slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κοροναϊός: Χωρίς απόφαση σήμερα για την επανεκκίνηση των σχολείων Τι απάντησε ο Γκίκας Μαγιορκίνης σε σχετική ερώτηση

Βασίλης Βενιζέλος
Χωρίς να έχει καταλήξει ακόμη σε συγκεκριμένη εισήγηση, για την επανεκκίνηση της λειτουργίας των δομών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στη χώρα μας, συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως.Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές https://www.parapolitika.gr/του  αμφίβολο είναι εάν η Επιτροπή καταλήξει τελικά στη συγκεκριμένη εισήγησή της προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ πιο πιθανό ενδεχόμενο η συνεδρίαση να συνεχιστεί, ακόμη και αύριο.

Εξάλλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού, σήμερα το απόγευμα, τόσο ο επίκουρος καθηγητής Κλινικής Ιολογίας και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, όσο και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνα Παπαευαγγέλου, σημείωσαν πως το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί προτεραιότητα για τους ειδικούς και την κυβέρνηση.

Ωστόσο, ο Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως «καμία απόφαση δεν παίρνεται ελαφρά τη καρδία. Αφού εξετάσουμε τα επιδημιολογικά στοιχεία παίρνονται οι αποφάσεις». Όπως τόνισε ο ίδιος, «παραμένει προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων, οπότε θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα επαναλειτουργήσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: