slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ο πρόεδρος της Κορώνου Νάξου, Γιάννης Κωνσταντάκης για τον νέο εξοντωτικό Δασικό Χάρτη

                 

Κύριε πρωθυπουργέ και κ. υπουργέ, με την ομόφωνη γνώμη των Συμβούλων της Κοινότητάς μας, Κορώνου Νάξου, σας καταθέτω τις αντιπροτάσεις μας απέναντι στον εξολοθρευτή για το χωριό μας, με την ονομασία νέος δασικός Χάρτης:

         

                                      Κατά αρχάς σας ενημερώνω ότι έχουν χαρακτηριστεί  ως δασικά το 80% της γης μας! Προφανώς ο νέος Δασικός Χάρτης φτιάχτηκε με προχειρότητά!          

Α) Τα ιδιόκτητα κτήματα να μην γίνουν Δασικά και η ιδιοκτησία να αποδεικνύεται από τις δηλώσεις τους στο Ε 9 κι όχι από τυχόν συμβόλαια, επειδή λόγω φτώχειας οι συμπολίτες μας  έχουν αρκετά κτήματα με ιδιωτικά συμφωνητικά, που όμως τα έχουν δηλώσει στην Εφορία.                                                          

Β) Επίσης, σας προτείνουμε να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει: Όσα κτήματα ήταν καλλιεργημένα το 1945, να μην γίνονται δασικά, αλλά ούτε αναδασωτέα! Επ’ αυτού σας γνωρίζουμε και αποδεικνύεται από τις αεροφωτογραφίες του 1945 ότι όλα τα κτήματα της Κορώνου ήταν καλλιεργημένα. Αν η εταιρεία που είχε αναλάβει να κάνει την δασική χαρτογράφηση ερχότανε να κάνει αυτοψία θα έβλεπε τις αναβαθμίδες, τους μυτάτους, ( μικρά αγροτικά σπιτάκια) τα αλώνια, τις πετρόκτιστες δεξαμενές νερού, τα χιλιόμετρα από τα πεζούλια που οριοθετούν το κτήμα του καθενός! Με ποιο σκεπτικό τα αγνόησαν όλα αυτά;   

Γ) Όσο αφορά τις Κοινοτικές μας εκτάσεις δεν επαρκούν για τους κτηνοτρόφους μας και προτείνουμε να παραμείνουν στην Κοινότητα μας, ως έχουν και σήμερα.                                           

Μαζί με τις παραπάνω προτάσεις μας, επίσης να λάβετε σοβαρά υπόψη σας ότι έχουμε πολύ μικρή έκταση με μόλις 22 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είμαστε ένα από τα κεφαλοχώρια της Νάξου κι ακόμα ότι η γη μας δεν επαρκεί για να μας θρέψει και για αυτό την κατοχή είχαμε 500 νεκρούς από πείνα! Για όλους τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε όπως υλοποιήσετε τις προτάσεις μας:         

Δεν υπάρχουν σχόλια: