slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση Πέτρου Ραουζαίου στον Κώστα Δαφνά

Αγαπητέ κ. Δαφνά 
Καταρχήν να σας ευχηθώ εκ βάθος καρδίας σε Εσάς και στη αξιότιμη οικογένειά σας Χρόνια Πολλά , Καλή Χρονιά με Υγεία , Ευτυχία και κάθε καλό.
Με άπλετο σεβασμό και εκτίμηση που τρέφω προς το πρόσωπό σας και την ιδιαιτέρως αξιόλογη προσφορά σας στα κοινά του νησιού μας , διαβάζοντας την ανοιχτή δημόσια επιστολή σας
Θα ήθελα να σας απαντήσω - διορθώσω σε δύο σημεία της τοποθέτησή σας και συγκεκριμένα αναφέρατε ότι
 
"

3.Τέλος, σα να μην έφτανε που η πόλη μας με τα πολλά επικίνδυνα κτίρια, παραδοσιακά, νεοκλασικά και διατηρητέα, υποφέρει από την αναλγησία των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, πρόσφατα προστέθηκε και η αναλγησία της δημοτικής αρχής, η οποία με την ιδιαίτερη φοροεισπρακτική της πολιτική και αποτρεπτική ιδιαίτερα για την συντήρηση και ανακατασκευή τέτοιων ιστορικών κτιρίων επέβαλλε νέο και υπερβολικό ειδικό χαράτσι, από 75 έως 150 € σε κάθε διέλευση οχήματος άνω των 10 τόνων, από πλακοστρωμένες και γρανιτοστρωμένες δημοτικές οδούς της πόλης μας, που εκτελούν μετακομίσεις οικο-συσκευών, αυτοκινήτων μεταφοράς ετοίμου σκυροδέματος, αποκομιδής προϊόντων κατεδάφισης και εκσκαφών καθώς και αυτών που μεταφέρουν οικοδομικά υλικά.

Παράλληλα οι αιτούντες την άδεια διέλευσης θα πληρώνουν και τις τυχόν φθορές των οδοστρωμάτων.

Αυτή η απόφαση της δημοτικής αρχής θα πλήξει με πολλούς τρόπους και την Ερμούπολη   και τον παραδοσιακό οικισμό της Άνω Σύρου. Και θα επιβαρύνει αλόγιστα και άδικα και τους τωρινούς και μελλοντικούς ιδιοκτήτες και επενδυτές."


Έχω λοιπόν να σας απαντήσω , ότι η ως άνω αναφορά ΔΕΝ ισχύει επ' ουδενί για την Άνω Σύρο , αφορά ΜΟΝΟ την Ερμούπολη και αν ΔΕΝ σφάλω είχε έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο κατόπιν απόφασης της οικίας Κοινότητας, και κάλλιστα μπορείτε να ανατρέξετε στην σχετική απόφαση του ΑΝΏΤΑΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΎ ΟΡΓΆΝΟΥ ΤΟΥ Δήμου μας.

Καλλό είναι λοιπόν για να ΜΗΝ δημιουργούνται εντελώς εσφαλμένες εντυπώσεις , παρερμηνείες , φοβίες σε όσους μας διαβάζουν σε ανοιχτές δημόσιες τοποθετήσεις μας να είμαστε ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ προσεκτικοί και να ΜΗΝ προσπαθούμε να δημιουργήσουμε θέματα από εκεί που ΔΕΝ υπάρχουν παρά ΜΟΝΟ για τις εντυπώσεις!!!

Ως Κοινοτική Αρχή σύσσωμοι είμαστε ΥΠΕΡ της περαιτέρω ανάπτυξης αυτού του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ και ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΥ Ιστορικού τόπου και επ' αυτού εργαζόμαστε και θα εργαζόμαστε καθημερινά και πιστέψτε με ότι θα παίρνουμε αποφάσεις που θα ευνοούν την τη στόχευση αυτή τόσο για τους μόνιμους κατοίκους και επιχειρηματίες , όσο και για αυτούς που θέλουν να έρθουν να επενδύσουν!!!

Για αυτό σας ΠΑΡΑΚΑΛΩ πολύ , όταν αναφέρεστε για την Άνω Σύρο να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικός , πολιτικάντικα παιχνιδάκια κατά της Κοινότητάς μου ΔΕΝ τα δέχομαι!!!


Και τέλος στο κομμάτι που αναφέρεστε στα έργα , ΧΩΡΙΣ να θέλω να κάνω ΚΑΘΟΛΟΥ το συνήγορο της Δημοτικής Αρχής

να σας υπενθυμίσω ότι η Σύρος ΜΑΣ είναι ενιαία και αδιαίρετη και μπορείτε να δείτε ή να ενημερωθείτε πόσα έργα , παρεμβάσεις , ενέργειες έχουν επιτελεστεί σε όλη τη Δ.Κ. Άνω Σύρου αυτό τον 1,5 χρόνο , έργα που ΔΕΝ είχαν γίνει ΌΛΑ τα προηγούμενα χρόνια και προς πληροφόρησή σας , σας αναφέρω κάποια τα οποία έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τους αμέσως επόμενους μήνες όπως η ανάπλαση και αποκατάσταση του μόλου Κινίου και η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων από το μόλο Κινίου έως και το Λωτό με νέα ,σύγχρονα φωτιστικά τύπου LED , η αγορά ιδιόκτητου οικοπέδου για δημιουργία πάρκινγ και χώρου άθλησης και αναψυχής , τσιμεντοστώσεις και ασφαλτοστρώσεις στο Κίνι , Επισκοπείο η ασφαλτόστρωση και αποκατάση του δρόμου της Αληθινής από την ταβέρνα ο "Μήτσος" έως και τον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής , η αντικατάσταση του δικτύου Ύδρευσης από το 6ο Δημοτικό έως το Δ.Γ. Άνω Σύρου , η αποκατάσταση του πηγαδιού στο Πλάτος της Επάνω Μεριάς, η έναρξη των διαδικασιών της αποκατάστης του γηπέδου Άνω Σύρου και άλλα πολλά τα οποία προγραμματίζονται να γίνουν.
Αντιλαμβάνεστε ότι όσα ανέφερα και όλα όσα έχουν γίνει ΔΕΝ εκτελούνται αυτόματα , κάποιοι οραματίζονται , σχεδιάζουν , αποφασίζουν , εκτελούν αυτοί οι κάποιοι είναι οι Αιρετοί του Δήμου και της εκάστοτε Κοινότητας και το υπαλληλικό στελεχιακό δυναμικό μας!!!
Αυτά με κάθε σεβασμό και εκτίμηση προς το πρόσωπό σας και την προσφορά σας στο νησί μας και ΧΩΡΙΣ να θεωρηθώ "συνήγορος ή παπαγαλάκι" της Δημοτικής Αρχής , όπως με είχε αποκαλέσει ο κ. Αθανασίου σε προγενέστερη συνέντευξή του.
Πολλές φορές η ΑΛΗΘΕΙΑ πονάει.

Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση και Σεβασμό
Πέτρος Ραουζαίος
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Κ. ΆΝΩ ΣΥΡΟΥ

Κώστας Δαφνάς για τη δημοτική αρχή: "Με οχυρό την πανδημία πέσαμε σε απραξία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: