπλων δυνάμεων στα πλαίσια και καλά της οικονομίας, ενώ σήμερα είναι χώροι φιλοξενίας_πόλεις μεταναστών που έχουν μεταφερθεί στον εσωτερικό κορμό της χώρας μας.
Η αυστηρή κι εκβιαστική χρονική περίοδο που έχει θέσει αρχικά το κράτος, δεν αφήνει περιθώρια άμυνας στους πολίτες, αλλά και τεχνικά είναι αδύνατο σε τόσο μικρό χρόνο να συγκεντρωθούν τα προαπαιτούμενα και μάλιστα σε περίοδο ΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ..., αλλά και εξαιτίας της ίδιας συγκυρίας επικρατεί ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΠΡΑΓΊΑ στο σύνολο των συμπολιτών μας.
Μερικά από τα αποτελέσματα που εκτιμώ ότι θα φέρει η συγκεκριμένη απόφαση, είναι :
1. Χάσμα στη σχέση πολίτη και πολιτείας μετά από το κυρίαρχο αίσθημα της αδικίας στους πολίτες, αλλά και με την αντισυνταγματικότητα του μέτρου.
2. Έξαρση ΑΝΤΙΔΙΚΙΩΝ _ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ μεταξύ ιδιοκτητών με κρατικούς υπαλλήλους, όπως δασικούς, αλλά και με κατά τόπους επιτήδειους καταπατητές.
3. Αύξηση πυρκαγιών με εκδικητικό χαραχτήρα ΠΡΟΣ στον κατακτητή_ εχθρό που θα είναι το ίδιο το κράτος.
4. Οικολογική και περιβαντολλογική καταστροφή από βροχές μετά τις πυρκαγιές, αλλά και εξαιτίας της αδιαφορίας περιποίησης της γης όπως στην περίπτωση γκρεμισμένων αναβαθμιδων _ τράφων που συγκρατούσαν έως τώρα το χώμα στα βουνά.
5. Οικονομικός μαρασμός και χρεοκοπία νοικοκυραίων που θα επιχειρήσουν να περισώσουν έστω από συναισθηματικό δέσιμο τη γη τους.
6. Εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας για περίσωση της περιουσίας, αφού το κόστος ( παράβολα, τοπογραφικά, δικηγόροι, υποθηκοφυλακεία) πολλές φορές θα ξεπερνούν την αξία του ακινήτου.
7. Ταφόπλακα στην ανάπτυξη για πολλές περιοχές όπως στην περίπτωση της Ανατολικής Νάξου οι δασικοί χάρτες ξεπερνούν το 95% και φθάνουν έως στη θάλασσα......
Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός σε κάθε είδους καθησυχαστικές δηλώσεις από αρμόδιους και μη, γιατί έτσι μ έχει διδάξει η πείρα σε άλλες περιπτώσεις.
(Θυμηθείτε "ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ" . Λίγο λίγο , με σχέδιο οδηγήθηκε εκεί που θέλει το κράτος)
Όταν υπάρχει νόμος, ο βασικός κορμός, τότε πολύ εύκολα σε ανυποψίαστο χρόνο ( όπως περίοδο χαλάρωσης και διακοπών), με μια " τροπολογία", άλλη κυβέρνηση ή άλλος ακόμη υπουργός και με τη βοήθεια των προπαγανδιστικών μέσων, εύκολα πιάνεται ο ιδιοκτήτης στον ύπνο.
Θυμίζω σε όλους ότι
το κράτος αντί να ευγνωμονεί, εκδικείται υφαρπαζοντας και αχρηστευοντας την περιουσία που βρήκε ή δημιούργησε η γενιά των μαχητών του 1940, του Μακεδονικού αγώνα, των Βαλκανικών πολέμων της μικρασιατικής εκστρατείας, δηλαδή των παππούδων μας που έζησαν με διαφορετική νοοτροπία από εκείνη των Ευρωπαίων.....χωρίς ταξιδάκια αναψυχής, ριζόνοντας και ζώντας πάνω σε κατσάβραχα.....
Για ΌΛΟΥΣ τους προαναφερόμενους λόγους, αλλά και για άλλους που επιφυλάσσομαι να παρουσιάσω εν καιρώ αν απαιτηθεί
ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΆΠΑΝΤΕΣ
- Να μην επαναπαύονται με δηλώσεις καθησυχαστικές επικοινωνιακού χαραχτήρα. -- Να συνειδητοποιήσουν την ιστορική τους ευθύνη.
- Να ευρίσκονται σε επαγρύπνηση για να μην πιαστούν στον ύπνο.
Έχοντας αγωνιστική διάθεση για κινητοποιήσεις ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΑΝ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ.
ΚΑΛΩ
τους συντοπίτες μου Ναξιώτες
οι οποίοι θίγονται και κυρίως οι ορεινοί, με τη δημοσίευση των κατάπτυστων κι απαράδεκτων δασικών χαρτών να έλθουν σε επικοινωνία παρακολουθώντας την εξέλιξη του θέματος, αλλά και για ανταλλαγή απόψεων για σκληρές κινητοποιήσεις ανάλογες με την σκληράδα του μέτρου, δημιουργώντας κατά τόπους επιτροπές αγώνα.
ΚΑΛΩ
Την τοπική αυτοδιοίκηση, συμπολίτευση και αντιπολίτευση του Δήμου Νάξου και μικρών Κυκλάδων,
να σταματήσει να είναι απούσα, άσχετη και δειλή.
Επιβάλλεται να στηρίξει έμπρακτα και με γενναιότητα τους πολίτες της για τους
παρακάτω λόγους :
- Οι δασικοί χάρτες θα είναι ένα ακόμη εμπόδιο στη λειτουργία και στην εκτέλεση έργου του Δήμου, εφόσον διαθέτουμε ήδη κακή εμπειρία.
Π.χ καθυστέρηση μελετών, καθυστέρηση έργων, αποκλεισμός έργου που έχει επιλεγεί σε περιοχή που τώρα πλέον χαρακτηρίστηκε δασική, όπως περίπτωση επέκτασης δικτύου ύδρευσης με κτιριακή εγκατάσταση και μηχανολογικό εξοπλισμό, βιολογικός καθαρισμός οικισμών κλπ, χάραξη και συντήρηση αγροτικών δρόμων, υπάρχουσα δημοτική περιουσία που αχρηστευεται κλπ
-Να συμπαρίσταται και να ενισχύει με κάθε τρόπο την ευημερία των πολιτών της, αλλά και να μάχεται για την.πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου.
Επαναλαμβάνω και πάλι ότι οι χάρτες που δημοσιεύθηκαν αχρηστεύουν το 95% της γης της Ανατολικής Νάξου.
-Η Τ.Αυτοδιοίκηση πρέπει να εξασφαλίσει το κύρος και την ισχύ της.
Ώστε να μετράει και να υπολογίζεται η φωνή της και κατ επέκταση των Δημοτικών Αρχών, χωρίς σύνδρομα φόβου και υποτέλειας.
-Τέλος επιβάλλεται ώστε να υπάρχει ως υγιές κύτταρο στην επικράτηση δικαίου, εξασφαλίζοντας σχέση εμπιστοσύνης Δήμου και Δημοτών, σε αντίθεση με την σχέση κράτους πολιτών που θα χαθεί σε μεγάλο βαθμό αν αρπαχθεί η γης των πολιτών.
ΚΑΛΩ
ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταθούν ιστορικά στο ύψος των περιστάσεων με γενναιότητα, θυμίζοντας τους :
1.ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ και ΣΤΗΡΙΧΘΗΚΑΝ από τον κόσμο ΟΧΙ για να αρπάξει το κράτος τη γη του.
2. Να μην συμμετάσχουν με κανέναν τρόπο στο ιστορικό έγκλημα που πάει να γίνει.
3. Το κράτος έχει αποδειχθεί κακός διαχειριστής( Ολυμπιακά ακίνητα, δημόσιοι οργανισμοί κλπ)
4. Ανήκουν σε κόμμα που οφείλουν να υποστηρίξουν την διασφάλιση και την προστασία της ιδιωτικής περιουσίας, παρά τις όποιες πιέσεις ξένων παραγόντων.
5. Να αναλογιστούν ότι θα είναι οι πρώτοι δέκτες αρνητικών και ακραίων αντιδράσεων ψηφοφόρων και μη, σε περίπτωση που κλαπεί ή αχρηστευθει ή περιουσία τους.
6. Οφείλουν να στηρίξουν το δίκαιο. Την ηθική και έχουν ιστορική ευθύνη.
7. Να υπενθυμίσουν στον αρμόδιο υπουργό το γνωστό γνωμικό " ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ , ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ "
ΤΕΛΟΣ
Να θυμίσουμε σε ΌΛΟΥΣ
Δεν αφήσαμε το βιός μας σε Πειρατές
( Σπαντίδες), σε Γερμανούς, Ιταλούς. Διώξαμε βίαια τους Φράγκους.
Έχουμε χρέος και ιστορική ευθύνη, με πάθος και γενναιότητα να θεριεψουμε τον αγώνα μας και να αντισταθούμε με κάθε τρόπο σε ενδεχόμενη και επιδοξη αρπαγή της γης μας._
Γεώργιος Στεφάνου Μπάκαλος
Πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Απειράνθου
Αξκος Π.Α (ε.α.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: