slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ηχηρό «άδειασμα» Ξανθού σε Πολάκη


Αποστομωτική απάντηση στις κατά καιρούς εξυπνάδες του Π. Πολάκη για το πως πρέπει να αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση στο μέτωπο της πανδημίας έδωσε ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος Ανδρέας Ξανθός κατά την διάρκεια παρέμβασης του σε εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου.
Ο Ανδρέας Ξανθός, έχοντας σύμμαχο και τον πρώην γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Γ. Μπασκόζος, ο οποίος επίσης έριξε τις μπηχτές του για τις "συνωμοσιολογικές και ανακριβείς" θέσεις του κ. Πολάκη και την διαδυκτιακή του πρακτική να μεγιστοποιεί τα επουσιώδη, εξήγησε στους συνομιλητές του πως το ύφος ολα τα σφάζω και όλα τα μαχαιρώνω δεν οδηγεί στην πολιτική και κοινωνική διεύρυνση και επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τον περιχαρακώνει σε ένα στενό κομματικό πλαίσιο.


Και σίγουρα, όπως ειπε χαρακτηριστικά, αυτό δεν οδηγεί σε νίκη, ουτε σε αλλαγές συσχετισμών.


Ο Α. Ξανθός για πρώτη φορά έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση στην κριτική που του έχει ασκήσει ο Π. Πολάκης, καθώς και οι φανατικοί υποστηρικτές του στο φβ, οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.


Απ' την τοποθέτηση του προκύπτει και μια αιχμή και κατά των "ακολουθων" του κ. Πολάκη, καθώς ο Α. Ξανθός τους κατατάσσει στην κατηγορία εκείνων που δεν παρακολουθούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παρά μονάχα τη σελίδα του κ. Πολάκη.


""Υπάρχει και η αισθηση σε ένα τμήμα των ανθρώπων μας, οι οποίοι δεν παρακολουθούν τα ραδιόφωνα, τα ΜΜΕ, τα site κτλ, υπάρχει μια αισθηση που καμιά φορά έρχεται και στις συζητήσεις, οτι δεν κάνουμε αντιπολίτευση, δεν κάνουμε τίποτα, δεν αντικρούουμε αυτα που λέει η κυβέρνηση. Ενώ νομίζω πως δεν ισχύει αυτό.


Προφανώς δεν ισχύει. Αυτό που δεν έχουμε κατααφέρει είναι να διευρύνουμε την εμβέλεια του ακροατηρίου μας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Α. Ξανθός για να δώσει στη συνέχεια με συγκεκριμένα παραδείγματα ποια είναι η σωστή γραμμή που κερδίζει σε επίπεδο ύφους και περιεχομένου.


"Ακριβώς αυτό το στίγμα που δώσαμε στην παρουσίαση του προγράμματος μας για την υγεια. Ενα στίγμα συγκεκριμένης και τεκμηριωμένης πρότασης. Ο τρόπος που διαβουλευτήκαμε με πρόσωπα πέραν του στενού κομματικού μας χώρου. Αυτό το ύφος και αυτό το περιεχόμενο προγραμματικης παρέμβασης κατά την άποψη μου διευρύνει το μήνυμα.


Δεν απευθύνεται μόνο στο στενό κομματικό ακροατήριο. Βάζει ανθρώπους που εχουν κλείσει τα αυτιά τους να τα ξανανοίξουν και να ακούσουνε, δημιουργεί προϋποθέσεις αλλαγής συσχετισμών και συνειδήσεων. Αυτή ειναι η γραμμή που κερδίζει και εδώ βάζω μια τελεία" ανέφερε χαμογελώντας, θέλοντας προφανώς να δείξει ποιος είναι ο αποδέκτης της αχμηρής απάντησης του.


Πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: