slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κυκλάδες: Ξεκινoύν οι εμβολιασμοί κατά του covid 19 με πρώτους σταθμούς Σύρο, Νάξο και Θήρα

 Συνεχίζονται επί καθημερινής βάσεως και με αυξανόμενους ρυθμούς οι εμβολιασμοί κατά του covid 19 στα Νοσοκομεία όλης της επικράτειας με βάση το σχέδιο «Ελευθερία» του Υπουργείου Υγείας.

Πλησιάζει η ώρα άφιξης των εμβολίων και στα Νοσοκομεία των Κυκλάδων. Σύμφωνα με νεότερη χθεσινή ενημέρωση, οι πρώτες παρτίδες με τα εμβόλια που προορίζονται για τα Νοσοκομεία όλων των νησιών του Αιγαίου και των Ιονίων νήσων θα αφιχθούν στους προορισμούς τους την προσεχή Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν άμεσα.

Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, σε επίπεδο Κυκλάδων και σε πρώτη φάση, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου και τα Νοσοκομεία Νάξου και Θήρας, στα οποία ήδη έχει γίνει σχετική προετοιμασία. Εκεί θα εμβολιαστεί το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, ενώ μέχρι στιγμής οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων εργαζομένων για εμβολιασμό κινούνται σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Εν συνεhttps://cyclades24.gr/2021/01/kyklades-xekinoyn-oi-emvoliasmoi-kata-tou-covid-19-me-protous-stathmous-syro-naxo-kai-thira/χεία θα ακολουθήσει η προμήθεια των εμβολίων  στα Κέντρα Υγεία και στα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία του νομού Κυκλάδων, ώστε να εμβολιασθούν οι κατά τόπους εργαζόμενοι.

Παράλληλα και ανάλογα με το μέγεθος της παρτίδας των εμβολίων που θα φτάσουν στα νησιά, θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός των γιατρών και του προσωπικού οι οποίοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οδηγίες και περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε και μια ποια διαδικασία θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικότερο πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: