slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Π.Ν.Α. τελευταία στο Π.Δ.Ε.-Οι πόροι του ΕΣΠΑ 2021-2027 να ικανοποιήσουν αναπτυξιακές ανάγκες και όχι πελατειακές σχέσεις!

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τελευταία στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ( 91 εκ €  για την περίοδο 2021-2025)..... -" Λυτρωτική " για τα νησιά μας η απόφαση για αύξηση των πόρων όλων των Περιφερειών της χώρας στα Επιχειρησιακά τους Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2021-2027.Να ικανοποιηθούν οι αναπτυξιακές αναγκες και όχι" οι πελατειακές σχέσεις " !
Οι ανάγκες των νησιών μας για ικανοποιητική χρηματοδότηση των αναπτυξιακών δράσεων είναι μεγάλες. Με δεδομένο ότι οι Εθνικοί Πόροι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων(Π.Δ.Ε.) είναι μόλις 91εκ ευρώ για την περίοδο 2021 -2025 καθιστούν την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου  (Π.Ν.Α.) τελευταία Περιφέρεια  σε επίπεδο χώρας...
Η αναγκαιότητα  για την Π.Ν.Α. μεγαλώνει διότι :

-Οι νησιώτες μας στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα φτωχυναν ....Η Π.Ν.Α υποβαθμίστηκε στις "μεταβατικές Περιφέρειες " γιατι την περίοδο 2014-2016 το Α.Ε.Π. της περιοχής μας  κατατρακυλησε στο 74% και αυτή η μειωση συνεχίστηκε μέχρι το 2020....

-Υποστηκαμε  αδικίες διότι με κυβερνητικη  απόφαση το  2013 στο Περιφερειακό μας Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020,  εκχωρήθηκαν 172εκ και τα Τομεακά Προγράμματα ΕΣΠΑ των υπουργείων δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα στην περιοχή μας.

Η πρόσφατη απόφαση -με την στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης- για αυξημενη  χρηματοδότηση  όλων των Περιφερειών της χώρα μας στα Περιφερειακα Επιχειρησιακά Προγράμματα ΕΣΠΑ 2021 -2027 δίνει "οξυγόνο" και στα νησιά μας .

 Η κυβέρνηση ικανοποιεί την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και ένα βασικό αναπτυξιακό αίτημα της κοινωνίας . Δίνει τη δυνατότητα στην τοπική αυτοδιοίκηση  να αξιοποιήσει πόρους, αρκεί να σχεδιάσει ορθά και να δράσει άμεσα.
 Εμπιστεύτηκε την αυτοδιοίκηση και μετέφερε πόρους Τομεακων Προγραμμάτων των Υπουργείων να τους διαχειριστουν οι τοπικές αρχές και οι αυτοδιοικητικές δομές!.

Τα πολύτιμα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και οι ευρωπαϊκοί  πόροι   των 357εκ €  έρχονται να προστεθούν στα ταμεία της Π.Ν.Α. για να γίνουν αναπτυξιακός μοχλός   και ....όχι εργαλείο καπηλειάς,  προσωπικής προβολής και ικανοποίησης προσωπικών επιδιώξεων και πελατειακων σχέσεων !!!


ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού" Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου"-

Δεν υπάρχουν σχόλια: